711990 Hele u nás svátky probírají, včetně třeba svatého Václava, což mě překvapilo :o) ale klasické besídky nedělají. A popravdě jsem považovala za velké dobrodiní kovidu, že jsem se ty první dva roky ve školce nemusela účastnit žádných hromadných akcí ;o)
Vše o těhotenství a dětech
PotrefenáhusaKdyž u nás třeba ty svátky probírají mnohem podrobněji snad než znám já:-D. Ale tím jak jsem do školky nechodila a nějak se nezajímala, tak jsem dopředu ani s ničím nepočítala. Možná že kdyby to neprobírali, vůbec by mi to nepřišlo divné:-D. Já jsem vlastně překvapená, nakolik ta školka je vzdělávací institucí.
DruI no ja jsem taky rada, ze zadny besidky nemame:D Uplne jsem koukala s otevrenou pusou, ze nekdo po besidkach touzi!
Nevím jestli bych dítě kvůli tomu že školky brala, ale kdyby nerozebirali ty svátky (= kulturní tradice) tak by mě to dost mrzelo. Slavnostmi slunovratu to začíná a divenim nad třiceti stříbrnými v maturitní poisemce to pak končí.
Děti mají i spolužáky z nekřesťanských zemi, to si hezky popovídali o těch jiných tradicích a zvycích.
Přijde lepší, kdyby se kromě křesťanských svátků probírali i židovské nebo islámské, než to takto totálně vyprázdnit.
continuity mne se to libi v tom smyslu, ze se vyhnou tomu, ze nekdo doma resi jeziska, nekdo ne. A nezkazej tak triletejm detem vanoce. Na kulturni tradice bude dost casu v prvni tride.
711990 jiný náboženství taky mají svátky, kdy se dávají dárky. Takže by to ani muslimských trileťáka nemělo rozhodit. Stejně si to ty děti poví mezi sebou.
Jinak pro mě by absence besídek byla plus. U nás ve školce je jen vánoční party, tam si celá školka zazpívá pár písniček a pak se jde do tříd a jí se občerstvení. A v létě jednu sobotu je letní slavnost s jídlem, hudbou a zábavou pro děti (tetování, malování na obličej, vyrábění něčeho). Jídlo nanosí rodiče, pak si ho tam za malý peníz koupí a školka za výtěžek něco pořídí. A ještě Svatý Martin, to se jde průvodem s lucerničkama a zpívá. Ale všechny ty akce jsou spíš na pokec rodičů.
711990 jako všechno se to dá pojmout dobře a taky blbě, no. Ohledně Ježíška se podle mě ty malé děti zvyklat nedají, ségru nepřesvědčili ani spolužáci ve druhé třídě, ale je to takové ošemetné. Já jsem hlavně ráda za ta setkání s rodiči, protože je to jediná šance jak pořádně nahlídnout do té třídy.
Tabea u nás slaví úplně všechno, na vánoce dostávají dárky do školky, starší děti tam přespávají, mají průvod tří králů, svatého Martina, loučení s předškoláky...
Evaeva Jo, u nás děti taky všechno slaví. Ale rodiče do toho netahají. ![]()
Tabea jojo, u nás je pro rodiče jedno setkání na začátku, Mikuláš, setkání o vánocích, den matek a zahradní slavnost. Syn školku úplně neoblibuje, ale jakmile je jakákoliv akce, těší týden dopředu.
Tabea no ja myslela v ramci nasi prazsky skolky:D jinak konkretne u nas mame podzimni, zimni, jarni a letni slavnost. Prinese se obcerstveni, uvita se novy rocni obdobi, rodice a deti se setkaj na zahrade. Treba ta zimni byla fakt krasna, deti mely lucernicky se svickama a na oslavu slunovratu zapalovaly svicky a davaly je na spiralu ve snehu.
Nakupujete niekto detom tricka z nextu? Ja som minuly rok par kuskov na zalande kupila a super, boli dlhe a uzke, presne pre toho nasho slizika. Teraz som objednala nejake trojbalenie o cislo vacsie ako minuly rok. Takze dlhsie su len asi o centimeter, zato sirsie minimalne o 5 (a to asi dost uberam). Je nejaky kluc podla coho tie next tricka kupovat, aby som natrafila na uzke? V popise nic nebolo.
Tak jsme pohřeb zvládli, kvůli mému zranění jsem nakonec oblečení neřešila tolik (byla v tmavém, ale ne celá v černém) a ona stejně celý obřad prořvala, takže byla s manželem v místnosti pro pozůstalé. On tam i přebaloval
.
Nicméně mu naštěstí stačilo vidět moji ruku a vzal si OČR a je s miminkem doma - včetně cvičení Vojtovky 4x denně brrr.
Miminko jsem dneska po cvičení kojila nahatá-nahaté a ona si poprvé pořádně všimla, že jsem potetovaná. A ten její cílenej smích a zálibný prohlížení ![]()
711990 tyjo, ty obyč jsem neciděla! Máme zavazovací, v její velikosti mají ještě i krytou špičku. Ale už jí jsou tip ťop a nové asi kupovat nechci. Na hory má keeny od dynda a fakt jsou proti novým mnohem ohebnější. Ty camper vypadají fajn, ale asi budou na širší nohu?
jsem týden pozadu, takže 100 let za opicema
ale ty obyčejné sandály (na sucháče) affenzahn můžu doporučit. Přijdou mi úplně skvělé (na úzkou nohu, úzký kotník). Mají vepředu tu podrážku tak jako vytaženou nahoru, že dělá před prsty takovou mini ohrádku.
Kluci si Barcelonu užili, i když podpis Satoranského ani Veselého nevyšel. Ale vrátili se nadšeni, že tam bylo paradně a katedrály (dokonce i ta gotická!) byly prý super.
brrr To je hezký :-). A jestli byli na střeše katedrály v gotické čtvrti, tak se nedivím, že se jim to líbilo :-).
999 Jo, přesně. Byli na střeše gotické katedrály i na prohlídce Sagrada a překvapili mě, jak byli nadšeni
brrr Vůbec se nedivím :-).
711990 My máme dvě besídky, dvoje tvoření s dětma, prostě obojí vánoční a jarní (ted mám děti v jiné třídě takže ještě krát 2), a pak asi rozloučení s předškoláky. Nevadí mi to, jen na tu besídku je vhodné donést nějaké jídlo a to já vůbec neumím připravovat tento typ očerstvení....No i když minule, když jsem se vypravovala na to tvoření, tak jsem z toho byla zdrblá docela, do toho mi sambo při tom jak jsem si dávala do krabičky ty mašličky a nitě ještě říká "jsem rád, že nejsem ženská". Takže jsem tam šla docela vypruzená, naštěstí to zachránilo setkání před školkou s maminkou jednoho chlapečka, která je operující lékařkou v nemocnici a taky si nesla ten svůj košíček s přírodninama a tavnou pistolí...tak to jsem si řekla, že když jde vyrábět i ona, tak já taky musim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY