Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:18

DruI jo, to si popsala přesně 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:21

Evaeva ale jo, ted se dokazem domluvit a nejak spolupracovat, ale jinak moc nepotrebujem spolu byt.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:27

Kokoska jojo, tak jak u nás. Ale to mi přijde důležité, rodinu si nevybíráš, holt někdy jsou sourozenci nekompatibilní 

Online Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:31

Evaeva Karja Jo, je to blbý, jednak kvůli tomu zbytečnému dusnu. A taky se člověk takto nenaučí vůbec normálně komunikovat, protože podvědomně se furt snaží nenaštvat tatínka, časem přestane raději mluvit o věcech potencionálně konfliktních, sebevědomí zašlapané. Prostě sociální dovednosti nula. Trochu mě zachránila kamarádka na gymplu, její rodiče byli úplný opak, tam se bavili o všem a nikdo se nenaštvával, viděla jsem, že to funguje i jinak. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:55

Já jsem tým zasahovat do dětských sporů. Jako stojí mě to strašně nervů a trpělivosti, ale co to jde do většiny jejich konfliktů vstupuji a nějak je moderuji. Jednak tím předejdu nějaké eskalaci, ale hlavně si říkám, že když jim neukážu, jak mají ty svoje konflikty řešit, tak nemají jak se to naučit. A musím říct, že už pár měsíců mám moc dobrý pocit z toho, jak spolu dokáží spoustu věcí vyřešit. I ten ani ne 3letý krtek papouškuje ty moje fráze a snaží se navrhnout řešení nejen v bitkách s příšerkou, ale i s ostatníma dětma třeba na hřišti. Ano, kdykoliv se nad tím rozplývám, jak dokáží z nějaké konfliktní situace vybruslit, tak si do 5minut rvou vlasy :) ale věřím, že s věkem se to zas trochu zlepší. A říkám si, že kdybych na ně tolik neječela, tak bych ty výsledky mohla mít ještě lepší

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 12:56

Mrs.Robinson tyhle věci pak ovlivňují chování člověka ve vztahu,... Ale nedělám si iluze, my zase dětem způsobíme jiná traumátka

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:00

Sairon to je hezké. Moderovat je podle mě v pořádku, hlavně u takhle malých dětí. Blbý je rozhodovat, kdo za to může a tak. U nás to moderování moc ovoce nenese, oni se strašně snadno dostanou do amoku a pak nepomáhá nic. Ale zase když se zklidní, jsou ve vteřině nejlepší kamarádi, jakoby se nic nestalo.

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:15

Mrs.Robinson Přístup tvého tatínka je teda trochu patologický, to dokáže nadělat hodně paseky. 

rasaNori DruI Chtěla bych vás obě ujistit, že i když to vypadá totálně beznadějně, někde se to těm dětem ukládá. Až jsem kolikrát překvapená...

Offline Řvousenka
1043 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:46

Evaeva Citové vydírání...Moje děti se rubaly hrozným způsobem. A hlavně pořád. Někdy, když už přetekla hráz, jsem taky nemluvila. Ale ne proto, abych je vytrestala, ale proto, že jsem byla úplně vyřízená. Nevím, jak to bylo u Robinsonů, ale mě po těch nekonečných půtkách prostě občas vypadla řeč.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:51

Řvousenka to je, myslím, něco jiného a úplně to chápu

Online Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:51

Garfie No jeho přístup byl fakt dost extrémní. Asi bych měla dodat, že toto celé se odehrávalo v 70. letech, maturovala jsem v 1984. Tehdy ty bariéry mezi rodiči a dětmi byly větší než dnes, ale otec byl prostě extrém i na tu dobu. On byl teda sám oběť kombinace přísné výchovy, které se mu dostalo (svým rodičům ještě vykal), a své nervní povahy. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:51

Jdu si postěžovat. Recidivoval mi loňský erysipel a tentokrát už není žádná možnost zachování kojení, dostala jsem nějaká širokospektrální antibiotika, takže večer už bude uspavani bez mlíčka a já tu kvůli tomu normálně bulim jak želva, jak je mi to líto. Vlastně mě samotnou překvapilo, jak moc mě to vzalo. Já objektivně vím, že ve dvou a půl letech to k přežití nepotřebuje, ale byla to naše chvilka před spaním. Chjo. Na dnešní večer se tedy fakt netěším.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:54

Sairon když nezasahujes, děti se naučí konflikty řešit odkoukavanim, jak je řeši jejich okolí. Je mnohdy důležitější, co člověk dělá než co říká. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:56

Jimik to je mi líto Ale bude to dobré, o večerní chvilku před spaním nepřijdete, akorát kojení nahradíte jiným rituálem. Budu držet palce, aby to junior přijal v pohodě a nebyla žádná večerní dramata. Je už opravdu velký, určitě to zvládnete s grácií.

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 13:58

Mrs.Robinson já si především nemyslím, že to jakýkoliv rodič děla(l) schválně. Stejně jak my máme všelijaké špatně vzorce z minulosti, měli je i naši rodiče. 

Je dobré jim odpustit a nějak se s tím snažit vypořádat.

Jak se tady začaly vytahovat ty traumatka ze sourozenců taky bych mohla dát lecos k dobrému, ale je opravdu lepší se přes to přenést, klidně za pomoci odborníka, než si otravovat život až do smrti. Protože nikdo to už stejně nezmění. 

Online continuity
43586 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 14:00

Jimik myslím, že dítko to zvládne nakonec dobře. Hlavně ať ty si v pořádku.

.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 14:14
Offline Jimik
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 14:31

Evaeva continuity 711990 Díky, už je lépe, vlastně mě to samotnou zaskočilo jak mě to vzalo, asi i v kombinaci s tím, že mi celkové není dobře. Dám vědět jak to proběhlo, on už je junior dost výřečný tak jsem zvědavá jak to spolu skoulíme. Zatím mi k mému vysvětlení, proc nebude večer mlíčko řekl nezvykle stručně: " já rozumím".

Online Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2023 14:36

Jimik

Rozumím ti, nejtěžší je srovnat se s tím, že to nebylo v plánu.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 14. dubna 2023 14:41

Jimik 

Pokud ti takhle odpověděl, tak to večer zvládnete

A budete mít společné chvilky jinak, já teď musím škrabkat bříško, záda nebo vlásky.