Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:01

Vari Passat dobry, dyt je to skoro oktavka . Mam superb combi a je to skvele auto. Kufr je obri a dobre se mi s tim i jezdi. Dokonce najedu tech 200km mozna uz tydne , sice stejne trasy, ale to se taky pocita. Muz ma firemniho Kodiaqa a urcite to ma mensi kufr (hodnotim podle mista pro psy). 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:15

Já vás tu všechny, co jezdíte s dětma na dobrodružnější dovolený, dost obdivuju. My se teď snažíme vymyslet dovolnou, kde by se líbilo dítěti, psovi a ideálně trochu i nám, a zatím nejsme moc úspěšný. Přijde mi, že ty potřeby tahle malýho psa a dítěte jdou dost proti sobě, kam nás pustí s jedním, tam nás nepustí s druhým, nebo v opačným případě to nebude pro toho druhýho moc vděčný. Přitom se psem na dovolenou jezdit umíme, ale to dítě je dost game changer. 

rasaNori se 2 dětma  a psem je pro mě vyloženě hrdinka

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:18

A kdy jste naposled jely na dovolenou bez auta? loni jsem to dost vylepšila objednáním rohlíku přímo na místo do penzionu, jinak jsme museli s krosnama cestou skočit do tesca a muz vlekl na rameni ještě nákup. 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:24

žluťásek letadlem A vzhledem k tomu, co chteji jako priplatek za kufry, zacala jsem jezdit s kabinovym a to je pro me teda hodne velka vyzva, ja to s malem veci nikdy neumela. Muz teda ma normalni kufr na odbaveni, ten kdyz da do malyho boty, uz se mu tam nic moc nevejde Tak kdyz je nejhur, vezme mi neco k sobe.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:29

Kokoska do příručaku se vejdu v pohodě, problém je, že ty zavazadla se nevejdou do letadla. Nebylo to nikdy dimenzované na to, že kazdy pasažér má sebou na palubu kufr. 

Takže vezeme malé kufry, které stejně necháváme odbavit, protože na to nemám nervy (a pokud za odbavena zavazadla neplatim, děti mívají jeden velký společný) 

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:35

continuity vsak uz jsme se jednou zdrzeli s odletem, prehazovali nejaka zavazadla dolu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:36

žluťásek my jsme takhle jezdili s našima na hory. Pěkně 4x lyže a 4x běžky do obalu, k tomu všechny ty boty, ponožky se cpali do lyžáků. Moc nechápu, jak to se dvěma malými dětmi zvládali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:38

Zina záleží, co chcete dělat. S jedním dvouletým dítětem šli dobře turistické dovolené, dítě se buď neslo nebo leckde projede kočár, zabaví se klidně v lese, nějaké hřiště je taky skoro všude, velký zábavní park stejně zatím moc neocení. To byly časy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:41

continuity my teď máme na palubu akorát batůžky, jinak zavazadla akorát k odbavení. Žádná možnost vzít si větší zavazadlo (jako malý kufr) nebyla. My jsme teda rádi, ale počítala jsem s tím, že odbavovat budeme jen jedno.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:54

Jos Otriskanej passat by mi nevadil, mne vadi, ze tenhle je ve fakt dobrym stavu bez skrabancu :-D.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 13:59

Kokoska teď to většinou řeší už u gate, já to nabízím už na odbavení, pokud musím na prihradku, že tam ty kufry rovnou necháme. 

Nevidím žádný půvab v tom, promenovat se po letišti s dvěma detma a třemi kufry. Takto to vše hodím na pás, neřeším šampóny, krémy, parfémy, proběhnu nalehko sekuritou a jdu v klidu nakupovat nebo na kafe. 

Výhodný mi to přišlo akorát u kratších služebních cest, aby člověk netrávil na letišti moc času nebo když jsem po příletu fakt spěchala. Ale když je už jeden kufr zapsany, je to stejně fuk. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:02

Evaeva No to jsme zkoušeli, ale jemu narozdíl od nás nedělá přemíra zelený barvy dobře, čímž chci říct, že se v lese se otravuje a prudí. Poslední taková výprava skončila zbabělým přesunem do nákupáku, kde začlo být dítě konečně šťastný. Hřiště jsou super, ale čokli na ně pochopitelně nesmí.

Jako mě to furt táhne někam do Alp, ale jakkoliv by to bylo super s malým i se psem, tak s oběma dohromady se bojím, že to bude voser a že si budu říkat, že jsem měla dát psa tchýni a letět někam, kde bude all inclusive, dětskej program a mně budou nosit pití s paraplíčkem.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:05

Zina nase dite taky neni vubec staveny na dovoleny v prirode. Ted byl naprosto stastnej v Rime a dozaduje se, abysme se tam vratili a zili tam nastalo...takze asi tak

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:05

Kdžy jsem před měsícem letlěa do Londýna, tak kabinový zavazadlo bylo jen k priority checking, který bylo zpoplatněný, jinak směla být na palubu jen malá kabelka nebo batůžek. A odbavenej kufr byl drahej skoro jako letenka. Ale je to pochopitelný, jak začli všichni lítat jen s kabinkama, tak začal být problém s místem a ty společnosti na to musí nějak reagovat.

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:05

Zina hele my jezdíme nějak uolne stejně jako predtim, proste po Čechách, vejlet po přírodě i ve městech, rozhledna, zmrzka, lesy, louky. 
ten pes eliminuje ubytování docela dost, ale zase nemusime vybírat z moc široký nabídky, akorat se snazime hledat, aby to mělo dvě místnosti/ložnice.

ted zvazujem okolí telce a slavonic, musím kouknout, jestli smí pes do jihlavský zoo 

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:08
Reakce na 711990:

Zina nase dite taky neni vubec staveny na dovoleny v prirode. Ted byl naprosto stastnej v Rime a dozaduje se, abysme se tam vratili a zili tam nastalo...takze asi tak

​Jezis do Říma bych jela, až bych brecela, chtělo by to teda, aby aspoň jednomu diteti bylo pod dva roky...

Ono i u nás to začíná bejt celkem brutus ale, dvě kafe, dva dorty, dzus a zmrzlina a petikilo v hajzlu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:13

Zina nám se loni v Alpách fakt líbilo, kdyby malý nebyl tak marný chodec, jeli bychom i letos. Se starším jsme v jeho 19m byli na poznávačce na Baltu, to se mi taky moc líbilo, byla jak příroda, tak města.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:23

Potrefenáhusa Jako jo, přitom je to takový nenápadný, kafe a zmrzlina, ale lítá to hrozně.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:47

Potrefenáhusa no loni jsme byli na dovolené tyden v ČR a úplně nevím, kde se vzala ta pověra, že ČR je dovolená levná. I když odmyslíme relativně drahé ubytování, tak všechny vstupy a požitky jsou strašný masakr.

Díky tomu, ze jsme tyden strávili v Polsku jsme se nějak vešli do budgetu. I tak těch 12 dní stálo jako 17 dní po Slovinsku a Chorvatsku bez nějakého omezování se na požitcích. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 14:49

Zina 711990 naše mladší dítě je asi kukačka a na zelené dovolené taky dost remcá. Tím potvrzuji, že to nejde ani vychovat. Po přírodě jezdíme odmala, to bývala ještě celkem v pohodě.