Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 16:51

Vari 711990 No sestra vyloženě řekla, že nejsou pro tohle očkování, že prodělání je většinou bez komplikací atp., takže radši půjdu jinam

Evaeva Ženský domovy mám v plánu, tak to ráda slyšim.

Offline MPLee
3052 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:08

Evaeva no určitě budu taky muset udělat jídlo s sebou do zásoby. Ve Švýcarsku to na vysedávání po hospodách nebude  nejradši jako jídlo s sebou dělám lasagně. Pak vždycky kombinujeme restaurace a nákupy na místě. Obvykle objevíme nějaké místní farmy a malé obchůdky, nebo nakoupíme cestou z výletů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:32

MPLee jojo, lasagne a sekanou No na hospody to asi moc nebude, ale zajímají mně dojmy z přírody.

Musím říct, že jíst chleba z krabičky mi v Alpách vůbec nevadí, stejně ty hutte nebývají někde uprostřed výletu, ale spíš někde u lanovky (takže zasloužené kafe po výletu)

Offline Myrtila
5443 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:33

MPLee My jsme jezdívali sice do francouzských Alp, ale těsně za hranice se Švýcarskem, a strašně moc se nám to tam líbilo  Do Švýcarska jsme vždycky jeli na výlet do Ženevy. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:40

pilgrim já jsem byla s dcerou v Centru cestovní medicíny pod Karlákem, a bylo to super. Na děti rozhodně vybavení byli a sestřička i doktorka byly hrozně milé.

Jinak všechny kamarádky, které nestihly nechat děti proti neštovicím naočkovat pak litovaly, že průběh nic moc a nemocný dítě prostě je dost výrazný zásah do života.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:46

Od ty doby, co dcera jednoho znameho mela nestovice a dostala mrtvici (ve dvou letech), jsem nezapochybovala o tom, ze deti proti nim necham naockovat.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 17:55

Potrefenáhusa ne, seděla v autě, naštěstí bylo zataženo a chladno.

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:03

Jimik a nemohl by dostat na usnuti trochu obyc mlika nebo sunaru z lahve?

Offline MPLee
3052 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:04

Myrtila a do Francie i s ditetem? Ja nemaśa moc informaci o nejakych detskych atrakcich prave (hriste nekde nahore u lanovky, naucna stezka, zvirata nebo jezirko na ceste, trasa pro kocarek nebo schudna s krosnou a batoletem...), tak to padlo na to svycarsko. Byli jsme jen v Zermatu pred lety a ve Francii jen v Chamonix a na Mt Blancu, tak nezname ani jedno. 

Offline Myrtila
5443 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:06

pilgrim Mne ockovani proti nestovicim doktorka nerozmlouvala, ale byla dost prekvapena, ze ho chci, pry ho prakticky nedava, neni o nej zajem. Taky si me ona i sestra pamatovaly, kdyz jsem na nej za pul roku se synem prisla (jak byl vypadek vakciny, tak to trvalo), a sestra pak dlouze hrabala v lednici, nez tu jednu krabicku pro nas nasla  No a minuly tyden, kdyz jsme byli potvrdit prihlasky do skolky, tak rikala, ze nestovice zrovna strasne radi, a casto s blbym prubehem. Syna teprve ceka druha davka, tak fakt doufam, ze je uz nechytne. 

Offline Myrtila
5443 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:13

MPLee Ne, bylo to ještě za bezdětna, takže možnosti s dítětem obhlídnuté nemám, tehdy to byla dost aktivní dovolená. Ale ta příroda byla boží a jídlo na francouzské straně taky. Jezdili jsme do Samoëns a obvykle jsme se pohybovali nekde poblíž, nejdál asi v tom Chamonix, co se týče treků. Města jsme objížděli i mírně vzdálenější. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:33

Pinot Noir maly velky genius! my tu z neho padneme na zadok vsetci ked ukaze nieco dalsie zo svojich dovednosti!

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 18:54

Kluci byli na vakcine proti neštovicím v patek a tak se mi ulevilo! Pořad jsem čekala, kdy to domu dovlecou, spolehala na loňský rok, kdy byl snad pětinásobný výskyt než bežně, no a pak zjistila, ze vakcina ma pekne výsledky i u pásového oparu a představila si ten mesic doma, což bychom proste teď už s mužem kvuli práci dali jen velmi velmi tezko a bylo rozhodnuto. Odkládali jsme kvuli zelené ryme, tak teď konečně máme vystaráno. Druhá dávka za 2 měsíce.

Online žluťásek
8882 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:04

pilgrim byli jsme v Avenier na P6 zrovna včera, pan doktor i pan zdravotní bratr byli úplně super, s dětmi to uměli, v čekárně krabice s hračkami a při odchodu dostal hroznovej cukr :) 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:10

Malenge úplně chápu, mně se taky moc ulevilo, když jsem se konečně k tomu očkování rozhoupala. Pořád chodily zprávy ze školky, že jsou tam neštovice, pak se narodilo mimino a blížila se letní dovolenková sezóna, což už moje nervy nevydržely. Uf, to byla najednou úleva! 

Online žluťásek
8882 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:16

Pinot Noir byli jsme dneska u zápisu a hned jsem si na vás vzpomněla. Syn měl košili, motýlka, tak třetina dětí byla taky slavnostneji oblečená, většina ale tak běžně, včetně softshellek a gumový bundy. Aktovku neměl nikdo!

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:23

žluťásek My šli na zápis v softshelkách přímo ze školky. Mě přiznávám vůbec nenapadlo, že bychom se na to měli vyfiknout :o)

Ale teda my šli rovnou žádat o odklad, tak jsem to asi tak neprožívala.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:34

Mohučanka Myrtila žluťásek Díky moc za reakce, hned jsem ho objednala do Avenier v Ženských domovech, tak snad to klapne. Já mám z okolí taky případ, kdy neštovice neprobíhaly úplně bez komplikací, sama jsem měla pásovej opar a nebylo to nic příjemnýho, takže když je možnost proti tomu očkovat, tak proč to nevyužít.

Online žluťásek
8882 příspěvků moje polička 18. dubna 2023 19:45

DruI no syn chodí do školky v košili úplně běžně, na slavnostní příležitosti jen přidáme motýlka

S odkladem bych se s tím taky necrcala. On se moc těšil, byl to pro něj slavnostní den. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. dubna 2023 20:01

Myrtila neštovice řádí vždycky takhle na jaře. My zatím očkování nestihli, ještě nás čeká jedno povinné, takže nejdřív asi měsíc potom. Uvidíme, jestli to stihneme než to odněkud dotáhnou.