Vari 711990 No sestra vyloženě řekla, že nejsou pro tohle očkování, že prodělání je většinou bez komplikací atp., takže radši půjdu jinam ![]()
Evaeva Ženský domovy mám v plánu, tak to ráda slyšim.
Evaeva no určitě budu taky muset udělat jídlo s sebou do zásoby. Ve Švýcarsku to na vysedávání po hospodách nebude
nejradši jako jídlo s sebou dělám lasagně. Pak vždycky kombinujeme restaurace a nákupy na místě. Obvykle objevíme nějaké místní farmy a malé obchůdky, nebo nakoupíme cestou z výletů.
MPLee jojo, lasagne a sekanou
No na hospody to asi moc nebude, ale zajímají mně dojmy z přírody.
Musím říct, že jíst chleba z krabičky mi v Alpách vůbec nevadí, stejně ty hutte nebývají někde uprostřed výletu, ale spíš někde u lanovky (takže zasloužené kafe po výletu)
MPLee My jsme jezdívali sice do francouzských Alp, ale těsně za hranice se Švýcarskem, a strašně moc se nám to tam líbilo
Do Švýcarska jsme vždycky jeli na výlet do Ženevy.
pilgrim já jsem byla s dcerou v Centru cestovní medicíny pod Karlákem, a bylo to super. Na děti rozhodně vybavení byli a sestřička i doktorka byly hrozně milé.
Jinak všechny kamarádky, které nestihly nechat děti proti neštovicím naočkovat pak litovaly, že průběh nic moc a nemocný dítě prostě je dost výrazný zásah do života.
Od ty doby, co dcera jednoho znameho mela nestovice a dostala mrtvici (ve dvou letech), jsem nezapochybovala o tom, ze deti proti nim necham naockovat.
Potrefenáhusa ne, seděla v autě, naštěstí bylo zataženo a chladno.
Jimik a nemohl by dostat na usnuti trochu obyc mlika nebo sunaru z lahve?
Myrtila a do Francie i s ditetem? Ja nemaśa moc informaci o nejakych detskych atrakcich prave (hriste nekde nahore u lanovky, naucna stezka, zvirata nebo jezirko na ceste, trasa pro kocarek nebo schudna s krosnou a batoletem...), tak to padlo na to svycarsko. Byli jsme jen v Zermatu pred lety a ve Francii jen v Chamonix a na Mt Blancu, tak nezname ani jedno.
pilgrim Mne ockovani proti nestovicim doktorka nerozmlouvala, ale byla dost prekvapena, ze ho chci, pry ho prakticky nedava, neni o nej zajem. Taky si me ona i sestra pamatovaly, kdyz jsem na nej za pul roku se synem prisla (jak byl vypadek vakciny, tak to trvalo), a sestra pak dlouze hrabala v lednici, nez tu jednu krabicku pro nas nasla
No a minuly tyden, kdyz jsme byli potvrdit prihlasky do skolky, tak rikala, ze nestovice zrovna strasne radi, a casto s blbym prubehem. Syna teprve ceka druha davka, tak fakt doufam, ze je uz nechytne.
MPLee Ne, bylo to ještě za bezdětna, takže možnosti s dítětem obhlídnuté nemám, tehdy to byla dost aktivní dovolená. Ale ta příroda byla boží a jídlo na francouzské straně taky. Jezdili jsme do Samoëns a obvykle jsme se pohybovali nekde poblíž, nejdál asi v tom Chamonix, co se týče treků. Města jsme objížděli i mírně vzdálenější.
Pinot Noir maly velky genius! my tu z neho padneme na zadok vsetci ked ukaze nieco dalsie zo svojich dovednosti! ![]()
Kluci byli na vakcine proti neštovicím v patek a tak se mi ulevilo! Pořad jsem čekala, kdy to domu dovlecou, spolehala na loňský rok, kdy byl snad pětinásobný výskyt než bežně, no a pak zjistila, ze vakcina ma pekne výsledky i u pásového oparu a představila si ten mesic doma, což bychom proste teď už s mužem kvuli práci dali jen velmi velmi tezko a bylo rozhodnuto. Odkládali jsme kvuli zelené ryme, tak teď konečně máme vystaráno. Druhá dávka za 2 měsíce.
pilgrim byli jsme v Avenier na P6 zrovna včera, pan doktor i pan zdravotní bratr byli úplně super, s dětmi to uměli, v čekárně krabice s hračkami a při odchodu dostal hroznovej cukr :)
Malenge úplně chápu, mně se taky moc ulevilo, když jsem se konečně k tomu očkování rozhoupala. Pořád chodily zprávy ze školky, že jsou tam neštovice, pak se narodilo mimino a blížila se letní dovolenková sezóna, což už moje nervy nevydržely. Uf, to byla najednou úleva!
Pinot Noir byli jsme dneska u zápisu a hned jsem si na vás vzpomněla. Syn měl košili, motýlka, tak třetina dětí byla taky slavnostneji oblečená, většina ale tak běžně, včetně softshellek a gumový bundy. Aktovku neměl nikdo! ![]()
žluťásek My šli na zápis v softshelkách přímo ze školky. Mě přiznávám vůbec nenapadlo, že bychom se na to měli vyfiknout :o)
Ale teda my šli rovnou žádat o odklad, tak jsem to asi tak neprožívala.
Mohučanka Myrtila žluťásek Díky moc za reakce, hned jsem ho objednala do Avenier v Ženských domovech, tak snad to klapne. Já mám z okolí taky případ, kdy neštovice neprobíhaly úplně bez komplikací, sama jsem měla pásovej opar a nebylo to nic příjemnýho, takže když je možnost proti tomu očkovat, tak proč to nevyužít.
DruI no syn chodí do školky v košili úplně běžně, na slavnostní příležitosti jen přidáme motýlka ![]()
S odkladem bych se s tím taky necrcala. On se moc těšil, byl to pro něj slavnostní den.
Myrtila neštovice řádí vždycky takhle na jaře. My zatím očkování nestihli, ještě nás čeká jedno povinné, takže nejdřív asi měsíc potom. Uvidíme, jestli to stihneme než to odněkud dotáhnou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.