Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:45

711990 no, tak nejak:D ale dítě bylo nadšený, tak to na ty 3 měsíce calnu a uvidime. Akorat jsem nastvana, protoze maly dite jsme prihlasili na judo, takze pondelni termin se kryje casove s tancovanim pro starsi, patky tu nejsme a zbyva streda, ale tak prinejhorsim bude chodit se starsima, energie ma na to dost:D 

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:48

Už jsem tu ventilovala, že syna na dovolený z parku na sobotu v obličeji a na rukách strašně pokousal komár. Měl na to alergickou reakci, takže v neděli na letišti za mnou běželi, jestli náhodou nemá neštovice. Já se nachladila v sauně, takže jsem v pondělí byla doma a prospala den v horeckach. Syn brečel, že se mu budou ve škole smát, tak jsem ho nechala doma. Staral se teda o sebe sám včetně oběda. V úterý jsem si malovala, jak se doléčím, syn šel do školy. V 10:30 telefonát ze školy, že o pauze spadl na prolézačce na obličej a že mu dlouho tekla krev z nosu, ať si ho vyzvednu. Vypadá příšerně, kromě neslezlých pupenů má odřený nos a flek na obočí a tváři. Dneska ráno dupl sestře na nohu tak, že nemohla chodit, takze jsem ji do školky musela nést v náruči. Odpoledne měla nohu lehce oteklou, ale rozhodla jsem, že jdou na plavání i tak. Město bylo zacpaný, takze jsme dorazili relativně pozdě. Vedle bazénu je pouť, takže prehradili cestu k parkovišti něčím jako gumovou hadicí ve výšce prsou syna. Ten běžel, hadici neviděl, ta ho sebrala a odhodila na záda. Plnou palbou hlavou na asfalt. Takže na plavání šla jen dcera, jeho jsem si zas odvezla. Měl na hlavě čepici, má jen bouli. V letadle v neděli dcera zvracela, pytliky u sedadel už se evidentně nevedou. Mně spadly na letišti na zem hodinky, ustipl se kus skla, naštěstí teda jdou dál. A nechápu jak, ale vytekla mi část parfému do kufru.  
Tímto si stezuju, protože myslím, že už by snad stačilo.

Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:49

Pardon za mega výlev ...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:49

Gatita Mně ten model, kdy dítě zvládá školu v podstatě samo, že o tom ani nevíte, přijde úplně nejlepší. 

Potrefenáhusa Hele, třeba je to trochu sebeobrana, já se trochu bojím, abych tak taky nedopadla, protože dítě se pořád zrychluej a zatím to moc nevypadá, že si v dohledný době začně něco stavět z kostek, hrát si vleže s autem, nebo prostě dělat doma cokoliv, co by mi vygenerovalo 10-15 minut na vypití kafe.

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:51

711990 jako ona je fakt skvela, mela jsem trochu strach, ze to bude "stara skola", ale vubec ne. Dnes jsme meli schuzky a moc si preju, aby jim zustala co nejdele.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:53

Zina u takhle malých dětí ten čas generuje leda jejich spánek, ne?Já měla štěstí na staršího, ten si od dvou let hrál sám! v pokoji klidně půl hodiny a vlastně i před tím mně moc nepotřeboval, za to mladší si hraje akorát s bráchou (čti lítají po bytě a ječí jako blázni), sám skoro vůbec, se mnou minimálně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:54

Tabea tak to by rozhodně stačilo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:54

Evaeva ani netusim ake ma skola kruzky . Ale atletiku mava o pol 4 v tej skole, do ktorej ho hlasim, tak tam odpadne vodenie. Len ta skola to trocha skomplikuje, doteraz som oboch vyzdvihovala v jednej institucii. Zatialco skola a skolka su 15 minut chodze od seba (takze budem musiet z prace skor aby som to stihla). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:56

Tabea chudak maly a chudak ty! Snad si si to uz vybrala aspon na rok dopredu!

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:57

Gatita Myslíš, že já se od těch našich dvou o škole něco dovím? Ale prd. A ze školy většinou taky žádné zprávy nechodí, takže jsem usoudila, že je všechno ok a je zbytečné do čehokoliv nějak zasahovat.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:57

Tabea Ufff

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 21:58

Tabea ááá!! Tak snad radsi ted chvili neopoustet bezpeci domova? To je sila, kdyby v tom nebylo tolik bolesti, bylo by to k smichu. Kdysi jsem tu popisovala taky nejaky vydareny den, taky v tom figurovalo nejake plavani a taky to, ze syna kousla veverka, zatimco jsem nekde sbirala ze zeme starsiho, uz jsem to radsi zapomnela. At jste brzy fit a prestane se vam lepit smula na paty.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:01

Docetla jsem tady asi 30 stran a cítím se jako největší looser, protože syn nemá kroužky žádné, jarní boty nemá koupené, dcera vypadla z evidence u doktorky, takže nemá ve 4m žádné očkování a ani 3 měsíční prohlídku a já nějak nejsem schopna to vyřešit, ceka nás stěhování, přestup do nové školky, ja mám hlavu v pejru, jak se snažím u dětí pracovat, a to přestože už za poslední měsíce máme na kontě dvoje neštovice, virozu postupně všech členů domácnosti a další dvě virozy s horečkou u syna. A já migrénu průměrně 1x týdne.

Kde je nějaká stodola, abych si mohla kopnout ?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:01

Mrakoplas pro mě to naopak bude příští rok novinka, že budou oba ve stejné instituci. Akorát přibude mimino, že jo. A navíc si myslím, že minimálně dvakrát týdně je budu vyzvedávat jednoho po obědě a druhého po spaní. Nějak nepočítám s tím, že by si to spaní mladší oblíbil.

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:01

Potrefenáhusa V mých očích supermatka jsi!! 

Offline Len
2679 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:03

@Tabea Toho se teda navalilo najednou! Snad už je ti dobře a všem katastrofám konec.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:03

MP Meri ježišmarjá, to jsem nevěděla, že s tím miminem pracuješ to se nedivím, že se takhle cítíš, vím, že jseš na ně hodně sama.

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:04

Zina ono se to pak zlepsi, ten váš věk mi přijde takovej nejhorší na tohle (ale přijdou zas jiný věci, no)

My máme to dite celkem staticky (a tlumí ji cizi prostředí), ale taky to teda umí rozbalit

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:07

Potrefenáhusa V klidu, ja jednou tejdne jezdim s detma vedle do vesnice na krouzek a zrovna tenhle tejden ostatni matky resily, do jaky aglicky skolky ty deti daji, jak vypadaji prijimacky do prvni tridy na Porg apod. Ja jen tise hlesla, ze deti chci dat do zdejsi obyc skolky, at si najdou mistni kamarady. Taky jsem si pripadala jako mimon, co detem uz predem znicil budoucnost.

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 22:24

Vari tak aspon v tech statnich skolkach nebude takovy pretlak;) Coz mi pripomina, ze se blizi zapisy a ze musim dat dohromady papiry. 

Jinak jsem si chtela pochvalit, ze nam asi nastava hezke obdobi. Ted teda jsme zas nemocni, ale o vikendu jsem si uvedomila, jak uz jsou kluci velci a co uz se s nimi da delat. Meli jsme moc hezky vikend, pritom uplne obycejny, spontanni. Syn zkousel s kamaradem brusle, my ruzne behali kolem, mladsi na odrazedle, vsichni spokojeni. Pak jsme sli pesky/na kolobezce do kina, ruzne jsme to probirali, coz je u nas dost nevidana vec. My si casem snad i popovidame!