Evaeva No, mám jednu DPP, starám se o ubytování a do toho mám občas pár jednorazovejch šolichů ... v kombinaci s rekonstrukcí mi to začíná přerůstat přes hlavu. Ale muzu si za to částečně sama, nejsem schopna prioritizovat a některý věci třeba vypustit. Takže si dávám nárazový late night šichty a tvarim se, ze ten půlnoční úklid domácnosti s podcastem v uších je vlastně můj relax.
A to mě ještě muž chce zápřahnout v bistru, zatím teda odolavam ![]()
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri no ještě to tak, angažovala bych se maximálně u ochutnávání. Opatruj se!
Evaeva Mrakoplas brrr Gatita Len Děkuju, ženy, za podporu!
Já si samozřejmě uvědomuju, že jsou to samý banality, alergicka reakce nebyla na zásah doktora, když už musel tím obličejem padnout na tu kládu, tak radši nosem, než zubama, dobře, že si dneska tu hlavu nerozrazil, parfém se vylil hlavně do toaletní tasticky, takže nám hezky voní koupelna, nemocná jsem teď mohla být, protože v práci nic nehoří, ... A taky doufám, že spousta malých katastrof brání případné velké... Ale nějak si dneska připadám jak umořenej osel...
MP Meri Pane Bože je mi blivno:-D.
podívejte se na mě, dvě děti ve školce, samba zapojenýho, bydlim u rodičů a dneska jsem odmítla jednu práci, konkrétně jsem řekla "poradili jsme se s manželem a bohužel bych ted na jaře nemohla nastoupit":-D. Jakoby cejtim, že si musim odpočinout:-D Nevim, co furt honíte tady všichni:-D. Ale já si připadám jako hodně neschopně, dozařizuju to bydlení, různě tam uklízim a jako nic, ale nic mi neodsejpá, podle mě i desetiletá holka by to všechno dodělala rychleji. Prostě jsem uplně mimo. A děti mají jen jeden kroužek.
Tabea no tfuj tfuj, snáď už je všetko zle za vami !
Karja keď som začala chodiť so synom na výtvarnú, boli tam deti predskolaci, ktoré mali aj 6 krúžkov za týždeň, napr na tu výtvarnú chodili rovno z plávania. Pre mňa neuveriteľné. Ale predpokladám, že sú deti, ktoré majú veľa energie a neboja sa ju použiť! Kolegyňa cez víkend opatrovala vnučku, 1 rok a 3 mesiace, ktorá sa jedovala, keď dojedla obed/večeru , že už viac nie je a ktorá zaspala po večernej fľaši mlieka až do rána. Takže aj také deti existujú.
A potom je naše, ktoré dnes mohlo absolvovať individuálnu prehliadku hasičskej stanice aj auta, ale vďaka svojej povahe tento priestor opustilo ![]()
nas caka prvy zapis zajtra tak som zvedava. jedna sa o spadovu skolu kam ho aj tak nechcem davat ale je to poistka keby vsetky moznosti zlyhali. ono totiz do tej skoly co som mu vybrala ako druhu moznost na zapis pojde individualne ale aj tak bez sance lebo beru 8 deti a minuly tyzden mi od nich pani hovorila ze prihlasenych je 22 k danemu dnu a beru najskor deti spadove a potom s odkladom narodene v 2015 (nas je "az" 17) a velmi prizvukovala aby som mala aj inu moznost lebo ze u nich to s pravdepodobne nedopadne a pripravku nemaju. no a skola ako volba c 1 zapis ani nerobi lebo im stacia vysledky od psychologa a spec pedagoga + diagnozy
a ze nic nestiham mi je trapne priznat lebo syn kruzky nema no za to s nim chodim po vysetreniach. a robim len na pol uvazok lenze v praci sa toho teraz vela nakopilo a robila som aj mimo prac. hodin ale mam za to nahradne volno neskor. samozrejme obyvacka vyzera ako po vybuchu hraciek a muz robi v kuchyni bordel bez odpratania takze cakam kedy sa mu minu taniere a mozno mu docvakne ze treba obsluzit umyvacku bez toho aby som mu kazdy den pripominala ze ma po sebe veci odpratat. a este pocuvam drze pripomienky ze tam MAM BORDEL a mam ho upratat JA! (sem vlozit vrazdiaceho smajlika) on sa bude dalej hrajkat na pc alebo vyspavat a argumentovat tym ze si chce oddychnut (lebo ja asi nemusim?) uz som sa naucila ze ked mam dost a nevlazdem tak neupratujem ![]()
eless správně! (Ta poslední věta.) To jsem se naučila i já. Když se dostanu na určitou hranici, tak prostě nedělám nic, protože už jsem se dostala v minulosti za ní a dopadlo to zdravotně špatně. Poučila jsem se.
Mě strašně mrzí, že nemáš doma žádnou podporu ![]()
letfenixa moje ségra mívala kroužků hodně, v první třídě měla kolikrát dva denně. Ale ona nebyla takové to dítě, co nezastavíš, jí to všechno hrozně bavilo. Škola jí šla, tak nebyl problém.
eless mňa úplne fyzicky bolí čítať, aké to máš doma ![]()
Dnesni optikou jsem byla lempl matka. Deti nechodily do zadnych krouzku, jen ve skolce na anglictinu, zato hojne litaly samy kolem baraku na sidlisti, domu se vzdycky prihnaly napit, s sebou minimalne 4 ziznive kamarady. Plavat jsme je naucili v rybniku, nez sly do skoly, aby nemely trauma ze skolniho plavani. Ve skole syn zacal postupne chodit asi do tri krouzku, vzdycky velke nadseni a po treti hodine uz tam nechtel, tak jsme ho nenutili. Asi ve 14 zacal sam od sebe chodit na klavir, vydrzelo mu to asi 2 roky. Dcera nechtela vubec nikam, nechodila pak ani do tanecnich. Zato byl doma klid a pohoda, protoze jsme nebojovali s detma rvoucima, ze neco nechteji, boji se, nepujdou atd. Prispela k tomu hodne teda moje zkusenost, kdy me nasi dost nutili a ja se zarekla, ze to svym detem delat nebudu. Z harantu kupodivu vyrostli normalni lidi ![]()
Edit - vlastne dcera chodila asi rok na keramiku, to ji bylo nejakych 10 let. Ty vymodelovane hruzy jsme meli doma hodne dlouho, ale nejak se ztrarily pri stehovani ![]()
Kokoska jako uprimne, ja ve skolce taky nechodila na krouzky, nejak sem nepochopila proc by batolata mely chodit na krouzky proboha? Krome teda tech pripadu, kdy to dela matka pro zachovani dusevniho zdravi, protoze batole jinak demoluje byt. Ve skole/u predskolaka to chapu, tam uz je nejakej rozvoj zadouci, sporty, hra na nastroj, jazyk...ale furt to nevnimam jako povinnost, nehlede na to, ze je to strasne drahy. Driv jsem to vsechno absolvovala v ramci lokalni ZUŠ za par korun...
711990 vnoucata taky leckam chodi, plavani, gymnatlon, tenis, fotbal, legokrouzek... ale starsiho vnuka to moc bavi. Ted je prvnak, vypustil to lego a plavat uz umi, tak jen sportuje. S nejmensi vnuckou chtela dcera chodit na nejake cviceni, ale padly do toho nejake nemoce, ja zrovna jezdila dost z Prahy a nemohla hlidat starsiho, kdyz nebyl ve skolce, tak toho nakonec nechali. Ona pry Adela stejne nikdy nedelala, co se tam po ni chtelo. Vsechny deti se drzely u maminek a poslusne plnily ukoly, nase mrnavka odbihala, lezla do skrinek a kazila ostatnim moralku.
711990 syn by radši vynechal tu školku
My zatím vše řešíme v lokálním DDM za pár korun, kromě plavání, které stálo teda raketu (a jeden syn se stejně bojí do vody
). Jinak teda souhlasím, že batolata kroužky nepotřebují, to je spíš, aby se matka nenudila.
Kokoska mne to prijde moc hezky, to volnejsi detstvi. Jsem rada, ze syn (7) ma v sousedstvi kamarady. Zatim ho ale nepoustim samotneho ven, i kdyz by to asi slo, protoze vlastne ti jeho kamaradi taky sami ven nechodi. Casto skonci u nas doma a delaji koniny, nebo jdou k sousedum a prevraceji to naruby tam:) Ono je taky blby, ze kdyz vetsina deti ma krouzky, tak si pak to tvoje nema s kym hrat. Ale tady v okoli maji deti tak jeden dva tydne, tak se vzdycky najde nekdo, kdo muze. Syna do niceho nenutime, ma 1 pohybovou aktivitu tydne, aby se trochu unavil. Ale je fakt, ze bych ty deti nejradsi poslala vsude mozne. Sama jsem totiz nikam nechodila a nic neumim, nebo jsem se ucila az v dospelosti, tak me ty moznosti desne tankuji:)))
Kokoska já chodila na keramiku let několik, stejně jako ségry. Takže těch zrůdiček z hlíny máme kvanta. Většina se teda přemístila do depozitu do krabic a jednou za čas to projdeme a něco vyhodíme. Podle toho, co z těch krabic taháme, mamka nevyhodila absolutně nic
Teď mi to vrací syn. Naši pak vždycky chtěli, abysme dělaly nějaký sport, ne závodně, ale prostě se hýbat, to mi nakonec vydrželo až do prvního těhotenství. A ségru její kroužky přivedly k její práci, ta by tenkrát taky radši vypustila školu, aby těch kroužků mohla mít ještě víc ![]()
Gatita na mě teď vyskakují různé ty příměšťáky a taky se mi všechno líbí
ale některé jsou teda pěkně drahé na to, že dítě spí doma.
Evaeva mne ty primestske tabory prijdou jako takova znouzectnost, pokud to neni neco, do ceho dite neni uplne zazrane. Je teda fakt, ze volim takove, aby byly blizko, tj. aby mi nezkomplikovaly cestu do prace. Letos budou dva. Jeden je ok, od tenisu, kam syn chodi rad. Ale ten druhy je nejaky bruslarsky tady u skoly, takze stravi tyden v podstate na skolnim hristi... to jsem se mu jeste neodvazila rict
. A drahe to je dost, jeden vyjde na skoro ctyri tisice. Na dva tydny jedem na dovolenou a dalsi ctyri tydny stravi asi doma hranim minecraftu, coz se jemu zda jako znacka ideal, ale mne uz min.
Gatita já je dávám do toho DDM, letos jdou ještě do školičkového, příští rok už starší syn půjde na jiný. On se na to těší od září
Na tom pro větší děti mají zajímavý program, kromě klasických her chodí na výlety, do národního muzea, někam vlakem,... A ty tábory pro ještě větší děti mají i různá zaměření. Ale ani v tom školičkovém táboře není špatný program, každý den přijde někdo "zvenčí", loni měli program o vlcích, nějaké kino, kde se jakoby leželo ve stanu,... A mám to před barákem ![]()
ja uz som si robila pocty typu prijem a vydaj penazi. po zaplateni byvania (do toho zahrnam najom, energie, internet atd.) mi ostane 200 eur mesacne na to aby som zaplatila benzin, skolku a stravu. nech ratam ako ratam tak som v minuse. a nejake nie mesacne vydavky ako pravidelna servisna prehliadka auta, jeho poistenie ci prezuvanie alebo ine necakane vydavky tam nenacpem uz vobec. trha mi to srdce ze nie som financne sebestacna. dokonca mam nabeh na "psychicke stavy" ktore obcas zazivam zatial len v slabsom prevedeni a presne viem co resp kto mi ich sposobuje. psychologa si dovolit nemozem a poistovna nepreplati. pokusam sa zistit od uradu ci mam narok na prispevky na zdravotne znevyhodnene dieta a v akej vyske lenze sa tam neda vobec dovolat a na osobnu navstevu nemam cas
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY