Mohučanka uvidíš, snad jo. Nejvíc záleží na učitelce, no. Ale nevím, jestli zrovna ty učitelky, co budou mít první třídu, chodí k zápisu.
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka no tak šikovne holčičky tomu nasadily korunu..![]()
Že to zohledňovat vůbec nesmí je jedna věc, ale upozorňuji, že různé kastovani děti na šikovné a poslušné je dost nahovno, i když má člověk štěstí a to dítě náhodou učiteli "vyhovuje".
continuity Přesně, to dělení fakt nemám ráda. Mladší je jeden z nejchytřejších ve třídě, ale po prvních třídních schůzkách jsem přišla vydeptaná domů, co všechno má špatně, byly mi ukazovány jako vzor práce těch šikovných holčiček s pečlivě vykrouženými puntíky a chlapečka, co psal "jak učitel" (že ten to měl nadřené svou ambiciozní matkou a jinak žádný lumen není učitelku nezajímalo). Dítko si dovolilo do procvičovaných vlnek dokreslit rybičky.
Pak byl kovid, třídní schůzky moc nebyly, teď má jinou paní učitelku a všechno cajk (tzn. premiant třídy i v prospěchu i ve zlobení
)
brrr u nás jsou ty deti takové průměrné, některý učitel je má rád některý ne. Třeba starší tyto nespravedlnosti nelibě nese ještě i teď, ani to nemusí být vůči ni. Furt lepší přísný učitel, ale na všechny rovnako.
Mám kolegyňu, akurát už dosiahla dôchodkový vek, ale zatiaľ končiť nejde. A tá je stále presvedčená, že dievčatá nevedie byť zlé, že len chlapci môžu škodiť. Napriek tomu, že vo svojej triede dáva znížené známky zo správania za hnusne a zákerné veci dievčatám, chalanom len za nezakerne.
continuity S tím přísným, ale spravedlivým učitelem souhlasím a myslím, že dost často to děti i vítají.
continuity no nehledě na to, že se mi to škatulkování hnusí, tak ona dcera vůbec není typem té "šikovné a poslušné". Možná tak těch prvních 10 minut, když se stydí tak, že nemůže mluvit. Já jsem tedy vlastně celý ten zápis mlčela a jen valila oči.
Dítko má zřejmě angínu, ten pohled do krku byl hrozivý
Uf, vzdycky když uspim obe děti sama, tak se cejtim jak supermatka!
711990 no asi jo! A ta maminka presne vi, co v tech pisemkach bylo. A to s tim gymnaziem jsem si nevymyslela, ucitelka to tak pry prezentuje. Ona o tom ta maminka hodne mluvi a ja jsem pak vzdycky chvili ve stresu, potrebuju asi uklidnit, ze nejsem lempl a nezajimam se malo o sve deti:) Zrovna jsem si totiz nedavno rikala, jak je to prima, ze tu skolu tak hezky zvladame a ze to je v podstate synuv samostatny byznys.
Gatita já se ti trochu smeju, ale taky tu občas chytam paniku za naše zanedbaný dite, co narozdíl od jiných batolat nechodi ani na angličtinu, plavání, bruslení, vytvarku, mazlit kralicky, akorat jednou tydne do sokola (zdrtila mě spolumatka na dni otevřených dveří ve školce, když vyjmenovala, kam konkrétně s tříletým chlapeckem chodej)
Potrefenáhusa blahopreji, jsi supermatka:)
ja se tak dnes necitim. Mladsi ma asi trochu zanet spojivek a dost tezkou rymu, tak jsme doma. A nebylo to dobry, nebylo mu moc dobre, knoural a mne tekly nervy, ani jsem moc nezvladla ty bezne veci, takze ani nemame pecivo a tak. A zitra musim se starsim k zubari, porad nam tam visi jeden kaz, mel jit i mladsi na prevenci, to vubec nevim, jak zitra poresim. Jeste jsem se trochu stekla s muzem, jak je skoro vsechno kolem domacnosti na mne, tak staci nejake vyboceni a uz mam pocit, ze to je nezvladatelne.
Potrefenáhusa některý děti ty aktivity potřebují, jinak se nudí. A někdy se taky nudí ty matky, že jo. Se školkou to pak stejně není moc udržitelné, syn má teď dva kroužky mimo školku a tři v ní (z toho jeden dopoledne) a už je to na něj trochu moc. Blbý je, že vzdát se chce akorát angličtiny, což my moc nechceme.
A jseš supermatka!
Potrefenáhusa jsi supermatka!
A ty batoleci krouzky jsou spis pro matky nez pro ty deti. Ja taky obrazim bsechno mozny, ale dcera to miluje a ja nejak nezvladam v psychicke pohode pobyt doma. Dneska jsem ale nesnasela sama sebe - v rozmezi 11-16h jsem mela plavani s scero, mimini cviceni pro malyho a svoje fitko s trenerkou. Hodne jsem se proklinala a slibila si, ze ty aktivity jeste omezim.
Ja mam hlavne vycitky ohledne mladsiho, ze se mu vubec nezvladam venovat tak, jako kdysi dceri.
Potrefenáhusa To bych byla presne ja, taky bych s nima chtela chodit vsude
. Ale jeden nechce a u druhyho me vzdycky premuze lenost.
Evaevanas ma dva a aj to sa bojim, ze ked v septembri zacne na nejaky chodit aj mladsi, ze uz to nedam (logisticky, casovo a ani psychicky). A to mi pomaha zatial aj mama a jeden den ma na to v pripade nudze vyhradeny aj sambo.
Jo a zajtra ma starsi zapis, obliect si aspon polokoselu odmieta, snurky si zaviazat nevie, gombiky nenavidi, takze netusi ako sa zapinaju. Tiez sa rozhodol, ze im zarecituje basnicku, ktora je past na sykavky (jeho slabe miesto). No snad nas hned odo dverí nevyhodia ![]()
Gatita jezisi tak od takovy ucitelky bych utekla. Zato ta vase zni dobre!
Potrefenáhusa ses nejvic supermatka. A proc byste chodily mazlit kraliky, kdyz mate doma mazleni kocicek, aha?!
Mrakoplas já nechodím do práce, takže dva kroužky staršího a jeden mladšího zvládám v pohodě, dokonce se jim ten jeden trochu překrývá v jedné instituci
Příští rok je chci kvůli logistice dát na cvičení společně, i když mně to vyjde třikrát tak draho. Nějaké kroužky ve škole starší mít nemůže? To mi přijde fajn, pokud nemáš extra ambice, "odbude" si to už během družiny. Starší už má vyhlédlý další kroužek, ten je naštěstí až pro školní děti, on se totiž nechce ničeho vzdát a to už by nedal hlavně on.
brrr no tak konkretne te moji zname taky ucitelka rekla na prvnich schuzkach, ze jeji skolacek je nejhorsi ze tridy. Doslova. Je to hodne moc chytry kluk, ale i kdyby nebyl, prijde mi to na palici, tohle rikat. A taky pry ze jsou spatne znamky vina rodicu. Sis, ja toho o tech cizich skolach vim fakt hodne...
Gatita to je děsný! A co hůř, té nálepky se už kluk nejspíš jen tak nezbaví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY