Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 15:34

MPLee Diky za tip, o existenci tohoto casopisu jsem nevedela. Mala ma predplacenej Puntik, ale chtela bych neco i pro malyho, at mu taky chodi posta :-).

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 15:56

Evaeva já už jsem letos ani Puntík nepředplatila. Dcera si nechala přečíst komiksy a tím to haslo. Úkoly prý dělá na předškolácích a stříhat už umí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:04

Mohučanka u nás už to právě bylo dost podobné, taky jsem to chtěla zrušit. Ani není tolik času se školkou. Ale než jsem to udělala, chytl se toho mladší. Takže se podělí, komiksy čteme dohromady a tak.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:04

Jinak jsme dnes byly na prvním zápisu a jsem z toho trochu otrávená. Je to škola, která má super pověst, ale všechno mi tam přišlo strašně depresivní a zkostnatělé už na Dni otevřených dveří a dnes i včetně zkoušející paní učitelky. Měli tam úzké pastelky, a když se extrémně stydlivá dcera odhodlala pastelku uchopit a začít plnit pracovní list, tak jí paní učitelka tu pastelku okamžitě vyrvala s tím, že jí drží špatně, a pak jí u nosu držela svojí ruku držící pastelku správně a říkala: "Vidíš, takhle!!" Dcera zkusila, ale ne, zase blbě...

Pak jí ale i pochválila za zpěv, že krásně intonuje a krásně vyslovuje, a že na ní určitě "maminka doma krásně pomalu mluví a proto mluví tak skvěle", což mě pobavilo, neboť mám vadu řeči existenci tatínka jsem nepřipomínala a raději jsme vypadly.

Online Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:05

Evaeva my ho taky máme předplacený od 2,5 a zatím nezájem, ale to přijde, verim tomu! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:05

Evaeva Potrefenáhusa jo, největší zájem byl o covidu, čili od tří do pěti let.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:08

Mohučanka jezisi

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:16

Mohučanka ja vubec nevim, jak probihal zapis u nas, ucitelka mi pribouchla dvere pred nosem, a za pet minut mi syna vratila s tim, ze je schopen. A ja pritom byla tak nazhavena, dojata a zvedava. Syn mi nic nerekl a nerika dodnes, co se tam vlastne deje.

Trochu me stresuje maminka synova kamarada, ktery chodi na nespadovou skolu, a ktera porad vyklada, co tam delaji, a co meli v pisemce, ze byla na dve A4 a jak tam bylo vpravo nahore cviceni na porozumeni textu, ze s nima uz jedou pripravu na gympl. Jako to musim rict, ze me vzdycky trochu znejisti. Vubec nevim, jak vypadaji pisemky meho syna, on je strasne tajnosnubny a vubec ho nezajima, ze umiram zvedavosti. 

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:16
Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:18

Gatita dcera chtela chodit na tancování, i našla jsem tu taneční školu, napsala mail, odpoved zněla přijďte se podívat. Tak jsme dorazily, no a mě vyrazily za dveře, že tam rodiče být nesmí. Dcera byla sice nadšená, ale já akorát seděla na studené tmave chodbě a nic nevím!

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:19

rasaNori to jsou muka!

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:19

S detma musim evidentne bejt ve strehu, junior nas s malou pred chvilkou zavrel venku na terase, nastesti si dal pres dvere vysvetlit, ze si ma prinest zidlicku, z ni uz tu kliku zvladne zvednout nahoru. Ale hrklo ve mne poradne.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:28

Gatita no tak to kdyby se stalo u nás, tak by se dcera regulérně zhroutila. Musela jsem jí ukecat, aby do té školy vůbec za ruku vešla. Ona má nějakou hranici, před kterou se strašně, až hystericky stydí, ale když jí překoná, je všechno v pořádku. Jen to chce trochu trpělivosti. Někdy trochu víc...

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:36

Mohučanka ja si taky myslim, ze u zapisu by rodic byt pritomen mohl. Ty deti jsou jeste male. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:40

Gatita U nás byly u zápisu učitelky dvě, jedna šla na jeden konec třídy zkoušet dítě a druhá na druhém konci třídy vyplňovala s rodičem papíry. Tak tak mi to připadá celkem vhodné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:46

Potrefenáhusa staršího to bavilo už od necelých dvou a půl, četli jsme to pořád dokola i nějaké ty ukazovací úkoly dělal, ale on byl v tomhle asi trochu napřed. Mladší začal až tak v těch třech nejdřív.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2023 16:47

Mohučanka no to nezní moc povzbudivě 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 17:09

Gatita tu pripravu na gympl jedou v prvni tride?! A pisou pisemky???

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 17:11

rasaNori haha to je taky dobry. Takze ani nevis, za co bys pripadne platila, jo?

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 19. dubna 2023 17:19
Reakce na Evaeva:

Mohučanka no to nezní moc povzbudivě 

​Oni ji sem stejně nevezmou, není spádová. I když na mě paní učitelka při loučení dělala celkem významné oči, že takové šikovné holčičky přijímají rádi. Za týden je zápis na spádovou školu, tak uvidím, zda tam bude nějaký rozdíl.