rasaNori No já jsem teda asi fakt naivní, ale máš pravdu, je možný, že to pro něj bude klíč ke svobodě. Ale zase znám takový případ, kdy otec o dítě neměl zájem, vůbec se s ním nevídal a začal si ho brát někdy kolem čtyř let na nátlak svých rodičů....(kteří se to nějak náhodou domákli, do té doby o vnukovi neměli tušení).
Vše o těhotenství a dětech
A dá se nějak vymáhat to aby se druhý rodič o dítě staral, bral si ho např. Na víkend,pokud je taková dohoda?
JankaM no socialka ti sice bude tvrdit ze jo, ale v realu co s tim udelas?
JankaM ty jo, já bych dítě někomu, kdo ho nechce, stejně nedala.
na druhou stranu, kdyz odpadnou starosti a nervy s chlapem, clovek ma nejak vic sily a chuti i pro to dite, plus treba vic casu na kamosky se kteryma se da domlouvat apod
viktorka_od splavu no tak na parkovišti bych dítě určitě nenechala, ale jestli třeba pomůže trestní oznámení, sociálka atd...
Pinot Noir no já taky ne, neboj ![]()
eless snad by te rodice z bytu nevyhodili, ne? Porad je to lepsi, nez kdyby byl byt psany na manzela. Neco by muz na dite snad platil a mela bys klid, urcite by to zklidneni bylo znat i na synovi. Podle toho, cos psala, asi nemaji s otcem kdovijake vztahy a urcite nejake napeti mezi vami vnima. I kdyz penez bys ted mela malo, casem se to urcite zlepsi, az budes moct do prace. Jeste to promysli, jestli takovehle souziti za tech par penez stoji.
Mne se kdysi taky davalo najevo, jak jsem nedostacujici. To bylo porad Kdy uz pujdes do prace, ale ja bych te teda s malyma detma nezamestnal, kdyz vlastne nic neumis (VS jsme meli stejnou, zadny obor, ve kterem by se clovek musel prubezne dovzdelavat). A kdyz jsem do prace sla, bylo zle zas, ze se malo staram doma. A kdyz clovek jde domu s pocitem, co zas bude a ze by sel mnohem radsi uplne jinam, stoji to za pendrek.
eless V ČR v tomhle dobře funguje Aperio, nevím, jestli má na Slovensku nějakou obdobu. Segra s ex navštěvuji kurz https://www.aperio.cz/kurzy/rozchodem-rodina-nekonci a dost si to pochvaluje. I kdyby partner nechtěl, můžeš do toho jít i sama. Je to celé dotované z EU, včetně hlídání děti, takže neplatí ani korunu. Celkove bych se porozhlidla po možné odborné pomoci, at už se záchranou vztahu, pokud si to ještě dovedes představit, nebo s jeho klidným ukončením. Ty možnosti jsou, jen na ne natrefit.
Celkove v Aperiu jsou mega ochotni, spolupracovala jsem s nimi na jednom projektu kdysi, možná by te uměli na Slovensku nasměrovat, tyhle organizace o sobě většinou navzájem vědí.
eless
dočítám a moc mě to mrzí. Doporučuju se s někým poradit, třeba s terapeutem, moc to pomáhá a přináší to úlevu i jiný pohled na spoustu věcí a tedy i řešení. Tady tě taky rády vyslechneme.
Tak mi včera došla trpělivost s dětmi zírajícími do obrazovek a projela jsem statistiky na family linku. Syn má denní limit, tam je to celkem ok. Ovšem dcera má za poslední týden denně třeba 5 hodin na mobilu a z toho 2,5 hodiny na whatsapp (chrome neřeším, pracují s ním dost ve škole), hry taky pomálu... jak tohle řešíte? Ony si holky neustále píšou, v pořádku, ale 2,5 hodiny denně? ![]()
Zkusila jsem s ní promluvit, jsem matka, co tomu nerozumí (vítej, puberto).
Dnes mi ráno oznamuje - napíšu ti, jestli teda odpo někam jdu nebo ne. Ptám se, úplně bezelstně, jestli jde hned po škole. Tak ne, až odpoledne, vždyť mi to říkala (startovací tón). Odpovídám, že se uvidíme a může mi to říct. Aha, no já ti to stejně napíšu. Uaaa.
Lamicka no, ty moje si píšou, a u toho poslouchají hudbu nebo si kreslí. Ja jsem dost jednoulohova osoba, schopna se dokonale soustředit, takže mi to přijde šílené, ale asi s tím nic neudelam.
Limity jsem zrušila, protože na telefonu se omezí všechno, kromě dvou čísel a to zas nechci. Oni si přes ten WA posílají také ukoly, hledají dopravní spojení, něco do skoly a nebo si pousteji hudbu, volají babičkam. řeší tam prostě věci, které nechci omezovat. Takže to akorát vedlo k diskuzím na téma kolik se učili a o kolik to mám prodloužit. Spíš teď řeším, co delaji zbytek času.
Další věc je, že když nevypnou zvuk, telefon klidně pípa do jedenácti. V kolik ti spolužáci chodí spát?
continuity dcera nema limit vubec a syn ano, ale telefon do skoly nenosi vubec (vyzvedavame ho z druziny), vlastne ho nepotrebuje, dali jsme mu jeden starsi, kdyz nahodou nekdy zustane doma chvili sam.
Mne prave prijde, ze to musi strasne tristit pozornost. Diva se na film a u toho komunikuje. Kresli a pise. Prijde mi to jako nezdravy navyk. Sama vim, jak me to pri praci, na kterou se musim soustredit rusi .Deti maji zajmy, bavi je plno veci, ale 5 hodin mi proste prijde moc.
U dcery ve tride pry bezne chodi kolem 1 hodiny v noci.
Lamicka nezdrave se mi to zdá, snažím se je alespoň učit, že když se učí nebo dělají něco důležitého, tak na ty zprávy nereagují. Ale je to prostě jiná generace. Navíc muj muž to dělá taky. strašně je to štve, on si myslí, že se všem věnuje adekvátně, ale já to samozřejmě poznám, že řeší pět dalších věcí.
Takže tak.
Jinak je učím ten telefon používat na rozumně věci. Třeba mapy, MHD a tak.
Lukasko na telefóne objavil kalkulačku a to je zatiaľ najlepšia hra. Ešte hráva šach. A na youtube pozerá súťaže vo varení ![]()
eless ani nevíš, jak moc ti rozumím. Ten pocit bezmoci z neřešitelnosti situace.
Připomíná mi to život s mým ex. Vydržela jsem to dlouhé roky, protože jsem měla strach, že to sama nezvládnu. Všechno bylo špatně, syna jsem prý rozmazlovala, podrývala jeho autoritu, málo jsem uklízečka, málo vydělávala. Byla jsem málo ženou....
Syn šel na vysokou a já se rozvedla. Peněz mi nezbývá o moc víc než tobě, občas je to těžké. Přesto ti Radim, nečekej tak dlouho jako já. Přišla jsem o ta nejlepší léta s někým, kdo za to nestál.
Potrefenáhusa na čem muži v té pracovně záleží nejvíc, na stolu? Jestli by se nedalo tam pomalu infiltrovat nějaké skříňky na hračky.
skrinky se tam nevejdou, je tam knihovna, kterou je třeba rozpustit ve zbytku domu a on by rad všude volnej prostor...jako skvělý, no, ale bydlíme v malým domě aktuálně čtyři
plus to teda znamená, ze to nakoupim já za svy a pak ještě budu poslouchat, jak je to blby. Potrebuju, aby se rozhodnul on, ze je to potřeba! On to porad bere jako útok na jeho poslední prostor
Potrefenáhusa hele u nas to bylo hodne podobne v zacatcich. Byt je sice velky, sle blbe cleneny a v podstate zijeme v obyvaku s kuchyni a loznici, dohromady asi 40m. No a kdyz se mela narodit dcera, tak muz taky nechapal, co resim. Ze prece jeji obleceni si muzu dat k sobe do skrine (on am skrin a pul a me kdysi uvolnil tu zbylou polovinu). Nakonec jsme uvolnili vestaveny botnik na detske veci. Jenze veci pribyvalo, az mu ruply nervy s tim, ze se veci vali v krabicich a taskach v tom pokoji a behem vikendu staly skrine
Komody na hracky a supliky pod gauc jsem si teda taky koupila ze sveho.
continuity asi s ni promluvim v tomhle smyslu, ze mi to nevadi, pokud o nic nejde, ale kdyz se ma soustredit, at si treba vypne upozorneni.
Sama jsem na tom za posledni rok docela zapracovala, zcela vedome, uz mi to tristeni pozornosti samotne lezlo na nervy. Hodne zjednodusene receno, bud pracuji nebo komunikuju, o prestavkach se snazim nesahat na mobil, i sem chodim v case, ktery chci venovat Parfu, ne mimodek, ze se nudim.
Muj muz tvrdi, ze na mobilu moc neni, pritom je schopny si behem 2 minut, kdy behem filmu pipne pracka a ja ji jdu vypnout, otevrit pracovni mail. ![]()
Potrefenáhusa to je skoda, ze je muz takhle zaseklej na na svem prostoru. My byli do lonskeho roku v 2kk a s malymi detmi se to da v pohode zvladnout, ale proste se musi vyuzit dobre kazdy kout a kazdy ulozny prostor navic udela hodne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY