Zuzuli U nás je to velice podobné, nahatý je samoobslužný a chodí na nočník, ale jakýkoli textil od pasu dolů vše zhati. Už jsem zkoušela i dát mu jenom tepláky, aby neměl nic podobně těsného na těle jako je plena, ale všechno zatím bez úspěchu, počůrá to a je mu jedno, že je v mokrém a zatuchajícím. Tak to zatím nelámu.
Vše o těhotenství a dětech
Jimik my jsme dokonce i na curaci panence ukazovali rozdil mezi plenou a kalhotkama, aby nazorne videla rozdil. Jednou si pak v kalhotkach rekla, ze chce curat, ale tim to haslo. Ja ji potrebuju spolehlive odplenkovat do zari, takze cas je, ale prijde mi uz zrala, jen se ji nechce. A vazne to teda zatim na mem odhodlani ji tu plenu vzit a resit par dni nehody.
Zuzuli jsme ve stejný fazi i situaci, když je nahata, tak 100% úspěšnost, s kalhotkama si rekne, ale jakmile je oblečená vic, tak nic moc
poridila jsem si teď chytrou knihu, která radi vyhradit co nejklidnejsich 14 dni, kdy je člověk hodně doma a tu plinu fakt sebrat a už nikdy nenandat a proste furt prevlikat a vysvětlovat a během 14 dnů plus minus by to mělo bejt vyřešeny, když je dite zraly to ovládat (což by ti naši už jistě měli byt)
Zuzuli Jimik Potrefenáhusa ja mam opacnou zkusenost, i kdyz Tonda byl trosku mladsi, bylo mu cca 2 a ctvrt, kdyz zacal sam nahatej chodit doma curat. Behem nekolika mesicu to zacal sam ovladat i v obleceni, ven v ty dobe chodil s plinou, protoze si nerikal(doma chodil sam, jak potreboval, nehlasil to). Pak zacla bejt plina venku sucha, tj. drzel to, nez jsme se vratili domu. Zhruba po tech 2-3 mesicich byl schopnej uz doma snest trenky a naucil se je sam svlikat, pak uz i kalhoty. A v tu chvili se zvladnul svliknout a sam vycurat i venku, s minimem nehod. Kdyz sem to zkusila driv, vzit ho ven bez pliny, bylo to zbytecny. Ale je to kluk(muze curat sam ve stoje bez asistence) a chtel sam, nenutila sem ho a nebyl tam ten deadline skolky, zaclo to jeste vloni na prelomu podzima/zimy a rikala sem si, ze ja sama bych to nechala az na leto. Ale ven bez pliny chodil az na jare, kdyz to byl schopnej rozlisit v tom obleceni. Zaroven s tim prestal chtit i plinu na noc a od ty doby se pocural v noci tak 5x, proste uplny vyjimky.
Tak u nas jsem na fazi "seberu a uz nedam" nemela nervy, ubirala jsem nejak postupne a stejne jsem prala absurdni mnozstvi obleceni obcas. Dlouho chodil nahatej doma, pak jen teplaky bez trenek, obcas trenky, v buse nervy, jestli dojedem bez uhony, venku obcuravani keriku... Do toho do detsky skupiny dostaval radsi plenku, takze stejne mismas. A pak jednoho dne proste zacal curat ne po 30 minutach, ale v intervalu jako dospelej, zacal hlasit, a proste to slo. Zpetne jsem si mohla usetrit par mesicu prace, ale mam kolem sebe samy matky, ktery odplenkovaly ve 2 letech (nekde dost na dren teda), tak jsem mela pocit, ze ve 2 a 1/4 uz jsme pomalu zaspali
Jo ale kadit se u nas bude do pliny (nocni) asi naveky!
711990 no ona prave tvrdí, ze ta plina je mate a ze se tím celej proces prodlužuje. Tsky to tak ale zatím asi spis takhle neudělám
711990 ja uz ji parkrat nasla sedet na nocniku s plenou u kolen. Miva ji uz suchou,i rano, kdyz ji premluvim, at pravidelne beha na zachod. V te skolce si taky rekla, a to plenu mela.
Pristi tyden slavi treti narozeniny, tak se spolu domlouvame, ze kdyz bude takova velka holka, tak posleme plenky nejakemu miminku a ona to uz zvladne bez nich.
Potrefenáhusa ja prave nemela ten dojem ze by ho neco matlo, resp jakmile mel.na sobe zpocatku cokoliv, mel problem, zato pozdejc mu bylo fuk, jestli je to plina nebo trenky, byl schopnej to stahnout. Ale je to jedno moje dite, nenapsala jsem knihu:D a navic chlapecek, oproti vasim holcickam:)
žluťásek přidáváme se do klubu. Spát šlo zdravé dítě a o půlnoci 40 ![]()
711990 no ne, praveze cural do kalhot a bylo mu to fuk, nepoznal to, ale podle ni by se to naucil rozpoznat, což se nakonec naučí kazdej, jen to třeba trva dyl.
mne trochu vadí všechno pocurany a prevlikat dite 15x denně, když třeba za dva mesice to (možná) půjde bez toho
Ale zas Tonda měl ty kognitivni funkce o rok driv než naše děti a skolka tlaci ![]()
Potrefenáhusa Jako prave, nerada bych rozporovala jeji zkusenost no:D ale treba Tonduv bratranec, toho touhle metodou v roce a trictvrte naucili. Ale do dneska si sam nerekne a nestahne kalhoty, takze spis "naucili"? Ten tlak ty skolky je pitomej, to se pak vsechno dela hur. Tonda ma dobrou povahu v tom, ze chce hodne veci delat sam a tim mi odpadlo nejaky nuceni. Na druhou stranu to ma tu nevyhodu, ze se neda do niceho donutit, takze...sem fakt rada ze to zacal delat sam, protoze jinak bych byla rada, ze jeho skolka umoznuje provoz deti s plinama![]()
Potrefenáhusa já ti nevím, jestli bych do toho šla, spíš až jako poslední možnost. Kluci byli bez pleny třeba 2x3h denně a naučili se to za týden. Ale hned, jak jsem jim tu plenu doma nedala, bylo jasné, že jsou připraveni, počůrali se, ale byly to nehody, ne že by to bylo pokaždé do kalhot. Mladší se odplenkoval na podzim, ale stejně skoro celou zimu nosil ven plenu, i když byla pokaždé suchá. Kdyby si náhodou nestihl říct včas.
Není možné, že jí vyhovuje ta pozornost? Já vím, že tě tlačí školka, ale to je ještě skoro půl roku, navíc si říkala, že do státní jí asi nevezmou. Já bych zkusila počkat na nějaké stabilnější počasí, ať aspoň nemáš tolik převlékání, a do té doby o tom nemluvila, ať to není takové téma.
711990 tak housatko nic samo dělat nechce a zároveň se taky nedá moc nutit, to je ještě pitomejsi ![]()
ona proste nerada dela ty nový věci, kde si není jista, pusti se do toho sama až když si mysli, ze to dá
Já úplně nevím, jestli je na to, být bez plen, už naše dítě připravené. Myslím, že spíš ne, ale už snad půl roku u nás tak jednou týdně probíhá scéna "plínu ne!", tak hodinu tu běhá nahatej, pořád leze na wc s nástavcem a zase dolů (nočník ho moc nezaujal) a zakončí to tím, že se počůrá na podlahu. Tak to uklidím, nechá si dát plínu a za týden znova. Podle mě by už chtěl chodit na záchod, ale zatím nedovede ani vteřinu vydržet. Já sama bych to chtěla zkusit, až bude fakt teplo a bude moct chodit hlavně po zahradě nahatej.
711990 to, že dítě pošleš na záchod v pravidelných intervalech, není že to ovládá ![]()
Kluci sami nechtěli, hlavně staršímu jsem ty pleny musela vyloženě sebrat, mladší měl aspoň vzor v bráchovi. Ale za den dva bylo jasné, jestli to půjde. U staršího jsem to zkoušela asi na třikrát vždycky třeba po měsíci a půl.
Myrtila podle mě to poznáš za jeden den, tak to můžeš zkusit, to není zas tolik převlékání.
Potrefenáhusa já ti nevím, jestli bych do toho šla, spíš až jako poslední možnost. Kluci byli bez pleny třeba 2x3h denně a naučili se to za týden. Ale hned, jak jsem jim tu plenu doma nedala, bylo jasné, že jsou připraveni, počůrali se, ale byly to nehody, ne že by to bylo pokaždé do kalhot. Mladší se odplenkoval na podzim, ale stejně skoro celou zimu nosil ven plenu, i když byla pokaždé suchá. Kdyby si náhodou nestihl říct včas.
Není možné, že jí vyhovuje ta pozornost? Já vím, že tě tlačí školka, ale to je ještě skoro půl roku, navíc si říkala, že do státní jí asi nevezmou. Já bych zkusila počkat na nějaké stabilnější počasí, ať aspoň nemáš tolik převlékání, a do té doby o tom nemluvila, ať to není takové téma.
ale já tu nepsala, ze řeším nejakej problém, nebo z čeho jsi usoudila, ze dite potřebuje pozornost? Psala jsem, ze ji to 100% jde, pokud je svlecena, v kalhotkách si řekne, když má ještě kalhoty, tak už ne, to zatím asi nepozná
psala jsem jen, ze jedna moudra kniha praví, ze když je dite pripraveny, plena na ven muze celej proces ovladani prodloužit
Ona ani ta skolka neni zas takovy stresovy faktor. Je to az za nekolik mesicu, takze bez plen v zari stoprocentne bude. A ve vsech vybranych skolkach (stahla jsem to na tri prihlasky, dubnove dite by se pry melo dostat bez problemu i na preferovanou skolku
) jsou s nehodami uplne v pohode, proste kdyz se stane, tak prevleknou dite a neresi. Vsak jim tam vselijak curaji deti denne. Neni to jako skolka, kam mozna bude davat kamaradka syna mimo Prahu, kde po triletem diteti chtej i to, aby si utrelo samo zadek. Ale spis ze ja uz citim potrebu ten krok udelat. Protoze vim, ze dite je uz zrale a jit by to melo. Kdyz nepujde, tak to klidne za par dni vzdam a zase odlozim.
Zuzuli mám to stejně
Evaeva do státní ještě nevime, kolik se bude hlásit děti, loni byl přetlak trojbasobnej, ale určitě se budou hlasit i děti, kterym budou 3 v prubehu roku, a ty predbehnem
ja preferuju tu lesní školku, ale tam chtej ty co nejvíc samostatný děti logicky ještě víc. My tam teď chodíme do klubu pro neskolkovy děti 1x tydne, což je super, ale teda...vzbuzuje to ve mne trochu obavy (ostatní děti si tam s maminkama něco povidaj nebo vyrabej, zatímco naše dite se snaží o 20 metrů dal po čtyřech prolezt dírou v plotě apod. (K tomu mimino v nositku na brise, takže k dispozici minimum donucovacich prostredku)![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY