Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:34

eless Mě z toho mrazí, jenom to tu čtu, máš veškerý můj obdiv za to, jak to zvládáš, protože to musí být hrozně těžké.

Přemýšlela jsem tu nad tím a asi bych si zkusila vyšetřit nějaký čas na to jít zjistit, jestli nemáš nárok na nějakou tu podporu, už teď, a jak by to s ní bylo, kdybys od muže odešla.  Takhle se možná zbytečně o peníze, na které bys měla nárok, a nemáš všechny informace, takže se ti i blbě plánuje do budoucna.

K té absenci nájemní smlouvy si nejsem jistá, jestli je to fakt podmínka získání příspěvku na bydlení. Jestli by nestačilo vzít sebou faktury za energie, kolik platíš, a třeba nějaké čestné prohlášení rodičů, že tam bydlíš sama (myšleno bez nich). Možná je to blbost, co píšu, ale právě proto by to chtělo informace přímo do zdroje (UP).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:37

Potrefenáhusa my jsme ty pokoje uvolňovali postupně, v dětských pokojích byl původně sklad a pracovna. Ale my to tu zařizovali společně s tím, že tu jednou budou minimálně dvě děti s námi, tak je to jiné. Můj muž si teda žádný prostor nenárokuje, ale vůbec nechápe jak to, že máme tolik věcí Teď doufám, že se nám do ložnice vejde jak stůl, tak postýlka, ale ještě jsem neměla odvahu to změřit. A taky doufám, že přebalovák uvolní místo mému stolu dřív než budeme muset přestěhovat kluky do herny. Ty krabice v obýváku jsou asi jediná možnost, snad to muži brzy dojde. (Jestli se mu teda spíš nechce do té práce jako takové, to by byl totiž problém u nás.)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:40

Mame dvojitou vestavenou skrin v predsini, takze jedna pulka mam veci ja a holky, druha pulka muz. Tak jsem se nastvala, dohodla jsem se drevarem ze nam udela dalsi vestavenou v herne, takze opet tam mame my 3 jednu pulku a muz tvrdi ze ma narok na tu druhou:D a na to mu teda kaslu, sice je vetsi, ale my jsme 3!:D

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:45

Lamicka tady uloznej prostor vymyslenej není, kdybyste viděly, co mě stalo energie koupit úzkou knihovnu do vyklenku v ložnici, nakonec jsem to proste objednala sama a prej to vypadá KUPODIVU dobře

jako fakt blbej vingl s nepouzivanym komínem a tady kvůli tomu byla skoro 3.světová, ze nechce mít ložnici zastaveno nábytkem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:52

Potrefenáhusa u nás mají nejlepší úložný prostor děti, dvě skříně dohromady asi 2m. My s mužem máme tak 1,5m v rohové šatně (to je pitomý prostor a většina polic je navíc mělká), z toho teda 2/3 zabírám já.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:57

Potrefenáhusa Ty to koukám s mužem taky nemáš jednoduchý, jestli mu přidání té knihovničky fakt připadalo jako zastavění nábytkem

My teda máme taky málo úložných prostor a příliš mnoho dětských věcí, ale tak těch šestnáct let, než se děti odstěhujou, to snad vydržíme ;o)

Offline Kokoska
35157 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 13:59

Zina eless   kdyz jsem vyrizovala mame prispevek na bydleni v byte, ktery je psany na me a manzela, chteli najemni smlouvu. Treba za korunu nebo bezuplatne, ale chteli, bylo tam pak napsano, ze veskere naklady spojene s bytem hradi ona. My to meli i notarsky overene, protoze jsme to psali kvuli tomu, ze tam muze dozit, ale to snad neni nutne. Snad by nebyl problem, aby to rodice napsali. Pak musela dolozit rozpis najemneho z druzstva a faktury za elektriku. Nakonec ji teda ale nic nedali, o par korun to nevyslo. Ale za zeptani to stoji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:04

DruI 16 let? To bych asi přidalaMy máme dost prostor na uložení málo používaných věcí, ale s těmi v denní permanenci je potíž. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:18

Potrefenáhusa vypada to dobre, vzdyt tam musela byt divna mezera. Dobre jsi udelala, ze jsi ji koupila :)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:33
Reakce na DruI:

My teda máme taky málo úložných prostor a příliš mnoho dětských věcí, ale tak těch šestnáct let, než se děti odstěhujou, to snad vydržíme ;o)

​nechci ti kazit nedějné vyhlídky, ale ony se odstěhujou s igelitkou a na jejich věci, které zanechaly doma, nesmíš příštích 30 let sáhnout...

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:35

Evaeva no za 16 let bude mladšímu 18 ;) a dcera sice momentálně prohlašuje, že se nikdy neodstěhuje, ale myslím, že v pubertě změní názor :)

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:39

moora To musí být rodič neoblomný. Když jsme se nastěhovali, tak tchyně dost dlouho chodila na návštěvu s taškou, ve které vždycky přinesla něco, co se takhle muž pokusil nechat u rodičů ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:44

DruI no nevím, jakožto obyvatel Prahy, kde jsou vš v dostatečném počtu a zároveň matka kluků, bych řekla, že se odstěhují spíš v 27

@moora tohle u nás nebylo, většinu věcí jsme odnesly. Ono hrozilo, že je vstřebají zbývající obyvatelé. Akorát snowboard a podobné záležitosti mi mamka přivezla, až když předělávala skříně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:46

DruI ono to taky záleží na prostoru, muž má u rodičů svůj pokoj, v domě mají místa dost. Naopak můj pokoj po odstěhování doobsadila ségra a po jejím odstěhování ta druhá.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:46

Evaeva Ja uz mam pro dvojcata vybranou stredni v Moravsky Trebovy a vejsku v Brne/Hradci Kralove :-D. Zadna Praha!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:48

Potrefenáhusa Máš to s ním těžký! Asi bych argumentovala ve stylu, že to stejně bude mít zaplněný krámama, což ve výsledku bude vypadat o dost hůř než prostor zaplneněj skříněma na ty krámy.

U nás naštěstí docela rychle padla mužova představa, že se budeme přes den s dítětem zdržovat v dětským pokojíku a dolů se přijdeme jen najíst a obléct. Nijak extra to dole hračkama zakrámovaný nemáme, ale je to tím, že jeho hraní s hračkama pořád moc nebaví, a to ani asistovaný, nejpozději do půl hodiny mi přinese boty a kombinézu a můj úděl je jasný. Takže momentálně mi představa zakrámovanýho obejváku, ve kterým si dítě hezky hraje, přidje dost lákavá (a jo, vím, že je na to zatím ještě dost malej).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:49

moora No jako to byl náš ideál, ale máma se s tím moc moc nepárala (dopisy a fotky nám ale schovala).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2023 14:51

Vari no to u nás asi nevyjde:) Střední určitě ne, možná ta VŠ.

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 15:12

Vari v tom případě upozorňuji, že na West Point berou od 15.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 15:20

Evaeva Tak ja taky usilovne pracuju na tom, aby jim ta vojenska stredni a Univerzita obrany prisla jako dobrej napad. Na kterej prisli sami :-D.