Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:31

Potrefenáhusa jeden je i na klobouku! 

Online notna
9536 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:35
Reakce na continuity:

notna naše deti taky nejvíc milovali tu chaloupku, kde se bydlelo "jako kdysi".

​Kdyby tohle byla aspoň chaloupka! Ale tohle byla chata z cca 70. let s "moderním" nábytkem. Jsme za každého počasí byli pořád venku a tam chodili jen přespat. Tak asi kvůli tomu to milovala.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:36

Pinot Noir super je! Krysa nie je od nas, to by nasi nedali

Online notna
9536 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:37

Evaeva To je fakt, měly tam děti venku spoustu práce v lese a v blátě toho rybníka :-)

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 10:40

notna Tak to víš, byly to zážitky. To je fakt hezké. My jsme na venkově vlastně furt, naše holky stačí vyložit někde v ruchu na náměstí, otevřou pusu a koukaj. Jak tu někdo dával nedávno fotku té přeplněné pláže, tak to je přesně pro ně:-D. 

Online Potrefenáhusa
39024 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:29

Karja naše dítě zase strašně nadsene mává na tramvaje, když prijedeme do Prahy, ze si vzdycky rikame, ze nám chybí už jen nůše s husou 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:35

Potrefenáhusa naše dítě mává i autobusu, ségra svého času metru dokonce tleskala vesničana poznáš spíš na jezdících schodech;)

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:43

Potrefenáhusa Evaeva moje děti mávaj tramvajím pořád (u starší je to spíš pubertální sranda z ostatních)

Online notna
9536 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:45

Karja Chápu. Po přesunu z města na venkov k lesu do starého domu jsme se za pár let nabažili a teď většinou máme dovolenou v nějakém městě, úplně v centru a v moderním interiéru

Potrefenáhusa My jsme synovce asi v sedmi letech vzali na projížďkou tramvají, protože jsme zjistili, že jezdí do města sice pravidelně, ale jen autem. Nadšení neprobělo. Prý jednou stačilo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 11:50

A to my ideme za dva tyzdne do Prahy, najvacsi zazitok vraj bude metro. Takze este husa nam chyba, vravite?

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:33

MPLee tak k2 Alexis můžu fakt doporučit, jsou více než důstojnou náhradou za staré rollerblade, které jsem věnovala Margarite když se vraceli na Ukrajinu. Ale potřebovala bych nějaký kurz brzdeni:D nepsalas tu kdysi o bruslosrazu?

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 12:38

Potrefenáhusa holky mají tu samou totiz:D

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 13:05

Potrefenáhusa Já myslím, že stačí prohlídnout boty, na těch mých je vždycky znát, že jsem z venkova:-D:-D. Nůše není potřeba! 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 13:10
Reakce na Zina:

Evaeva Karja Já si vždycky vzpomenu na žluťásek , jak po akcemi a zážitky nabitém víkendu její syn na toto téma nakreslil, že se díval na Netflix :-D.

​V lese jsme furt, ale netflix, to měli jen v penzionu. Zážitek

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 14:19

Nemáte tip na výlet okolo Prahy do přírody? Nějaké lesní hřiště nebo přírodní zajímavost, nejlépe, aby děti mohly jet na kolech.

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 14:50

Evaeva znáte stezku ze Starého Suchdola Tichým údolím do Roztok? Je tam cestou jen jedno hřiště skoro na konci kousek před roztockým nádražím, ale ta trasa je moc hezká, kousek starší zástavbou, většina lesem podél potoka.

Nebo ze Sedlce do roztok a dál podél vody vede ta planetární stezka, K. z toho byl loni hrozně nadšený. Cestou bylo i nějaké občerstvení s malým hřištěm. Společně třeba s jízdou vlakem do toho Sedlce a privozem na druhou stranu je to moc fajn rodinny výletík. 

Offline žluťásek
8882 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 14:58

Evaeva nebo se nám moc líbilo v parku ve Veltrusích, tam nevím jak s kolama ale. Možná by věděla Potrefenáhusa v restauraci u zámku jídlo hodně strašný, ale u spodního východu je super kavárna/cukrarna se zmrzlinou Puro. My jsme jeli vlakem do Nelahozevsi, odtud pěšky (to moc nedoporučuju, musí se přes hrozne frekventovanej most, kde kolem chodníku sviští auta a bylo to dost nepříjemný). Je tam veliká obora s daňky, průchozí, moc příjemná. Pak klasická zámecká zahrada s keříky a jezírkem, a z druhé strany fakt obrovský park, ani jsme nestihli dojít na konec, tam je prý nějaký zookoutek. 

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 15:09

Evaeva do Kbel.

Přijet vlakem, počkat, až odjede, a pak přímo ve stanici přejít koleje. Vyšlapaná cestička (pár kroků) vede do areálu bývalé lesní školky (myšleno té pro pěstování stromů, nikoli dětí),  dnes vzrostlého lesa plného neobvyklých dřevin. Je tam veřejné ohniště, různé skákací hry namalované na cestách (panák, člověče, nezlob se,...), obří sochy hmyzu, vývoje motýla atd. A potom Ekocentrum Prales, kde je spousta dalších vzdělávacích zábav o lese a přírodě, i nějaká zvířátka). Od toho ekocentra se dá jet busem na metro Letňany, nebo se vrátit lesíkem k nádraží, tentokrát třeba projít pod tratí hezky vymalovaným tunelem s parádní ozvěnou, za tunelem je náš central park s několika hřišti, restaurace a před ní stánek se zmrzkou, pivem a drobným občerstvením. Odtud už je to jen pár kroků zpět na vlak. 

Máme to tu fakt hezký!

Edit: jo a kola nejsou problém.

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 15:17

Pinot Noir Taky dik za tip, ze se musime k vam do lesoparku vydat. Mame to stanici vlakem, ostuda . Strasne se i moje ctvrt zlepsila. Zamecky park   , Havranak a strasne se mi libi i v Miskovickem lesoparku. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. dubna 2023 15:31

Pinot Noir díky, to by tak odpovídalo mojí představě ještě musím zjistit, jestli bude to eko centrum otevřené v pondělí. A přesvědčit mladšího, že je to lepší než bazén.

žluťásek taky díky