Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. května 2023 15:57

Já vybrala Dianu, ze to je takové jmeno, co lidi nebudou moc ku.vit zkomoleninami ... a teď jenom ziram, co všechno je možný z pusy vypustit

A doma jí nakonec říkáme "čičičko", což začal syn, ale to má být zkomolenina od kočičko a já se tím nějak nakazila Jsem dopadla.

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 24. května 2023 16:22

Moje kamarádka čeká holčičku, prý to bude Sofie. Což mě teda rozhořčilo (už v soukromí), doslova před očima má jméno hodně podobný, míň profláknutý a beztak pěknější, a ona dá Sofii!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 16:33

MP Meri to tak bývá. Mladší je Teouš, to by mně před tím ani ve snu nenapadlo.

Aranel a jaký je to podobné jméno?

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 24. května 2023 16:35

Evaeva Na to přijdeš. Začíná a končí stejně a je o jedno písmenko delší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 16:37

Aranel jakože psáno nečesky?

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 24. května 2023 16:40

MP Meri Evaeva Viktor je občas Vikulín, to bych předem taky nehádala

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 24. května 2023 16:42

Evaeva Ne. Silvie.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. května 2023 16:46

Aranel tyjo aha, tak Silvie/Sofie by mi tolik podobny neprislo, pochopila bych Žofie/Sofie :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 17:01

Aranel aha, to mi taky podobný nepřijde

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 24. května 2023 17:01

Aranel Silvii jsme chtěli dát my, kdyby bylo druhé holka. Tam jsme se shodli hned, ale o klukovi jsme několik měsíců vášnivě debatovali :o)

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 24. května 2023 17:10
Reakce na 711990:

Evaeva tomu skolkovymu rikaj Vincíku nebo Vincíčku. Dokonce mi sambo tudle rika, proc jsme tak nepojmenovali Tondu. Tak na nej nevericne koukam a rikam TYVOLE DYT JSI NECHTEL!!!Prej FAKT JO?

​Všude stejný!! Vždycky jsme někde slyšeli nějaký hezký jméno pro holku, shodli se, že ho dáme na seznam a příště to bylo "to jsem nikdy neřek". Ještě že máme kluka, nakonec jsem mu řekla, že si holčičí jméno vyberu a napíšu sama, jen mi to předem podepsal.

Offline Pinot Noir
30033 příspěvků moje polička 24. května 2023 17:19

Len je to všude stejný, Viktora pro prvního zavrhl, že je to divný, a u dalšího dítěte ho najednou sám "vymyslel" a ještě by se do krve hádal, že to tak nebylo. . Už přemýšlím, co dalšího mu takhle nenápadně vnuknout.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 24. května 2023 18:12

Pinot Noir přesně. U nás zaznělo: "takhle se můj syn jmenovat nebude!" No, a u druhého byl rád, že jsme nějaké jméno našli. Já Jsem Tedy Nepripominala.

Ještě že třetí je holka.  To na mě zase koukal nedávno, když jsem jí říkala, že se mohla jmenovat Isabella. To na mě koukal muž, jako bych spadla z jahody. Tak jsem mu připomněla, že to byl jeho nápad.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 24. května 2023 19:58

Pinot Noir Muž je Viktor a doma mu říkají Víťo. Jo a nemá rád oslovení Viki (Cabadaj).

Jos My máme sousedku Editu a nikdo ji neřekne jinak než Edo.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 24. května 2023 20:06

Já snad začnu věřit na reakce po očkování. Před dvěma týdny Bexsero, po něm lehké teplota, ale neustálý řev, kdykoliv jsem od ní odešla, téměř permanentní řev v noci, pořád s ní někdo musel být v posteli... No už mi z toho hrabalo. Teď o víkendu už pohoda, nekřičela kdykoliv jsem jí zmizela z dohledu, zase usínala v klidu a spala klidně jako předtím. V úterý dostala mmr a od té doby zase řev řev řev. Aspoň že teď máme další očkování až v září, to se snad stihnu zregenerovat.

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 24. května 2023 20:15
Reakce na MP Meri:

Já vybrala Dianu, ze to je takové jmeno, co lidi nebudou moc ku.vit zkomoleninami  

A doma jí nakonec říkáme "čičičko"

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 24. května 2023 20:57

Len Jj, sambo vybral jméno Jan, ještě cestou do porodnice mi říká ,,myslím, že to holka nebude, že jedeme pro Honzíka,,. A já s ledovým klidem nadiktovala do papirů Josef, takhle se na ně musí. No byla to holka. Ještěze třetí dítě nemáme, fakt bych nevěděla, pro holku bych možná dala nejradši svoje jméno, ale je to dost nepraktické. Tak to bych nevěděla, jmen je pěkných dost, ale nam by se jich moc nehodilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 21:01

Karja na tom jediném jsme se shodli, že dítě se nebude jmenovat po žádném příbuzném

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 24. května 2023 22:35
Reakce na Evaeva:

Karja na tom jediném jsme se shodli, že dítě se nebude jmenovat po žádném příbuzném

​Přesně! 

Karja Honzíka si teď přivezl z porodnice bratranec, ještě jsem z toho naměkko

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 24. května 2023 22:40

K tématu jmen novorozeňat mám ještě jednu storku. Babička mýho muže jela porodit Radomíra. V porodnici měla nějaký zatmění a nemohla si přesně vzpomenout, jaký že jméno to vybrali (její slova) a tak si domů přivezla Drahomíra. Novopečený otec z toho teda nebyl nadšen.