Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39032 příspěvků moje polička 24. května 2023 22:46

Len  kamaradka má takhle místo Marka Martina

a můj bratranec má teď skoro třimesicniho Viléma, to je teď taky celkem populární jméno! 

Online Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. května 2023 22:49

Jee moja oblubena tema! Uz som tu pisala, ze som si velmi zelala Katusku a ako druhe som mala vybratu Zuzku a tu mi uplne kazdy zhejtoval . Katiek uz zopar poznam, zato Zuzka by asi bola v meste jedina. 

Mladsi ma tiez meno, ktore som chcela dat starsiemu ale spolu s priezviskom to znelo jak nejaky apostol :) tak sme starsiemu vybrali ine. Pri mladsom mi to uz nevadilo, lebo z chlapcenskych mien som nevedela nic vybrat. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 24. května 2023 23:12

My zrovna dnes potkali na zmrzlině malou Šárku. No, malou - ta už chodila do školy

Kdyby byla Šárka kluk, byla by Přemysl. Kdyby byl Rosťa holka, byl by Karla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 23:26

Mrakoplas Zuzka je malá ségra, ale pár dalších menších už jsem potkala. A souhlasím, že klučičí jména se těžko vybírají.

dzizisketa syn má spolužáka Přemka (Přemysl asi není, ale jistě to nevím).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2023 23:26

Len proto teď chodí otcové k porodu

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 24. května 2023 23:26

My jsme se s mužem shodili, že určitě nebudeme dávat Josefa, a pak nám z OSPODu volali, že pro nás mají Josefa :-D. Tak jsme usoudili, že je to osud, a nechali jsme to tak.

No ale výhoda je, že zdrobněliny jsou tak zažitý, že nikdo nevymýšlí zběsilý originály.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 24. května 2023 23:53

Len Mamka v porodnici nahlásila jméno (nevím, jestli omylem nebo protože ho chtěla) a když to taťka zjistil, tak je donutil to přepsat. To škrtnuté jméno dostala až ségra. 

Offline Myrtila
5457 příspěvků moje polička 25. května 2023 02:57
Reakce na Evaeva:

Karja na tom jediném jsme se shodli, že dítě se nebude jmenovat po žádném příbuzném

​Na tomto jsme se s mužem taky nakonec shodli, čímž jsme přerušili linii asi 4 nebo 5 stejně pojmenovaných chlapů v manželově rodině, což teda pár příbuzných chvíli zpracovávalo. Po porodu ale už nikdo nic nenamítal. 

Jinak my jsme vybrali jméno, které není teď úplně časté, ale shodou okolností se tak jmenoval primář, který mi dělal akutní císařský řez. A jak byl na tom operačním sále těsně před tou sekcí docela šrumec a pobíhalo tam kolem mě docela dost lidí (samé ženy), tak snad každá se mě ptala, jestli víme, co to bude, a máme jméno, a pak jestli vím, že se tak jmenuje pan primář, co za chvilku přijde Ten se mě na to ptal taky a prý krásnější jméno jsme vybrat nemohli

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:20

Já se na vybírání jména hrozně těšila, obzvlášť na ty holčičí. Nakonec jsem skoro od začátku věděla, že to bude na 100 % kluk (protože odběr choriových klků) a z těch jsem nebyla schopná skoro nic vybrat. Co se líbilo mně (třeba zrovna ten Vincent) nebylo průchozí u muže, co se líbilo nám oběma (Bartoloměj), zas už máme v rodině, co se líbilo jemu mě neuráželo, ale něco tomu chybělo Nakonec jsme měli ve výběru dvě jména a do papírů jsme to psali před porodním sálem, když jsme si o ty jména prostě stříhli kámen, nůžky, papír (a vyhrál můj favorit). A teda celá mužova větev rodiny s tím jménem měla ze začátku trochu problém Myslela jsme, že dáváme takový průměrně oblíbený jméno a teď mi kamarádka říkala, že má v okolí asi 3 stejně se jmenující chlapečky. A já přitom znám jedinýho dětskýho nositele toho jména akorát od Pinot Noir

Offline Potrefenáhusa
39032 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:26

Myrtila to je moc hezky  já měla u porodu Terezy taky doktorku Terezu 

a moc boží anestezioložku, která mi vyprávěla o svejch (6 ) dětech 

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:32

A moje děti se jmenujou po mafianovi z devadesátek... teda nejsou samozřejmě pojmenovany po něm, že to tak dopadlo mi došlo, až když byla mladší na světě :) se tomu směju vždycky, když si to uvědomím. Ale kupodivu si toho ještě nikdo nevšiml, a to ani přes oblibu případů prvního oddělení :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 09:37

Myrtila takovou tradici naštěstí v rodině nemáme. Akorát můj táta si přál, abych syna pojmenovala po jeho tátovi. Což mi přišlo úplně absurdní vzhledem k tomu, jaké vztahy máme.

Offline letfenixa
10949 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:48

U nás muž vybral chlapcenske,  ja dievčenské,  obe boli pre oboch prijateľné,  takže bez problémov.  Pred synovym narodenim som meno prezradila len mojej mame, aj to s prísľubom, že ho nebude komentovať. 

Offline Malenge
4861 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:52

Zina to je osud, tak to mělo být, si vas vybral  Josef byl můj dědeček a starší syn se na Josefa narodil.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. května 2023 09:53

Zina Opravdu, to je osudové a Jožka je krásné jméno! Já měla pratetu Josefu.

Offline JankaM
3132 příspěvků moje polička 25. května 2023 10:50

Druhý týden mám doma devitiletou dceru se streptokokem a ona má furt hlad. 

Dnes ráno si dala jogurt, pak velký rohlík se šunkou, piškoty, teď má talíř s nakrájeným banánem a jablkem už by chtěla oběd.

A tak je to furt, to dítě nás jednou sní. 

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:08

Kan Já o Josefíně uvažovala hodně, hlavně když měsíc před dceřiným narozením zemřela mužova babička Josefína. A dodnes je mi někdy líto, že jsem ji tak nepojmenovala, Pepina by se na ni strašně hodila! :-)

Offline Potrefenáhusa
39032 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:34

Tak do lesní školky dite nevzali, ale do místní státní jo, doufala jsem trochu, ze to bude naopak, ale i tak

Offline Karja
44922 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:35

Potrefenáhusa Zítra má jít velkamala na pěší výlet do přírody,doma brečela že nejde, že pěšky vůbec a že tam budou mravenci. Tak jsem si na vás vzpomněla, pro nás by ta lesní nebyla:-D

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:39

Myrtila muj muz je nastesti druhy syn, takze rodinne jmeno dostal jeho starsi bratr. Oni meli v rodine nekolik generaci jen syny, takze svagr je asi sedmy Ladislav v rade. Takze byl strasny problem, ze on tak svoje dite pojmenovat odmitl. Hlavne tchan se s tim nemohl smirit, ze by prvni vnuk nebyl zase Lada. Coz je silene absurdni, protoze on se svou rodinou pres tricet let nebavi a nenecha na nich nit suchou. Muj muz sve stryce vubec nezna a ma asi ctyri bratrance a sestrenice, ktere nikdy nevidel. Ale rodinne jmeno musi byt! Svagr ma nakonec tri dcery, takze linie je stejne prerusena.

Mimochodem jedna ta sestrenice, kterou muz nikdy nevidel, se jmenuje stejne, jako nase mala. Jmeno i prijmeni. Coz jsme se dozvedeli az, kdyz se mala narodila. A ta sestrenice ma starsi sestru Terezu, takze tu my uz mit nemuzeme. Dalsi sestry Karolina a Tereza s jednim prijmenim v rodine by uz byly trapne (a zrovna s tou Terezou je jako jedinou muz v kontaktu)