Len
kamaradka má takhle místo Marka Martina ![]()
a můj bratranec má teď skoro třimesicniho Viléma, to je teď taky celkem populární jméno!
Len
kamaradka má takhle místo Marka Martina ![]()
a můj bratranec má teď skoro třimesicniho Viléma, to je teď taky celkem populární jméno!
Jee moja oblubena tema! Uz som tu pisala, ze som si velmi zelala Katusku a ako druhe som mala vybratu Zuzku a tu mi uplne kazdy zhejtoval
. Katiek uz zopar poznam, zato Zuzka by asi bola v meste jedina.
Mladsi ma tiez meno, ktore som chcela dat starsiemu ale spolu s priezviskom to znelo jak nejaky apostol :) tak sme starsiemu vybrali ine. Pri mladsom mi to uz nevadilo, lebo z chlapcenskych mien som nevedela nic vybrat.
My zrovna dnes potkali na zmrzlině malou Šárku. No, malou - ta už chodila do školy ![]()
Kdyby byla Šárka kluk, byla by Přemysl. Kdyby byl Rosťa holka, byl by Karla.
Mrakoplas Zuzka je malá ségra, ale pár dalších menších už jsem potkala. A souhlasím, že klučičí jména se těžko vybírají.
dzizisketa syn má spolužáka Přemka (Přemysl asi není, ale jistě to nevím).
Len
proto teď chodí otcové k porodu
My jsme se s mužem shodili, že určitě nebudeme dávat Josefa, a pak nám z OSPODu volali, že pro nás mají Josefa :-D. Tak jsme usoudili, že je to osud, a nechali jsme to tak.
No ale výhoda je, že zdrobněliny jsou tak zažitý, že nikdo nevymýšlí zběsilý originály.
Len Mamka v porodnici nahlásila jméno (nevím, jestli omylem nebo protože ho chtěla) a když to taťka zjistil, tak je donutil to přepsat. To škrtnuté jméno dostala až ségra.
Karja na tom jediném jsme se shodli, že dítě se nebude jmenovat po žádném příbuzném
Na tomto jsme se s mužem taky nakonec shodli, čímž jsme přerušili linii asi 4 nebo 5 stejně pojmenovaných chlapů v manželově rodině, což teda pár příbuzných chvíli zpracovávalo. Po porodu ale už nikdo nic nenamítal.
Jinak my jsme vybrali jméno, které není teď úplně časté, ale shodou okolností se tak jmenoval primář, který mi dělal akutní císařský řez. A jak byl na tom operačním sále těsně před tou sekcí docela šrumec a pobíhalo tam kolem mě docela dost lidí (samé ženy), tak snad každá se mě ptala, jestli víme, co to bude, a máme jméno, a pak jestli vím, že se tak jmenuje pan primář, co za chvilku přijde
Ten se mě na to ptal taky a prý krásnější jméno jsme vybrat nemohli ![]()
Já se na vybírání jména hrozně těšila, obzvlášť na ty holčičí. Nakonec jsem skoro od začátku věděla, že to bude na 100 % kluk (protože odběr choriových klků) a z těch jsem nebyla schopná skoro nic vybrat. Co se líbilo mně (třeba zrovna ten Vincent) nebylo průchozí u muže, co se líbilo nám oběma (Bartoloměj), zas už máme v rodině, co se líbilo jemu mě neuráželo, ale něco tomu chybělo
Nakonec jsme měli ve výběru dvě jména a do papírů jsme to psali před porodním sálem, když jsme si o ty jména prostě stříhli kámen, nůžky, papír (a vyhrál můj favorit). A teda celá mužova větev rodiny s tím jménem měla ze začátku trochu problém
Myslela jsme, že dáváme takový průměrně oblíbený jméno a teď mi kamarádka říkala, že má v okolí asi 3 stejně se jmenující chlapečky. A já přitom znám jedinýho dětskýho nositele toho jména akorát od Pinot Noir ![]()
Myrtila to je moc hezky
já měla u porodu Terezy taky doktorku Terezu
a moc boží anestezioložku, která mi vyprávěla o svejch (6
) dětech
A moje děti se jmenujou po mafianovi z devadesátek... teda nejsou samozřejmě pojmenovany po něm, že to tak dopadlo mi došlo, až když byla mladší na světě :) se tomu směju vždycky, když si to uvědomím. Ale kupodivu si toho ještě nikdo nevšiml, a to ani přes oblibu případů prvního oddělení :)
Myrtila takovou tradici naštěstí v rodině nemáme. Akorát můj táta si přál, abych syna pojmenovala po jeho tátovi. Což mi přišlo úplně absurdní vzhledem k tomu, jaké vztahy máme.
U nás muž vybral chlapcenske, ja dievčenské, obe boli pre oboch prijateľné, takže bez problémov. Pred synovym narodenim som meno prezradila len mojej mame, aj to s prísľubom, že ho nebude komentovať.
Zina to je osud, tak to mělo být, si vas vybral
Josef byl můj dědeček a starší syn se na Josefa narodil.
Zina Opravdu, to je osudové a Jožka je krásné jméno! Já měla pratetu Josefu.
Druhý týden mám doma devitiletou dceru se streptokokem a ona má furt hlad.
Dnes ráno si dala jogurt, pak velký rohlík se šunkou, piškoty, teď má talíř s nakrájeným banánem a jablkem už by chtěla oběd. ![]()
A tak je to furt, to dítě nás jednou sní.
Kan Já o Josefíně uvažovala hodně, hlavně když měsíc před dceřiným narozením zemřela mužova babička Josefína. A dodnes je mi někdy líto, že jsem ji tak nepojmenovala, Pepina by se na ni strašně hodila! :-)
Tak do lesní školky dite nevzali, ale do místní státní jo, doufala jsem trochu, ze to bude naopak, ale i tak ![]()
Potrefenáhusa Zítra má jít velkamala na pěší výlet do přírody,doma brečela že nejde, že pěšky vůbec a že tam budou mravenci. Tak jsem si na vás vzpomněla, pro nás by ta lesní nebyla:-D
Myrtila muj muz je nastesti druhy syn, takze rodinne jmeno dostal jeho starsi bratr. Oni meli v rodine nekolik generaci jen syny, takze svagr je asi sedmy Ladislav v rade. Takze byl strasny problem, ze on tak svoje dite pojmenovat odmitl. Hlavne tchan se s tim nemohl smirit, ze by prvni vnuk nebyl zase Lada. Coz je silene absurdni, protoze on se svou rodinou pres tricet let nebavi a nenecha na nich nit suchou. Muj muz sve stryce vubec nezna a ma asi ctyri bratrance a sestrenice, ktere nikdy nevidel. Ale rodinne jmeno musi byt! Svagr ma nakonec tri dcery, takze linie je stejne prerusena.
Mimochodem jedna ta sestrenice, kterou muz nikdy nevidel, se jmenuje stejne, jako nase mala. Jmeno i prijmeni. Coz jsme se dozvedeli az, kdyz se mala narodila. A ta sestrenice ma starsi sestru Terezu, takze tu my uz mit nemuzeme. Dalsi sestry Karolina a Tereza s jednim prijmenim v rodine by uz byly trapne
(a zrovna s tou Terezou je jako jedinou muz v kontaktu)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.