Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:42

Moje mala vcera prohlasila, ze z pleny uz vyrostla a ted bude nosit kalhotky. Tak tedy vyzva prijata jeste, ze to na balkone ted tak hezky schne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 11:53

Karja

Naše dítě teď mravence sbírá. On je teda teď odvařený z každého brouka, krmí tu morčátka, co tu sousedi dávají ven, a stará se o bráchu aka kočku (toho kočku). Zvířátko nás teda asi nemine, akorát musíme zjistit, které muž může kvůli alergii.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 11:56

Zuzuli já jsem ráda, že se u nás žádná rodinná jména nenosí a nemusím nikomu vysvětlovat, že svoje dítě si chci pojmenovat sama. My jsme teda taky samé holky (mám 4 sestřenice), takže dost možná skončí i obě příjmení.

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 25. května 2023 11:57

Zuzuli Dvojcata se pocurala jen asi prvni dva dny, od ty doby ani jedna nehoda, ale velka potreba je velky spatny .

Offline Jimik
příspěvků moje polička 25. května 2023 12:27

Potrefenáhusa Gratuluji, my jsem se zatím v prvním kole nikam nedostali. 

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 25. května 2023 12:30

Vari u nas to je takove jak kdy. Vcera teda zvladla namocit patery kalhotky. Jedny nebo dvoje teda tak, ze si je nesundala, kdyz sla na nocnik. Dneska cele dopoledne zvladla bez pleny, byly jsme nakoupit, na hracim dopoledni ve skolce. Pak, kdyz jsem varila, tak se jen z obyvaku ozvalo "hotovo, mami". Sedela na nocniku, kalhotky stazene u kolen, v nocniku bobky... No a o patnact minut pozdeji mi na balkone pocurala nohy takze zase susime obleceni

Offline Myrtila
5457 příspěvků moje polička 25. května 2023 12:33

Evaeva Zuzuli V manželově rodině to dlouho vycházelo, že nositel toho jména měl jako prvního kluka, tak ho pojmenoval po sobě. V naší rodině se takhle dědí (nebo dědila) jména ve 4 mužských a 2 ženských liniích a mně to přijde šílený, točí se pár jmen a pak je to velkej Pepa, malej Pepa a Pepíček, kterýmu už je třicet. Proto jsem to u syna nechtěla. Taky v té mé generaci to už skoro žádný bratranec ani sestřenice nedodrželi a děti se jmenují jinak než rodiče. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 12:36

Zuzuli to je dobré, za pár dní to bude zvládat s přehledem

Syn prohlásil, že teda zkusí nečůrat v noci (spí ale stejně s plenou). Vzhledem k tomu, že pak jsem převlékala postel asi třikrát za sebou, úplně to nevychází. Ale aspoň připustil, že by tu byla ta možnost. Druhý zase sonduje, jestli rodiče spí bez pleny nebo jak

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. května 2023 12:40

Vari U nas taky posun. Nahy chodi na nocnik/nastavec na zachode sam, resp si nekoho privola. Ale kdyz ma vic vrstev a hraje si, tak se nehoda stane. A na spani plinu davam...Ale velka potreba to same. Ja ho teda iniciativne posilam curat kazdou chvili, tak se to kolikrat podari. Jesteze uz je teplo, jinak by byl v pline asi jeste pul roku minimalne. 

Offline Zuzuli
3865 příspěvků moje polička 25. května 2023 12:43

Evaeva ja mela vecer celkem problem ji premluvit, aby si aspon na spani tu plenu vzala. Porad trvala na to, ze z plen vyrostla. Ale spi v nasi posteli a mame perove periny... No proste pro jistotu. I kdyz vim, ze ona miva rano plenu suchou, tak kdyby treba mela nejaky nocni des, takat neresime jeste mokrou postel. Nakonec si ji vzala a rano byla fakt zcela sucha.

Z kalhotek je nadsena, kdyz jsme se rano oblekaly, tak tu behala a vykrikovala, jak mame obe kalhotky a jak nam slusi

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. května 2023 12:53

Zuzuli Ja se prave napalila, nekolikrat plena sucha. V noci i jednou vydrzel bez. No a odpoledni spanek a mohla jsem prat vsechny potahy matrace ( do ni to nastesti neproteklo)...takze radsi davam plinu. 

Offline Vari
2229 příspěvků moje polička 25. května 2023 12:53

V curani jsou uz samoobsluzny, kolikrat si az vsimnu, ze je v nocniku nadilka. Ale malej je bozi, ma malej pisoarek, vzdycky sam vynda ten vnitrek, vyleje ho do zachodu, vyplachne vodou z umyvadla, to taky vyleje do zachodu, splachne, vrati zpatky vnitrek a jde si umejt ruce. A tvari se u toho hrozne dulezite :-D.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 25. května 2023 12:54

Zuzuli My jsme včera slavnostně zakoupili boxerky pro velké kluky, jedny se lvy a druhé s tygry a nadšení bylo veliké, pořád se nám v nich chodil ukazovat a dokonce si vyžádal abych ho v nich vyfotila (jindy před foťákem uhýbá). 

Offline Potrefenáhusa
39032 příspěvků moje polička 25. května 2023 12:54
Reakce na Karja:

Potrefenáhusa Zítra má jít velkamala na pěší výlet do přírody,doma brečela že nejde, že pěšky vůbec a že tam budou mravenci. Tak jsem si na vás vzpomněla, pro nás by ta lesní nebyla:-D

​no nesměj proste poznat nic jinyho!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 13:02

Zuzuli u staršího se ještě nikdy nestalo, že by měl plenu ráno suchou a vzhledem k množství moči, které v ní je, evidentně není připravený fyzicky. Ještě nedávno se počůrával i během odpoledního spánku. Mladší je na tom lépe, asi by to zvládl bez, ale suchou jí měl asi dvakrát.

Jos já doporučuji nepromokavou ochranu, bez ní by ty matrace už byly a vyhození.

Oni teda o spaní bez pleny nechtějí slyšet, já bych to klidně párkrát zkusila. Ale v tomhle věku si už moc dobře uvědomují, že normální je se nepočůrávat, i když jim za to nikdy nikdo nevynadal ani náznakem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. května 2023 13:06

Evaeva Ja ji nekde i mam, ale nejak jsem si naivne myslela, ze tu hodinku a pul da..a nedal. Rano miva plenu prave casto uplne suchou. Uz jsem poucena ale.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. května 2023 13:30

Jos staršímu právě ta plena často proteče. Ale hodí se to, i když třeba zvrací.

Offline Aranel
6693 příspěvků moje polička 25. května 2023 15:50
Reakce na DruI:

Aranel Silvii jsme chtěli dát my, kdyby bylo druhé holka. Tam jsme se shodli hned, ale o klukovi jsme několik měsíců vášnivě debatovali :o)

Mně vlastně přijde, že je to super jméno: každej ho zná, ale přitom není obvyklý, málo se dává. Jediná nevýhoda jsou ty pravopisný varianty, to se musí trochu vysvětlovat (= když řekneš Kateřina, každej hned ví, jak se to píše).

Mimochodem kamarádka má Samuela (rok a tři čtvrtě) a minule mi říkala: "To nepochopíš, před jeho narozením se všichni zaklínali, že neznaj jedinýho, a teď kam přijdeme, potkáme jistě dva až tři!" Prostě oblíbený jména jsou oblíbený

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. května 2023 16:18

Kan Malenge Jožka byl tchán, právě nás nebádal, že je v rodině nepřerušená linie, že bysme to neměli poruširt tak jsme říkali, ehm, ehm, uvdidíme, třeba to bude holka, a pak to vyšlo takhle. Zajímavý je, že muž má dva starší bratry, ale rodinný jméno Josef schytal až on, jsem si říkala, že tchýně na starší kolena asi vyměkla a chtěla mu udělat radost.

Já si na to jméno u muže musela dost zvykat, přišlo mi, že se tak jmenují jenom  pánové nad 55, u 19letýho kluka mi připadalo divný, takový archaický. Pak jak byla chvíli vlna  tradičních jmen, tak se Josef zase začla objevovat, ale teď teda taky na hřišti potkáváme hodně Samíků, Sebíků, Isabelek a Eleanor, a těch tradičních jmen spíš míň.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 25. května 2023 16:19

Potrefenáhusa Mám radost, že vám klapla ta školka. Tý lesní je škoda, ale aspoň nemáte dilema,  kdybyste hodně chtěli, tak by to mžná šlo zkusit za rok?