Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 31. května 2023 09:50

Potrefenáhusa já narazila při hledání na Toto ale zdá se mi to podezřelé. 

jinak teda z jara a kraje léta je tam takový mikto potůček, tak by asi byla super nějskś kuchyňka nebo něco... no jsem zvědavá, co vymyslím

Offline Myrtila
5460 příspěvků moje polička 31. května 2023 09:52

Karja No, ono je snad všechno tohle náčiní potřeba pak při sestavování ještě nějak dodělat. My jsme kupovali jenom pískoviště, které se dá zavřít, a podobně, bylo potřeba ho ohoblovat, natřít (to jsme teda věděli při nákupu, že natřené není) a na sešroubování použít delší šrouby/vruty/tak něco. 
Jinak plánujeme ještě houpačku, nějakou, abychom se na ní mohli houpat i my dospělí, ale to tak příští rok, letos už to asi nezvládnem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 09:57

notna mít takový strom, tak na něm syn snad i spí

Offline Myrtila
5460 příspěvků moje polička 31. května 2023 09:57

Jinak až u příspěvku JankaM jsem si vzpomněla, že jsko dítě jsem měla houpačku a kruhy, na které se dala ještě zavěsit hrazda, a na tom jsem visela celé dětství, co si pamatuju, a až tak do čtrnácti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 10:00

Myrtila my máme houpačku na chalupě tak třicet let a byla prakticky pořád v permanenci, fakt se na tom občas baví i třináctileté (a občas i dospělí )

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:09

continuity Garfie Ta debata je už hodně hluboko, ale nemohla jsem tehdy psát. Dcera taky přestala cca před rokem číst. Poslední dobou jen na moji žádost, aby vzala do ruky knížku. Od Vánoc přečetla 2 knížky, žádné velké bichle. Jestli se vám podaří děti přivést zase ke čtení, určitě se podělte. Já to teď teda vidím černě, že se ke knížkám už nevrátí.

continuity Jak dopadlo balení na vodu a následně voda? Dcera se balí už dlouho sama a úplně v pohodě to bylo. Teď by nějradši všude jezdila s obřím kufrem, kde bude mít celý šatník a koupelnu. Což mě šíleně vytáčí, že uměla se prakticky sbalit sama a teď, ač je starší a člověk by čekla i rozumnější, vymýšlí takový blbosti. U nás nefunguje zákaz něco nebrat, to vyvolá akorát hádku. Ale přišla jsem na to, že nejlepší je to rozhodnutí nechat na ni, jen ji vylíčit ta negativa toho, co si nabalila. Sice nejdřív odporuje, ale pak to vyháže nebo aspoň rozumně zredukuje.

Nedávno se balila na týden do Anglie se školou a kromě kufru na kolečkách si vzala velkou papírovou tašku a v ní 4 další páry bot.

To jsem jí řekla, že můj názor je, že ta taška se může v zavazadlovém prostoru autobusu vysypat a bude tam ty boty hledat, taky tu tašku bude muset nést celou cestu, pokud jim autobus nezastaví přímo u ubytování, což je docela pravděpodobné, taky ta taška se snadno rozthne nebo promočí. Ale je to její boj, ať se klidně táhne s další obří taškou. Ještě bude mít na zádech příruční batoh na cestu autobusem. Večer na tašce trvala. Ráno při odjezdu ji neměla a ještě se chlubila, že v kufru má trochu místa. Jsem si v duchu oddychla a nahlas řekla, že si myslím, že je to velmi rozumné  

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:14
Reakce na Evaeva:

notna mít takový strom, tak na něm syn snad i spí

​Jj, takové nápady taky měla. I tam s kamarády vytahali nějaká prkna a přilepili je lepící páskou. Ale bylo to tak nepohodlné, že to vzdali. Naštěstí  

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:25

notna nakonec v tý sportovní sukni, kterou jsem ji nabizela místo dzinovych kratasu, přišla domů z nácviku na kanálu aniž by se prevlikala. 

Večer narvala všechno včetně stanu do obrovské cestovní tašky. Muž ji vezl na bus a vzhledem k tomu, že je tyden po operaci, oznámil, že to je moc těžké, stan zas vyndal a nesla si ho v ruce i s kytarou. 

Říkal, že po příjezdu na místo, věci okamžitě rozhodila po 30m2 chodníku a prestala se zajímat jak o zavazadla, tak o něj. 

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:32

continuity Je to všude stejný. Problém kvůli kravině a pak je to v klidu  

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:46

notna já se sice hádám nerada, hlavně kvůli kravinam, ale pokud se rozhodnu, že mi jde o výsledek, nemám s tím zas takový problém. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:50

MPLee

Zrovna dnes ráno na mě na instáči vyskočila nějaká statistika úrazů z trampolíny, bohužel i s fotkami, no orosila jsem se

My máme na zahradě houpačku (dost dobrou i pro dospělého) a pískoviště, které z nějakého důvodu baví i desetiletého

Offline Janulik03
20381 příspěvků moje polička 31. května 2023 10:58

Karja my sme mali predtym taku hojdackovu konštrukciu, potom dali preč. Skoda jej. 

Online letfenixa
10950 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:01

V zime som od žluťásek kúpila softshelky s barancekom a následne som také isté (rozmerovo) dala ušiť pani, ktorá inzerovala na Marketplace.  Teraz som od nej objednala tenké.  Všetko by bolo v poriadku,  len keby to vždy netrvalo viac ako mesiac

Online letfenixa
10950 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:02

Mám v hlave veľký projekt - na záhradke spraviť terasu, sama. Znamená to vykopať veľa hliny, keďže je to v kopci, ale už aby sme boli fit a mohla som sa do toho pustiť!

Online letfenixa
10950 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:04

Mohučanka Lukasko skáče na trampolíne ako ročne dieťa, tak som pomerne kludna, že sa mu v podstate nemôže nič stať. 

Offline Janulik03
20381 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:17

MPLee presne toto ma dcera pre deti. Prišlo to na palete samostatne dosky

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:28

letfenixa trampolíny jsou nejvíc nebezpečné, když je tam těch děti více, což se na vlastní zahradě dá uhlídat, resp. je to v mé moci. Blbé jsou ty hospody, tam jsem je pouštěla hodně nerada, ale měla jsem ten argument, že mají trampolínu u babičky.  

Online Karja
44924 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:28

letfenixa no hustý! A jakej na to budeš dávat povrch? Já tě teda nevím jestli obdivuju nebo lituju:-F

Online Karja
44924 příspěvků moje polička 31. května 2023 11:31

MPLee Mně tyhlety domky nahoře přijdou hrozně nepraktické. Vem si, že třeba některé děti musíš klidně i do věku 2,5, 3 let hlídat na skluzavce. A kolikrát v tom domku chce ošlapovat a placat něco už i roční dítě, takže ti zbývají 2 roky než ho tam necháš bez dozoru. Já i s maloumalou bych váhala skrz to zabradli

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 11:46

Karja fakt? Já bych tam dvouleté dítě nechala bez většího dozoru Většina hřišť mi přijde víc "nebezpečná".