Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:47

Mohučanka ja nad tým často premýšľam, ako to bude. Keďže syn nebude chodiť do školy, ktorá je 20 m od nás, ale so mnou, tak asi samostatne začne až keď sa bude hanbiť pred spolužiakmi. Plus vôbec neprichádza do úvahy, že by išiel a sám si odomykal,  neviem, čo to máme za zámky, ale aj ja odomykam použitím sily a aj dvere sú veľmi ťažké. 

Mňa mama vodila ráno do školy určite po 3.triedu, v štvrtej si matne pamätám, že som už chodila sama. Ale na krúžky celkom ďaleko som chodila sama už ako druhacka. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:48

MPLee Ono je taky rozdíl, kolik si tam hraje děti a tak. Čím větší tlupa, tím větší blbosti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 21:25

letfenixa ono si nevybereš ani s dobrými zámky. Já se třeba bála odemykat prázdný byt

Nemusíš být ve škole dřív než žáci? Tak možná až se mu nebude chtít vstávat tak brzy;)

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 31. května 2023 21:35

Karja to potvrzuju. Teď o víkendu jsem kvetla ze svagrove, děcka mají u tchanu kriket, takže 4 děti a 4 pálky. A starší si vzala 2 a dala si je do podpaží a dělala jako že má berle. Takže dostala pojeb, že každý má mít přece jednu a takové věci že se s tím nemají delat

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 31. května 2023 21:44

Evaeva My máme nástup do 7,30, v zmysle do budovy, takže potom satna a pripojí sa k deťom, čo pojdu z rannej družiny.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 21:48

Gatita validní je, já se tím potajmu i bavím. ale zrovna na ty jazyky jsem dost ras, i když ji kdovijak nejdou, protože to je prostě potřeba a bude čím dál víc. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:05

rasaNori No jasně, já jsem to myslela k těm výškám. Že třeba maloumalou bych samotnou v tom výškovém domečku ted nechala. S bratranci či nějakou divočejší partou - no neměla bych z toho radost, hlídala bych. Tuhle u nás jeden byl, byli za rohem, já na něj volám "co dělá Táňa, je v pohodě?" "jojo, je v pohodě". Jdu tam "je v dobrá, vona si tady zrovna hraje na spidermana"....a vona lezla po zábradlí právě toho balkonu. 

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:07

continuity rozumim, pro nas jsou taky jazyky dulezite (sama nad tim casto koumam, jak to detem nejlip vymyslet), ale jsou momenty (ne nutne vas pripad), kdy na hrdinstvi neni cas, a neco se muze proste prechodne osidit. Navic nevim, jak kvalitni mate NJ ve skole. Muzu poslouzit svou zkusenosti - nase vyucujici ji ucila tak, ze by se to nenaucil nikdo. Vylozila treba za prvni rok ze sklonovani jen 2 pady (nemcina ma 4) a pak nejake blbinky a idiomy a psat o sve rodine, ovsem jen tak, aby tam nebyl genitiv, protoze ten se nebral. Takze trida v tom litala, nedala dohromady vetu, ale ucila se nazpamet pokrocile obraty. Jedinou jednicku jsem mela ja, protoze jsem chodila do kurzu. Spoluzaci tim travili dost casu, ale bylo to strasne neefektivni. To by mi fakt prislo lepsi se na to vyprdnout a dojet to ze samouku pres leto.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:11

Karja zas Táňa byla úplně v pohodě. To měl pravdu.

Já takto rostla z tchýně, na zahradě musela nutně mít durman, za každou cenu. Jsem ji prosila, ať ho dá alespoň za dům a ne k altánku, kde si hrají děti. No prý to není potřeba, ona z nich nespustí oko.

Pak tam přijdeš a deti samé na záhrade a babča v baráku dělá svačiny, takže tam určitě nebyly sami dvě minuty. 2-3 roky s durmanem a napuštěným bazénem.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:29

Gatita možná to byla nějaká vizionářka, já jsem před 10 lety sportovala s několika Němci, kteří nebyli z bubliny univerzitního prostředí, a ti se mi napůl smáli a napůl mě obdivovali, že v konverzaci používám genitiv oni se tím neobtěžovali, používali prostě dativ.

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:36

Mohučanka Der Dativ ist dem Genitiv sein Tod.

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 31. května 2023 22:39

Mohučanka no jo, no dobre. Ale ucila to proste fakt divne a podle divne knizky, protoze spoluzaci v tom plavali, i kdyz se ucili (a rozhodne nebyli nijak hloupi, naopak). 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. května 2023 23:04

Tabea To mi přesně řekl můj německý profesor, když jsem se ho na to ptala. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. května 2023 23:09

Gatita já chápu, naše němčina na gymplu taky nebyla žádná hitparáda. Profesorka byla teda překladatelka a hrozně vzdělaná paní, učila i latinu a francouzštinu, dokonce pak na fildě se na ni pamatovali na latině jako na vynikající studentku, ale v pedagogice zrovna neexcelovala. Mě učila němčinu babička, překlady vět typu Kdybych byl býval věděl, že bude pršet, byl bych si vzal deštník, mě dost ničily ale taky naučily.

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 31. května 2023 23:23

Tabea Z té knížky jsem se hodně naučila a taky jsem se při ní hodně nasmála ;-) A pracuju v univerzitním prostředí a taky jedna z mála "genitivců" ;-) A ještě těsně před maturitou jsem docela fuckovala učitelku němčiny, že ten hnusný jazyk nikdy v životě nebudu potřebovat a že přece komplet budoucnost patří angličtině, která je mnohem lepší ;-) :-D

Offline Gatita
8699 příspěvků moje polička 31. května 2023 23:37

Mohučanka uz jsem dlouho nemecky nepromluvila, tak bych to asi motala a byla bych rada za hole vety a jednoduche casy. Ale teda zrovna ta nemcina je pro Cecha myslim dobre naucitelna i ze suchoparnych knizek. Na rozdil od anglictiny, tam to fakt chce neco vic. 

Offline Tabea
8271 příspěvků moje polička 31. května 2023 23:38

JanieB já měla němčinu na jazykový základce a po přechodu na sedmiletý gympl musela ještě nějakou dobu chodit soukromě. Vystudovala jsem EN a FR a pak si mě v práci nabalil Němec. Karma.
Člověk si pak stejně převezme místní libůstky jako "der Petra ihre Mutter"....

Online Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 01. června 2023 08:24

Ty dovoleny s malejma detma, jako ughhhh.....už se těším domu! 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 01. června 2023 08:41

My nemame skolu daleko (500 m 1.a 2. trida, 100 m dalsi rocniky), klidne bych je nechala chodit uz od 2. tridy, ale je tady tak strasny provoz, ze si to netroufnu. Ridici tu jezdi jak prasata. 

Dcera zacala chodit tak od 4. tridy sama (stejne tak na hriste v okoli), syn by to mohl zkusit pristi rok, hrozne chce. 

Ja bych jim rada doprala mnohem vic svobody (i kdyz se o ne bojim), protoze sama jsem zazila svobodne prazdniny u babicky, kde jsme travily bez dozoru dny v lese, na loukach a sadech, domu se chodily jen najist a napit. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 01. června 2023 08:59

Gatita to je vtipny, mne prijde anglictina strasne primitivni, uplne jednoducha na pouzivani a vzdycky kdyz na ni vidim nejaky komplikovany pravidlo, tak vubec nechapu, k cemu, kdyz se to da proste zapamatovat (sleduju bozi ucet na IG, kde si dela typek legraci z anglictiny). No a nemcina mi naopak z vnejsiho pohledu prijde plna komplikaci:D ale nikdy jsem se ji neucila, takze to je fakt jen od pohledu:)