Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 14:29

notna no u nás je to ložený. Já budu akorát řešit, jestli nevyměnit jeden gympl za méně prestižnou školu, ač teda zrovna tyto dva gymply mají podmínky, kde by to mohla splnit téměř nejednodušeji. Za známky je tam pár bodů resp. do průměru 1,5 je to téměř jedno, přijde o max pět bodů a to už teď nahnala těmi soutěžemi. jeden třeba násobí test z matiky *1,5, takže malinko horší výsledek z češtiny vadi méně a pod. 

Já nevím, co budu dělat s tou mladší. Snažím se, ať si to jde příští rok alespoň vyzkoušet a zatím teda narážím na odpor. Třeba ji utáhne některá spolužačka. No uvidíme, tam pořád doufám, že se to nějak uklepe, než to bude aktuální. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 31. května 2023 16:08

Evaeva jojo, chápu, že některé draky nezastaví nic.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 16:12

bublifuk mně to nevadí. Zastávám pravidlo, že můžou tam, kam sami vlezou, ale musí si tam poradit sami. Nejsou to žádné neřízené střely, ale šplhají rádi.

Online Kokoska
35163 příspěvků moje polička 31. května 2023 17:55

Muzete ty deti hlidat jak chcete a pak mimino sedici vedle taty žuchne z gauce a zlomi si klicni kost

Jako jo, neni dobry tomu chodit naproti a trochu pohlidat se hodi, jen mam pocit, ze co se ma stat, stane se.

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 18:22

Kokoska no to jo, taky máme nejaké zlomeniny za sebou, mladší má teď s berlema snad tři spolužáky, ale pri pádu z gauče to většinou není dislokovana zlomenina na operaci a půlroční léčbu. 

Zrovna ta nekomplikovaná klíční kost je relativně sranda s ortezou, to bych vůbec nesrovnavala. 

To je asi to, o co těm doktorům jde. 

Online Kokoska
35163 příspěvků moje polička 31. května 2023 18:38

continuity primerene veku, rekla bych. Ale samozrejme je lepsi tomu predejit, pokud je to mozne. 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 18:44

Kokoska jsou i takové lamavejsi děti, moje sestřenice typicky zakopla o gauč a byl z toho zlomený prst. Ale vyrostla z toho nakonec, takže někdy to ani nezávisí od péče rodičů. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 31. května 2023 18:58

continuity je to zvlastni, mame s brachou stejnou vychovu, ale on je uzkostnej rodic vychovovajici malyho neurotika a ja doufam ne

Online JankaM
3132 příspěvků moje polička 31. května 2023 19:05

K tomu lezení, tatarům je tedy už 6 a 9

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 19:21

JankaM starší (5,5) by tam byl taky, mladší (3,5) by se po vzoru bratra pokusil též

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 19:22

continuity četla jsem, zajímavé statistiky. Akorát nevím, jestli se do té vzdálenosti počítá i cesta do školy. Pokud jo, tak ty děti vodí rodiče do 10 let?

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 19:45

711990 no tak není to absolutní, jako každá statistika. My bychom měli být se swgou obě úzkostné a nejsme ani jedna. Její děti chodily do školy sami uz na prvním stupni přes dost frekventovanou silnici a na chatě v Tatrách mely vybeh určitě větší než kilometr. A nejmenší pětiletý to za brachama mydli na kole. 

A moje matka byla vyřízena už z toho,že jsme šli s partou 2km do lesa v osmé(!) třídě. Sami do města jsme na druhém stupni museli zdrhat na tajnacku (MDH 15 minut, to chodí moje dítě dál do školy). 

Offline continuity
43632 příspěvků moje polička 31. května 2023 19:54

Evaeva deset let je první stupeň. Buď to mají za barákem nebo je spíš vozí. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:19

Evaeva znám i takové, kteří to mají do školy za dva rohy a rodiče je vodí. Já jsem v tomto na opačné straně spektra a asi tedy potvrzuji ten výzkum - samostatně jsem do školy (asi 400 m klidnou čtvrtí) chodila už v první třídě, a dojíždět na lepší základku jsem začala v 10 letech...bylo to asi 20 minut autobusem plus určitě 10 minut pěšky přes neznámé sídliště.

Offline Gatita
8698 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:29

continuity ale tak ta uvaha s nemcinou je docela validni, ne? Neplytvat silami, pokud to neni nezbytne nutne a je treba honit body jinde. Realne znalosti by se daly nahnat pres prazdniny, nebo pozdeji v kurzu. Osobni zkusenost- nam zrusili maturitu z matiky, tak jsem se na ni vyflakla, a diky tomu jsem nadrilovala prijimacky vcetne nejakych bodu kolem. Na posledni vysvedceni jsem z te matiky paradoxne mela nejlepsi znamku za celou dobu na gymplu. Asi jak odpadl stres, ze na tom zalezi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 20:32

continuity tam ta hranice byla 200m, tak blízko do školy to má fakt málokdo.

Mohučanka my jsme druhý stupeň jezdily na gympl, buď patnáct minut autobusem nebo bus + metro, ségra jezdí dokonce půl hodiny minimálně dvěma spoji, odpoledne jede kolikrát rovnou na kroužek. Což byl teda tentokrát skok, protože do páté třídy deset minut pěšky jí táta vodil Ale to spíš ze zvyku, byl to jejich čas. Zpátky i na kroužky chodila sama. 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:32
Reakce na continuity:

Docela zajímavé

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-cesti-rodice-se-dnes-o-deti-boji-tak-az-jim-vzali-svobodu-231552

​To je zajímavé. Jak bydlíme na vesnici, tak si zvykám, že furt někde hledám nějaké naše dítě, hlavně toho mladšího, protože mají ten radius fakt po celé vesnici. Ale chápu, že ve městě to funguje jinak, stejně si nedokážu představit, že vodím do školy třeba třeťáka. Na druhou stranu ségra, která bydlí vedle, vodila děti do/z školy ještě na podzim (třetí a pátá třída).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. května 2023 20:35

brrr my měly výběh po rondelu. Ten náš byl malý, dal se přehlídnout z balkona. Náš současný rondel je mnohem větší, ale třeťáka asi samotného pustím.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 31. května 2023 20:41

Karja no u našich mají na zahradě takovou tu "klasickou" sestavu - písek, nahoře plošina se střechou, klouzačka, vedle houpačka a teda samotnou jí tam právě klidně nechávám, i na hřištích zvládá klouzačky, žebříky, lanové sítě a tak sama. Tady je místo tak na jeden herní prvek a je předpoklad, že tam budou jezdit i jiné děti než ty moje. Tak přemýšlím, co tam dát. Ten zvýšený mi přišel fajn, že teď by třeba šlo dát dolu písek, nebo tam udělat druhé patro domečku a později by je víc bavila zašívárna v patře... Ale vůbec mě nenapadlo, že by to pro někoho mohlo být nebezpečné  Tak jdu vymýšlet dál