Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44748 příspěvků moje polička 01. listopadu 2018 22:34

rasaNori Jojo, ja tuhle sla pro jednoho synovce do skolky, takovej divocak, az na to, ze se mi dusil bonbonem,  docela pohoda. Je tak z 90 procent zlobivej a divokej. To vyzvednuti zmercil druhej kousek a ze chce taky, abych ho nekdy vzala k nam domu. No jo, tenhle kousek je tak z 95procent desne hodnouckej, vypravi, hraje si sam, jenze jak se natrefi na tech zbylejch pet procent, tak to je masakr. Presne takovej vzteklounek, co rve, zasekne se a clovek s nim nic neudela. No radeji si beru toho, co mi udela z bytu kulnicku na drivi, ale s usmevem, z toho druheho jsem vecne na trni, kdy se to prepne. Takze tihle vzteklounci a tvrdohlavci, to je neco.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. listopadu 2018 22:35

rasaNori 

Ale jo, změní. U nás momentálně jede několikrát denně - dítě něco chce, ale ještě se neumí vymáčknout, co přesně. My mu neumíme vyhovět, ať se snažíme nebo ne, takže pláč... Včera jsem třeba nějak špatně kreslila vlak. Jako já tu jeho stranu chápu, je to totální frustrace. Hlava už je o dost napřed před mluvením. Blbý no. Už to období nějaký čas trvá a teď je to ještě vylepšený zubem, kterej ne a ne vylézt, i když už se v dásni jasně rýsuje. Šedivý vlasy už mám, jen nechci vůbec vědět, kolik už.

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 01. listopadu 2018 22:48
Reakce na rasaNori:

viktorka_od splavu nemyslim ze by se to mimino az tak razantne zmenilo...

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 01. listopadu 2018 23:43

dynda Syncek aj vie povedat co chce, ale ked mu vyhoviem, zacne plakat a jedovat sa, ze chce ten predchadzajuci stav. Napr. dnes rano, opat velmi skore rano, nedbal na moje presviedcanie, ze je este noc a tma a vsetci spia, tak nech spime aj my. Povedal, ze chce obliect teplacky. Tak som sa do toho dala a v polovici prezliekania zacal revat, ze chce naspat pyzamko! To som rezolutne zatrhla, tak 15 minut jedovania a placu.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 01:40

slniecko největší záhadou je mi fenomén spaní u televize. jako co to je?!? spánek=odpočinek, klid, ničím nerušený pokoj pro tělo i (s)mysl(y)... pokud jsem opravdu vyčerpaná, tak teda usnu nakonec kdekoliv, to ano - ale během krátké doby se zas probudím rozhodně nic u čeho bych si dokázala odpočinout

​Heh, to robí moja mama. ľahne si na gauč, zapne telku, zaspí....a keď sa ktokoľvek priplíži a pokúsi sa ju vypnúť, okamžite sa z gauča ozve "ja nespím, ja pozerám" !

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 08:00

slniecko ty si moja dcera? 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 08:22

continuity neco mi uniklo?

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 08:29

rasaNori No, ta věta o tom, že se dítě nemůže za tři měsíce změnit, je veselá ;) Samozřejmě nemusí a zůstane andělem, ale zhruba do roka jsem si taky myslela, že vzteklé dítě ležící uprostřed přechodu se mi nemůže stát 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 09:17

Pinot Noir jo taak:D ne ona umi byt fakt vztekla kdyz se ji deje neco ne uplne dle jejich predstav, tak snad to takovy sok nebude:D je to s ni spis lepsi a lepsi ( mozna i tim srovnanim se vzteklounem;)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 09:22

Máme za sebou cestu k mojím rodičom, viac než 100km, vyrážali sme večer, čo bola zrejme chyba, malý sa bál tmy okolo  a skoro celú cestu prereval a prekňučal, zaspal na 20 minút po plači, nakoniec sme aj tak museli zastavovať auto, ja som ho nakladala do nosiča a napokon kojila za jazdy (neukameňujte ma, ale fakt sa nám v tej autosedačke zachádzal od plaču, miestami nedýchal...), no prišla som domov pekne vycukaná aj ja, aj muž, aj pes, ktorý okamžite zaliezol v byte čo najďlej od dieťaťa . Doma starý rodičia samozrejme nechceli počúvať, keď som ich prosila, aby syna nechali sa trochu upokojiť, tak sa doreval jednému aj druhému a bol pokoj . Ale noc bola dobrá, pripisujem to aj tomu, že malý sa čliapal vo veľkej vani, tam si to parádne užil a ja strašne ľutujem, že v byte vaňu nemáme a možno aj tomu, že včera večer sa nekonala žiadna telka (ale nebolo treba v noci ani toľko ráz odsávať sople).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 09:25

A ráno mi písala kamarátka, že jej o týždeň mladší syn spal len od 22 00 do 6 30, že sa moc nevyspala, no keby som to čítala o tej pol tretej a piatej čo som bola hore na kojenie (spať som šla o polnoci), asi by som jej neodpísala tak pekne a milo .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 10:22

letfenixa 

U nás někdy dáváme kontrolní otázky - chceš XY? Jo. Chceš XY? Ne. Pak si můžeme vybrat, že jo... Ale to už je syn většinou rozhozenej a neví, co chce, tak chce vlastně všechno a nic. 

Online Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 12:38

dynda Jo, když už se do toho stavu dostane, otázky to většinou jen zhorší. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 12:40

Janulik03 no, ak ešte aj pečieš skvelú bábovku....

Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 12:47

rasaNori tak s priprav, ze se treba bude vztekat a nebude ani sama vedet, co vlastne chce. Nebo nekdy i vi, ale nemuzes/ opravdu nechces mu to dat. A neudelas vubec nic.  Po tom roce jsem mela deti opravdu hodne, ale bylo obdobi, kdy se vztekali denne. Mladsi to po ranu vydrzelo az do nastupu do skoly. Doted si pamatuji jak jsem kolem ni naslapovala po spickach, protoze kdyz se rozjela, tak starsi nestihala prijit vcas na vyucovani.

Online Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 12:51

continuity To bylo peklo, ani vzpomínat nechci. DSD začala kousek po roce a přešlo to plynule do puberty. Mladší nás goho díkybohu ušetřila, čekám, kdy si to vybere.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 12:56

continuity jojo, zrovna včera jsme měli konflikt o pamlsky pro kocoura, které jsem nakonec v zájmu jeho zdraví a po dlouhém vysvětlování uklidila mimo dosah dítěte. Pak mě chvíli nesnášeli oba.

Online Janulik03
20300 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 13:05

slniecko neviem ci skvelu, ale peciem a rada. 

Offline Pinot Noir
29926 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 13:07

continuity Nejhorší jsou ty stavy, kdy je všechno špatně, ať udělá člověk cokoliv, je to důvod k vztekání. To mu pak vadí, i že jsem se na něj jen podívala  A úplně nejhorší je, když v téhle náladě ráno vstane. To si vždycky představím, jak den dlouhý... Většinou se z toho naštěstí v poledne vyspí.

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 02. listopadu 2018 13:08

Sweet Potato si predstav, ze nektere to nepusti ani po puberte