Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 23:36

barbucha Záleží asi na dítěti, resp. citlivosti jeho pokožky. Mně se ty ubrousky na novorozence strašně protivily, já bych se tím "umývat" taky nechtěla, tak to přece nebudu používat na to sotva vyklopené nebožátko. Teď na dvouletýho klacka už je používám, když nestačí hajzlpapír, ale to je maximálně jednou za dva dny. Ti kojenci se tím šolíchají pořád (aspoň ten náš potřeboval očistu po každém kojení), u nich mi to přijde dost agresivní. Ale kdybych měla dvojčata, nejspíš na všechny látkovky, perlany a olejíčky kašlu taky 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 03. listopadu 2018 23:41

No dobře, tak eště počkám, než vyvolám nějakej škandál 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 08:06
Offline Josefa
příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 08:24

barbucha ja myslím, ze naprosté většině děti to nevadí. Dokonce mam dojem, ze jsou nějaké typy kožních chorob, kde je problém naopak voda. Ale nestekala jsem se ani s jedním. Pouzivam teda od narození supereko ubrousky za vsechny peníze, a ty mi nepříjemné vůbec nepripadaji. U rocnaka, ktery se mrska a brani, si uz vůbec neumím predstavit ho držet pod vodou nebo ho strkat do vany. Jen hodně malý a hodně pokakany miminko jsem nekdy umyvala. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 10:53

No, ono ja tipujem, že môže byť aj technicky náročné ísť jedno umyť a mať pri tom druhé na dohľad. Teda, neviem, ako to funguje u dvojčiat, predsa len sú ešte vo veku, keď asi nikam nezdrhnú, ale pri mladšom som musela mať staršiu na očiach. A keď si predstavím, ako som bola odrovnaná už pri jednom bábetku tak dvojmo sa mi rovno perlí pot na chrbte už pri tej predstave.

Ale ako ultrahysterická matka (navyše s dvoma atopikmi) som mala vlhké utierky len na von a na dni, keď som bola fakt odrovnaná, inak som to riešila miskou s prevarenou vodou na prebalováku (áno, prevarenou, na zadok, a keď som nestíhala tak dojčenskou z fľaše ) a tými vyťahovacími servítkami, alebo normálnymi miniuteráčikmi.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 11:01

Já mám umyvadlo od prebalovaku před celej byt, navrch máme nízko baterii, zkusila jsem to jednou a moc mi to proste nejde. Navíc se mi ekluje ho capnout za ten podelany zadek rukou (nojo, je to proste tak). Možná až bude čas, tak to ještě zkusím, ale zatím u prebalovani z 90% řve, tak na to moc nemám náladu. Jinak ty (kromě těch, co a schytaj největší nálož) perlany peru, tak snad jsem eko dostatečně :)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 11:17

MP Meri Já jsem eko myslím dost, švagr mi říká batikovaná žena, ekobiolesana nebo tak. Ale zas to úplně nehrotím. Vlhčený ubrousky taky vlastníme, na batole, co už venku na všechno chmatá, jsou k nezaplacení. Zadek mu s tím vezmu teda jen velmi výjimečně, zdá se mi tam ta kůžička hrozně jemná a citlivá. Ale na umatlaný ruce venku, na boty špinavý od brzdy kočáru, na upatlanej kočár, na to se hodí velmi dobře :)

V okolí jsem teda asi jedna z mála, jednorázový pleny a ubrousky jsou myslím pro většinu dětí standard a děti to zřejmě snáší dobře. To spíš ten pocit, že když to vyčistí i propisku z gauče, tak to asi bude slušná chemie :-))

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 13:56

MP Meri to sa zlepší, náš teraz prebaľovanie úplne zbožňuje, asi ako sa mu to tam lufutje. Fakt nie je šťastnejšieho decka ako keď si môže kopať ohami s holým zadkom (muž už hentak chudák skončil aj počúraný aj obsratý ).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 14:00

Dvojčatá musia byť neskutočne náročné na logistiku, som nad tým tak rozmýšľala, že stačí, ak by jedno nemalo rado kočiar a potom čo? Jedno v nosiči, druhé v kočiari? O kŕmení ani nehovorím, nechápem ako zvládajú ženy nakojiť dvojčatá (a predpokladám, že to asi musia robiť naraz, inak by celý deň len kojili) a minule pár pri nás mal v reštaurácii dvojičky, no chráň pánboh aby jedno jedlo a druhé nie, rodičia si ich pekne podelili a kŕmili súbežne . Pri 2 by som asi hľadala akékoľvek uľahčováky, tých prvých pár rokov to musí byť veľmi náročné a teraz som neskutočne vďačná, že nebolo vypočuté moje prianie, aby som mala dvojčatá, by som si to niekde hodila .

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 17:38

Syn řekl v obchodě nashledanou tak, že tomu prodavačka rozuměla  Na to, že před měsícem říkal jen bába a táta, slušný pokrok.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 18:36

DrowRanger 

Proč by nemělo rádo kočár? Vždycky tam pěkně usnou... navíc se jich nikdo neptá  Ale zvládaj to dobře, snacha ještě kojí - jednoho po druhým, začíná ten hladovější  a na krmení lžičkou k obědu mají takový vysoký sedačky, tak je tam vrzne a na střídačku jim to dává. 

No když potřebuje jít třeba na záchod, jsou na zemi, už se plazej... Náročný to je, ale budou to mít aspoň jednorázově za sebou, zvlášť když se jim poved páreček, tak mají všechno co chtěli  

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 18:44

Pinot Noir  Náš chlapeček začal teď po odpoledním spánku místo pláče nebo hulákání rovnou slézat z postele a doběhne za námi do obýváku. Většinou se příšerně leknu, když se za sklem najednou mihne něco červeného a on je to syn :)

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 19:28

žluťásek Tak náš začal naopak příšerně řvát, vždycky si po probuzení něco povídal v posteli a čekal, až přijdu. Posledních několik dní strašně řve, ať ho nechám spát tři hodiny, nebo po hodině vzbudím, ať ho jdu obejmout, nebo dělám, že řev nevnímám... Děs, tak dvacet minut srdceryvného řevu, který se jakoukoliv mou akcí či neakcí stupňuje  Doufám, že je to jen krátkodobé. 

A taky má něco jako druhou separační úzkost. Pořád mě pronásleduje, kontroluje, ve školce začal po půlroce znovu ráno fňukat, brečí, i když má zůstat s tatínkem. Asi jak nabírá rozum, začíná si všechno uvědomovat, nebo nevím 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 19:31

DrowRanger Já si myslím, že ta vícerčata se prostě musí přizpůsobit - leda by měla každý svou chůvu. 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 19:36
Reakce na Mohučanka:

DrowRanger Já si myslím, že ta vícerčata se prostě musí přizpůsobit - leda by měla každý svou chůvu. 

​zajímalo by mě, jakou roli v tom hraje, že jsou ty děti dvě - myslím pro ně samotné. jestli jsou třeba klidnější, protože mají pořád po boku to druhé... 

49372 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 19:40

Pinot Noir nevím přesně, ale syn to měl taky. a až nedávno jsem slyšela že v rodiné mého muže se tomu stavu po probuzení kdy je dítě takové vykulené a kolikrát i vyloženě řve říká že musí "stáhnout žlutko" (=žloutek), jako že je to vyklubaný kuře asi:D ani tchyně neví co to vlastně znamená. ale dítě je potřeba v klidu pochovat dokud se neuklidní a úplně neprobere. nějaký povídání, vysvětlování a podobné akce jsou u toho kontraproduktivní.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 21:07

viktorka_od splavu Ja si myslim, ze velkou, nevim, jestli jsou klidnejsi, ale jsou zabavenejsi. Nase knika cele dopoledne, prijde jeji sestrenice, hodinu na sebe koukaj a clovek o nich nevi. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 21:10

viktorka_od splavu jeej  to sa hovori aj u nas,  ze musi vtiahnut zltkopresne na ten mrzuty stav po prebudeni

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 21:11

Jsem v budouci patove situaci. Malinka zdedila po mne hrozne velke usi a take prvni nausnicky od pritelovy rodiny, jsou snad po jeho babicce. Jenze ty nausnice jsou dost velke, jakoze dlouhe a napadne (ackoliv jsou to ty prvni detske), jinak jsou ale vazne hezke. Ja ji je, na ty jeji velky usiska nemuzu dat, vsak by z ni uz nebyl videt oblicej, no kopu sama sobe hrob, to je mi jasny.

49372 příspěvků moje polička 04. listopadu 2018 21:12

Karja já myslím u těch fakt malinkatých, kde se ještě nejedná o zabavení, spíš ten rozdíl jestli v jednom kuse řvou nebo po uložení do kočárku/postýlky v klídku usnou. s dvojčaty na žádný velký špumprnákle asi není prostor, ale zajímalo by mě jestli třeba mají ty děti nějakou menší potřebu se chovat, nosit atp... prostě jen proto že jsou spolu. jestli kdyby bylo každý zvlášť, tak by třeba řvali jak zjednaní?