Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:46

monis ja te tak moc chapu!!! A tlapkam

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:49

monis to bude dobrý. S mladšíma dětma jsem se před dovolenou cítila stejně, ale nakonec to bylo vždycky fajn, změna prostředí často zrušila takové ty jejich pravidelné záseky, to, čím mi doma lezli na nervy, tam pominulo atd. Některé situace byly třeba náročné, včetně různých nemocí a tak, ale vždycky to celkově byla hezká dovolená. I když muž s představou aktivní dovolené by mě lehce znervóznil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 10:28

monis za mně je určitě lepší aktivní dovolená, děti se víc zabaví a nemají tendenci tak prudit. Mně vždycky pomohla ta změna prostředí a to, že aspoň část dětských potřeb můžeš přehodit na toho druhého. A taky preferuju apartmán s "výběhem", kde se dají eliminovat ty situace, že jedno dítě budí druhé, děti prudí, protože ještě nejste nachystaní jít,...

Ale nemysli si, že ostatní to zvládají skvěle. Naše poslední dovolená byla dost intenzivní, hodně jsem se těšila, až děti vylifruju k babičce a to to byla vlastně celkem pohoda, resp. nechovali se nějak neočekávaně. A je jim už 3 a 5.

Offline DruI
5601 příspěvků moje polička 05. července 2023 10:43

monis Já mám dojem, že ta změna prostředí na dovolené má docela dobrej vliv. U nás je vždycky kritická cesta, ale na místě se to už nějak utřese, obzvlášť když je na místě pro děti nějaký výběh.

Ale teda kecala bych, že se netěším, až budu s dětma u našich na chatě, kde si každý prarodič vezme na starost jedno dítě a já si půjdu sama lehnout :o)

Offline JankaM
3133 příspěvků moje polička 05. července 2023 10:44

monis pokud už nekojíš, tak bych jeden nebo více dní vyslala samba + oba kousky na aktivitu a udělala si chvíli pohodu, nebo ho vyslat jen s jedním a mít v rámci možností pohodu s druhým? 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 10:49

monis pro mě je nejhorší ten první den, kdy je potřeba sladit očekávání a nároky a rozdělení péče o děti...naopak ta aktivní dovolená je velký plus 

jakmile se to utrese , tak už je to dobrý, ale taky jsem si letos minimalne ten první den rikala, ze už s nima nikdy nikam v životě nepojedu...teď už mi malinko otrnulo 

ale odpočinkový to teda fakt není ani trochu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 10:54

Potrefenáhusa dobrý je, že člověk na chvíli vypadne z toho stereotypu. Jinak bych to odpočinkem asi taky nenazvala.

Rozdělení je u nás jasné, věci chystám já, takže na muže zbývaly ty děti. Taky jsem jednu dobu říkala, že on si na dovolené má odpočinout od práce a já od dětí

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 11:03

Evaeva no, to jsou prave ty moje očekávání

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 11:12

Potrefenáhusa zase si nemysli, já mluvím akorát o té hodině než vypakuješ všechny včetně sebe ven.

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 11:29

Evaeva no vždyť, ta je prave nejhorší 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 11:41

Potrefenáhusa no jasně, proto se muž rád uklidí s dětmi venJá bych se taky klidně uklidila, kdyby on uměl zabalit všechny věci na celý den.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 05. července 2023 11:47

Díky všem za reakcesnad to nějak zvládneme bez ztráty na životech a hledání druhého bytu

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 05. července 2023 11:56
Reakce na Evaeva:

Evaeva Taky jsem jednu dobu říkala, že on si na dovolené má odpočinout od práce a já od dětí

​to je dobrý, to si zapamatuji

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 12:21

Evaeva tak sbalit bez děti umim taky, já bych naopak ocenila, kdyby jim místo toho utrel ty zadky, vyčistil zuby a ucesal vlasy, místo vytvareni tlaku, ze nám to dlouho trva. Já zas bych si aspoň na dovoleny třeba rada umyla vlasy bez řevu nebo šla v klidu na záchod...no jak rikam, první den vzdycky děs

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 12:46

Potrefenáhusa jo, no zadky asi utřel, ale je prostě potřeba úkolovat, no. On asi vypadá jako kliďas, ale v těhlech chvílích je dost nervní. Takže nejlepší je prostě obléct děti a vypakovat je všechny ven. Já pak všechno dobalila, přichystala, vzala ty mikiny, opalovací krém, konečně si došla na záchod a vyčistila zuby. On se pak zeptá, jestli už konečně (!) můžeme jít a proč to dítě brečí (je unavené, nevýhoda medvědů, po 1,5h od probuzení chtějí jít zase spát). Ale to já přejdu, tyhle poznámky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 12:47

Potrefenáhusa a vydrž, s každou dovolenou je to lepší a lepší a přijde doba, kdy ty děti vypakuješ ven samotné a dokonce se i sami oblečou. Tak dva roky a je to tam

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 15:06

Evaeva můj problém ale nejsou ty děti!!!

myslela jsem teď na vas, jestli vám zase prebalovak vydrzi do dvou let, já už ho teď trochu vzala na milost, ale už jsem ho teď musela přestat používat (mám ho jen polozenej na komode) - jak jsem malá, už poradne nedosahnu, ani z nej už dite pohodlně nezvednu, navrch jak se ode mne odstrkuje nozickama, tak se boucha do hlavy o zed, takže už jsme zpátky na zemi :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 15:34

Potrefenáhusa no ale takhle elegantně vypakuješ všechny Můj problém byly teda hlavně ty děti, jak všude vlezly, strkaly prsty do zásuvek a celkově už chtěli ven.

Jinak přebalovák jsem používala akorát než se postavili, udržet je tam byl problém, už jak se naučili otáčet na břicho. Ale v obýváku ho máme pořád

Mladšímu tam dáváme roznošené oblečení a nahoru všechno, co máme v ruce

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 05. července 2023 15:46

Už som chcela napísať, že už cca polroka vie dieťa aj počkať.  Ale práve tu reval kvôli nefungujucemu youtube, tak to nenapíšem. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. července 2023 15:51