monis ja rodinne dovolene taky nerada, hlavne driv. Ted s detma 3 a 7 uz se to trochu da. Ale ja nejsem uplne pohodar ani matka roku a dovolene pro me byvaly stres, co jakz takz fungovalo doma, se na dovolene rozhodilo, spani, jidlo, ty jejich launy, skakali jsme kolem deti oba a neodpocinul si nikdo. Jsem hrozne neorganizovana a jak jsme byli ve ctyrech s deseti taskama plnejma kramu nekde v pokoji v penzionu, furt jsem akorat neco hledala a byla jsem nastvana sama na sebe![]()
. Taky jak ani jeden z nas rodicu nemame autoritu, ale jakoby kazdy jinak (a samostatne s detma umim fungovat ja i muz), ale kdyz jsme s nimi oba, kluci strasne blbnou a neposlouchaji a je to silene vycerpavajici. Ale jsme nepoucitelni a jezdime porad. Letos uz je to dobre, trochu jsem se otrkala a hlavne deti jsou fajn, z leccehos vyrostly.
Vše o těhotenství a dětech
Děti si synchronizovaly odpočinek - starší má po obědě "odpočinek", hraje si v pokojíčku a mimino začalo spát jednou denně, taky po obědě ![]()
(Někdy před svým obědem, ale prostě to znamená, že já mám po obědě chvíli klid
)
Mohučanka jo, tohle je základ spokojeného mateřství. Gratuluju ![]()
Ja jsem rada, zeme nikdo nenutil ty dovolene s malyma detma absolvovat. Jezdivali jsme k nasim, sice jsem se normalne o deti starala, zadne hlidani se nekonalo, ale zas jsem vetsinou nemusela varit, odpadlo tahani mnoha veci a byl tam velky travnaty dvur s piskovistem a houpackou, zahrada, les a rybnik, co vic chtit. Poprve jsme byli nekde na podnikove chate od muze, kdyz bylo detem asi 3 a 7. S tim starsim jsme teda byli nekde v Krkonosich, nez se narodila mladsi, ale to uz mu byly taky asi 3. Ale tenkrat se tolik necestovalo jako ted a i kdyby, stejne jsme na to nemeli penize, tak nebyly zadne tlaky.
Nemáte tip na tenký bavlnenu mikinu na zips bez kapuce?
letfenixa tento typ mivali v cocodrillo.
Kokoska my jezdíme úplně stejně jako jsme jezdili bez děti a jsem za to rada, ale jsou to dovoleny po Čechách s měkkou turistikou a poflakovanim po maloměstech
, vařim maximálně vrtule s červenou omackou :-)
letfenixa lindex měl minimalne holcici, ale vypadalo to už docela jako bomber
Já jsem těžce v nestihacim módu, už dost cejtim, že by to chtělo zvolnit, jen nevím kde a jak. Noc na JIPu mě sice trochu zarazila do země, ale dlouhodobější efekt zadnej. Dobihajici rekonstrukce, vybalování po stěhování, žádná skolka a muž věcně v práci je totálně vražedny kombo. A to jsem ještě od července kejvla na navýšení uvazku z cca 10-15 hodin na 30h, to nějak vůbec nechápu, co jsem si myslela.
A když dneska ráno muž odcházel do práce se slovy: "kdybyste se dneska s detma nudili (=už jsem viděla rudě), mohli byste ... (umejt nějaký debilní skříňky nebo co, už jsem radši neposlouchala), tak jsem ho malém vyprovodila pověstnou letící panvickou.
A nějak se mi tu teď sešlo víc potřeb, tak než se vrhnu do shánění, přeptám se tady, možná se to někomu doma bez užitku válí...
Potrebujeme vajíčko pro mimi, nebo autosedacku 6m+, klidně posmernou, někdo mi tu prosím nabízel podsedak, ale zapomněla jsem kdo
, helmu obvod hlavy cca 51 cm, kolobezku se trema kolama, dětský kočár (asi Valco, Bee nebo něco na ten způsob). Za všechno nabízím peníze samozřejmě ![]()
MP Meri no sbohem, já teda úplně nechápu, co si myslí tvůj muž. Člověk by čekal, že noc s manželkou ve špitále mu trochu otevře oči.
Kokoska Já chci letos dokopat samba na tu první dovolenku v Jugoslávii, ale je hrozně vlažnej skrz tu cestu, tak mi držte palce:-D. Ted byl nalomenej na Rakousko, ale musime se vykopat někam, kde se dá pořádně koupat, v Rakousku je to takové nejisté. Po Čechách mě to moc neláká, max s nějakou dobrou partou. My jak bydlíme v naší díře, všude příroda, super koupání, výlety v dobré dostupnosti, málo lidí, tak mě to teda v létě vůbec nikam neláká. To spíš tak mimo sezonu někam do města, když tu začíná být nuda.
MP Meri continuity Jo a nejhorší je, tohleto zadávání ukolů, který ale zvládne člověk bez dětí s volnejma rukama asi tak za 15-20 minut, takže by si to mohl udělat sám, že jo:-D
Karjahlavně drbání skříněk fakt nezabavi nudící se mimino. To úplně nevím jak ten plurál myslel. ![]()
A když jsi to preformulujes do jednotného čísla, které tam správně patří, tak je to fakt na tu pánvičku.
Karja já bych Rakousko nezavrhovala, jsou tam i pěkná koupací jezera. Ještě bez dětí jsme byli v Korutanech, to už je teda trochu dál, a koupání tam bylo super, často na to vzpomínám, v Čechách taková jezera nejsou.
Evaeva Já to taky nezavrhuji, ale musíš se hodně trefit do počasí, prostě jako u nás.
Karja jo, to jo. My měli zatím vždycky štěstí. Taky tam jsou různé termály, když je ošklivo.
MP Meri podsedak jsem ti nabizela ja, a stale to plati, manzel jede zitra do Prahy. Bydlis nekde po ceste mezi sjezd z D1 od brna a Zizkov ulice v Zahradkach?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY