Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5601 příspěvků moje polička 04. července 2023 17:33

Potrefenáhusa Tak já když se snažím, tak dítě do postele v osm dostanu... ale ono stejně usne nejdřív v devět, i když je unavený, tak je to taková marná snaha :o)

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 17:43

Evaeva u toho semi chce brecet! kamaradka taky má triletyho chlapečka,kterej šeptá, když mladší sestra spi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 18:10

Potrefenáhusa no tak šeptat neumí ani jeden do teď. Ale jim stačila chvíle na usnutí v klidu a pak k nim do pokoje prostě moc nechodit, jinak křik nevadil.

Popravdě mám z toho hluku větší strach teď než před tím. Společně jsou kluci hluční dost, pochodují a křičí po celém bytě,... Řekla bych, že nastavování hranic bude teď o dost obtížnější.  Zrovna včera ráno malý chrchlal usnul v naší posteli. Za chvíli tam nakráčel starší a "Chci vám něco ukázat!" já na to důrazně "Pššt" a on pokračoval stejným hlasem "Ale já vám chci něco ukázat!". Žádná snaha o šepot nebo ztišení, víc bych nechtěla

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 04. července 2023 18:32

Lukáško sa v nedeľu zobudil o štvrť na 6, to bolo strašné

Vôbec jeho režim nekoliduje s mojim.

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 04. července 2023 19:00

Pinot Noir i nás se spí podobně. Když je v 9 zaženu do ložnice, jsem ráda. Kolem 10 se zvládnu vyplížit. Pak jdu spát kolem půlnoci, v 1-2 se vzbudí mimino a pak už spí jen přisátý a u mě. A aktuálně se budí kolem 5:30 vypaný. Když se zvednu já, vstane k dcera  musim ho nějak odnaučit, aby mě používal místo dudlíku.

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 19:42

MPLee u nás funguje akorat vyplizit se rano včas, než začne mít lehký spaní, takže já teď s potěšením vstávám v 6 a ještě si to pochvaluju 

Karja ten kraval na vesnici je desnej, spaní na zahradě bejva kratky, sousedi maj psa, kterej nonstop celej den steka, pak tam furt někdo seka trávu nebo řeže dříví....

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. července 2023 20:04

Nám dítě ochotně je do postele před osmou, i si tam lehá a zkouší spát, ale nejde mu to, tak vstaně, něoc vykládá, pak zase, až je mi ho líto, usne tak kolem půl desáté, když máme štěstí, tak o čtvrt hodiny dřív. Na dovolené jsme ho nechali být s námi do dlouho, ale bylo to spíš horší, byl protivný a snažil se si lehnout na židli ebo psovi do pelechu. Čili on ležet chce, ale spát mu nejde.

Ale něco pozitivního v tom je, začal dobře reagovat na zpívání, donedávna ho všechno spíš rušilo, tak mu teď zpívám a on leží v postýlce a poslouchá a občas taky brouká.

Na ty různý zvuky od sousedů a venku nebo i od muže, co 3/4 dne protelefonuje, mi dobře funguje bílý šum, pouštím to z laptopu nebo mobilu, a co to zapínám, tak nemusíme při denním spánku o patro níž šeptat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 20:27

Zina když se starší syn rozmluvil, taky jsem musela zpívat (u nás teda v poledne). To jediné mu dokázalo zacpat pusu;) a mohl se konečně zklidnit a usnout. Ještě jsem přišla na to, že nejlíp usíná na břiše, takže jsem se vždycky vnucovala s hlazením na zádech On má teda myšlenek dodnes plnou hlavu.

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 21:27

Zina zpívání je dobrý, dokud ti dite na všechno neřekne, ze tohle ne, něco jinyho, ale blby je všechno! 
Evaeva já myslím, ze u těch děti hodně záleží, jak moc jsou schopny odsunout svoje touhy, housatko toho většinou schopny není ani v radu vteřin a generuje to dost mrzení 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 21:39

Potrefenáhusa já nevím, já si moc nepamatuju, že by s tím měl problém. Ale ono je to oboustranné, mimino hodně a samo spalo, nebrečelo, kojilo se rychle,..., takže ten jeho život narušovalo jen hodně málo. Je teda fakt, že co dostal lego, jediná jeho touha byla stavět. Ale teda touhu nějak hlučet neumí odložit ani jeden ve dvou, třech letech byl teda o dost tišší než jsou teď.

Offline Zuzuli
3872 příspěvků moje polička 05. července 2023 00:07

Moje dite dneska uslo uz v pul jedenacte

A to prosim byla vzhuru od pul osme rano a pres den nespala (tedy byla bdela 15 hodin v kuse, behala na hristi, jezdila na kole, byly jsme na dlouhem nakupu, malovala, stavela koleje po celem obyvaku... Rozhodne to nebyl odpocinkovy den u televize). Jeste v devet vecer behala kolecka po byte a srsela energii. V deset jeste trvala na tom, ze v zadnem pripade nechce spat a do postele proste nepujde. 

A spani v pokojicku... Nedavno se nechala premluvit, ze pujde spat vecer do pokojicku. Ale kdyz jsem tam docetla po hodine a pul nekolikatou knizku a uz fakt chtela jit spat do sve postele, tak se slecna zarazila, ze si myslela, ze ja spim v pokojicku s ni. A kdyz zjistila, ze ne, okamzite prohlasila, ze sama spat nebude a odkracela zpet k nam do postele

Ale pozitivne, uz vic jak mesic nenosi pleny a celou dobu je bez nich i v noci a zcela bez nehod. Proste z nuly na sto 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 00:21

Zuzuli u nás taky z nuly na sto, včera jsme se odvazili sundat na noc po mesici se 100% suchou plenou....a jak to dopadlo?!!!

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 07:46

Evaeva u nás je to třeba i to, ze si chce umejt ruce a začne se strasnym randalem strkat stoličku ke dřezu přes tu naši strašnou dlažbu nebo ji nejdou otevřít dvirka nejakyho auta a veta za chvilicku ti to otevřu v tu chvíli nestaci...těch koliznich (=hlasitych) momentu je proste za celej den moc a moc, kolikrat jde fakt o vteřiny, když už třeba mimino v předklonu někam pokládám, a to je frustrující moc

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 05. července 2023 08:04

Potrefenáhusa naši kluci jsou taky takoví. Jakmile něco nejde - otevřít, zavřít, spojit, něco odněkud vytáhnout, hned křik, že to musí vědět celej barák. Počkej nerespektují. Mít při takových "čertech v krabičce" mimino s lehkým spaním je fakt o nervy. 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 08:17

Pinot Noir no...a ono to mimino je i dobrej spac, usina často i sama, ale ty rany a křičení jsou už kolikrat fakt moc (o sahani na oblicej, kriceni mimi, mimi, koukej!!!! nebo treseni kočárem ani nemluvím)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 08:50

Potrefenáhusa Pinot Noir tak v takových chvílích kluci taky křičí na celý panelák. To ale před těmi čtyřmi lety buď nebylo nebylo nebo to mimino nerušilo, přes ty jedny dveře Zejména ten starší syn je takový nervák. Právě si myslím, že teď to bude horší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 08:53

Potrefenáhusa mladší syn teď měl ráno jednou! suchou plenu asi po půl roce, s velkou slávou. Pak už to nezopakoval. Starší za celý život vůbec.

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:36

Evaeva dneska ji má taky suchou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. července 2023 09:38

Potrefenáhusa já už bych to asi riskla.

U nás se teda ukázalo, že mladší dítě je ochotné spát bez pleny, ale vliv to nemá žádný. Mokrý byl už v jedenáct Chtěla jsem ho převléct, u toho se vzbudil a převléct se odmítal. Ale další noc chtěl spát bez pleny zase

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 05. července 2023 09:41

Přiznání. Strašně se mi nechce na rodinnou dovolenou, je mi z té představy úplně zle. Připadám si jako nejhorší matka, ale mám pocit, že jestli vyjedeme někam, kde budeme 24/7 spolu s dětmi 1 a 4 roky, tak to psychicky nezvládnu. S dětma je to u nás momentálně příšerný, starší graduje období vzdoru a celý den prakticky fňuká, napodobuje brečení mladší a prokládá to scénama kvůli blbostem. Mladší rostou stoličky, má už asi dva měsíce separačku, pořád leze do výšek a pro vylepšení celkové situace teď v létě vstává v 5 ráno. Sambo má představu aktivní dovolené na pár dní v čr.

Možná to jenom moc hrotím, když vidím, jak všichni v klidu cestují s dětmi a já mám jenom naivní představu, že bych si tam mohla i odpočnout, ale obávám se, že u nás to bude poslední kapka. 

Byla na stole i varianta nechat starší u babičky a jet jen s mladší, ale to mi přijde docela blbý. Konec výlevu, pak to asi smažu.