Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 13:31

Potrefenáhusa já dávala první spát staršího, naučila jsem ho alespoň čekat v postýlce, kolikrát i usnul sám, a pak mimino. Ale oni usínali dobře, no. Večer jsem sama moc nebývala, ale probíhalo to stejně. Jenže já s tím nikdy neměla problém, do deseti minut byli tuhý, do se poskládat dalo dobře.

Já teda všechno to nepohodlí líp snáším s mužem, asi že aspoň trpíme oba

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 04. července 2023 13:39

Potrefenáhusa Soucítím s tebou, shoda ve všech bodech, ale u nás už naštěstí všechno přešlo! 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 13:47

Evaeva no asi ti u toho uspavani staršího agonicky neřvalo mimino? My si je na ty večery rozdelili a funguje to, máme uz docela dobrou rutinu, kdy si je tak ruzne prehazujem, ale když jsem na to sama, je to casto naprostej hell, rve jedna nebo druhá, navzájem se budej, většinou u toho ještě prizabiju starší, která je jak pominuta a usinajici mimino schválně ještě porad dokola budí ... to teda i přes den

Nás to nepohodli nespojuje vůbec, naopak muž má s miminem taktiku Neřvi, nebo tě položim a ono to jaksi tu situaci fakt nezlepšuje 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 13:50

Karja  

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 04. července 2023 13:55

Potrefenáhusa Lituju tě moc, u nás teď to večerní uspávání taky stojí za pendrek, a to provozujeme jen jeden kus. Vloni to bylo touhle dobou přesně to samý, pak se to zlepšilo, tak jsme si naivně mysleli, že jsme se to nějak naučili a malý si na nás zvyknul, ale teď je to to samý, takže je to tím, že je prostě v létě aktivovaný.

Myslela jsme, že je to i světlem, ale dovolené jsme měli v oknech zatemňovací závěsy, co vyrobí úplnou tmu, ale efekt pozorovatelnej žádnej.

Edit: vlastně jo, zjistili jsme, že má svítící pyžamo :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 13:57

Potrefenáhusa no jasně, že ne, vždyť to píšu. Večery jsme měli taky rozdělené, starší navíc fungoval v režimu pohádka a čau a každý měl postel v jiném pokoji, takže se nerušili. Paradoxně bylo horší to poledne, protože starší už kolikrát nedokázal rychle usnout a jeho uspávání kolikrát zabralo většinu spánku mladšího.

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 14:03

Evaeva tak ona starší taky funguje pohádka a čau, Akorat to čau je třeba v 10 večer a nesmi ji k tomu řvát to mimino

a zbavit se večer mimina taky nebejva úplně snadný...Jezis tuhle usnulo už někdy po 8 a to byl najednou klidnej večer, až jsme skoro nevěděli, co máme dělat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 14:14

Potrefenáhusa já si tohle vůbec představit neumím, ti dva bývali v osm v posteli, jakmile přešli na tři denní spánky (tj. dost brzo)

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 14:53

Evaeva no, každopádně jsem nějak naivně čekala, ze to společný uspani bude menší vyzva 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 04. července 2023 15:11

Potrefenáhusa U nás to přestala být výzva někdy ve 2,5 letech mladší:-D. Teď jen poslouchám chvilku brek po taťkovi a dobrý, ale ty večery s uspáváním dvou v jednom dospělém, to bylo peklo! To pomine! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 15:29

Potrefenáhusa v jednom to musí být hodně složité, to i u nás vždycky byla menší výzva (s relativně snadno odložitelnými dětmi). Sestěhovali jsme je, když bylo mladšímu 1,5r, to začalo být jednodušší, když je měl na starosti jen jeden.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 04. července 2023 15:56

Potrefenáhusa Evaeva Karja u nás je usínání rychlovka, ale aktuálně mezi 22 - 22:30. To z večerů ve dvou moc nezbývá. Na Viktora to nemá vůbec žádný vliv, dál vstává v 5:něco. Hrozný. 

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:37

Pinot Noir já jsem zvědavá, jestli nás nedonuti skolka, ale my proste, zvlášť v létě, ani nedokážeme to dite dostat do postele v 8, kolikrat ani ještě nejsme doma

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:41

Evaeva u nás je pitomy i to mimini spaní přes den, aby ji nikdo nešel lomcovat kočárem, tukat na čelo nebo ječet do ucha, plus další nahodily rany a place. Kolikrat nejjednodušší je si nechat mimino v nositku, ale tam zase trochu chudák já 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 16:46

Pinot Noir Potrefenáhusa kluci už jsou v osm prostě unavení, to ani není naše volba (ne že bych si stěžovala ), zvlášť teď v létě, kdy jsme hodně venku. Výjimečně se od někud vrátíme později. Pak je s nimi hrozný pořízení, lítají jak blázni a je to fakt náročné. Na délku usínání to ale vliv nemá, těch deset minut už dávno nezvládají, většinou starší se musí vypovídat (15 minut) a pak je třeba za dalších deset tuhý, mladší usíná tak 30 až 45 minut. Oni teda tu potřebu spánku mají velkou, starší teď začal vstávat dřív (tj. před sedmou), mladší vstává mezi půl osmou a půl devátou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 16:48

Potrefenáhusa no, jak kluci preferovali postýlku, tak prostě spali v ložnici, kam nikdo nechodil. Já jsem na ty spánky dost pes, pro mě je to posvátné a dost jsem tomu podřizovala.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:49

Pinot Noir Jj, spíš je zvláštní, že není unavený nebo přetažený přes den. Já občas taky děti nechám večer dlouho a vstanou tak nějak jako obyvkle, za to ten druhej den jsou uplně děsný (což chápu). Takže jsme si i minulý týden s mužem dávali umluvu, že žádné prazdninové ponocování kvuli kravinám (ehm třeba kvuli hospodě:-D).

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:54

Potrefenáhusa EHm, uplně se mi to vybavuje. Když byla malamala mimino, tak spala bud ona venku a já byla na prášky ze všech sousedů, nebo spala doma a my byly venku. Chudák zažila venku i kruté časy, jeden týden v zimě spala v garáži, když byly kruté mrazy. Pak cca od roka a půl spala v posteli,tak zase starší segra seděla třeba dvě hodiny před televizí....eee. Nebo vlastně spala někdy u našich dole, jednou dokonce na zemi na peřině v koupelně, prostě kdybych mohla dávala bych ji na spaní snad k sousedům, aby tam byl co největší klid:-D

Bože to mi nedělejte, tyhlety vzpomínky:-D. Kamarád má ted něco hodně podobného mým dětem, nespokojené, celý den naknučené mimino...jenže, on má dvě!!!Dvojčata!

Offline Potrefenáhusa
39045 příspěvků moje polička 04. července 2023 16:56

Evaeva když to jde, tak se ji tsky snazim uklidit do ložnice v patre, ale ne vzdycky to se starší jde, dneska zacala ječet dole zrovna ve chvíli, kdy jsem mimino přeložila  do postele a plizila se ke dveřím, nebo kolikrat se u toho mimino vzbudí a je potřeba tam s  nim chvilku byt ... a to většinou nejde 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. července 2023 17:00

Potrefenáhusa no starší syn byl extrémně samostatný a i rozumný, takže když jsem šla uspávat, tak si prostě hrál. S nimi to bylo celkem jednoduché, akorát se muselo dobře plánovat, aby se člověk trefil do režimu a v době spánku byl doma.