Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 09. července 2023 22:55

žluťásek a veselík v Šárce by vám nevyhovoval? Voda taky krásně ledová a narváno tam nebývá. Teď je tam i nové hřiště. 

Offline Potrefenáhusa
39046 příspěvků moje polička 09. července 2023 23:02

MP Meri smarja, my máme ty děti fakt zabržděný!!!!

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 09. července 2023 23:35

continuity známe samozřejmě, ale mají jen do sedmi, než bychom se tam z petynky dostali... Strahov bazén má zavřeno celé prázdniny. Mířili jsme do Axy, ale cestou jsme potkali ten vyprahlý vodní park

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 09. července 2023 23:39

Jos Základ je, každej večer medunkovej čaj a nedávala jsem si teď, tak tím to je;-) Jinak se máme hrozně fajn, už to loňské léto bylo hrozně pěkné a letos taky. Spíš si člověk navykne na tu pohodu a že je to už s dětmi mnohem lepší a pak každé zaknuceni nějak víc vnímá;-)

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 09. července 2023 23:40

žluťásekjá jsem na Petynce nebyla nikdy v životě. Právě proto, že je pověstná tím nátřeskem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2023 23:42

žluťásek no tam jedině, když je pod mrakem nebo ne tak horko 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2023 23:44

continuity to máš v Praze asi úplně jedno, narváno je všude (asi vyjma toho Veselíka)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. července 2023 23:46

MP Merišikovná holka! Já jim dávala kšíry, na jednu dovolenou jsem je zapomněla, kočárek měl jen vložnou tašku a syn málem vystoupil, aby si prohlédl kolo. Přivazovali jsme ho pak bůhví čím

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 09. července 2023 23:50

continuity my to máme blízko a todle se nám stalo poprvé, že jsme se fakt nevešli. Ve všední dny to tam bývá v pohodě, o víkendu později odpoledne už taky bez front.

Já nejradši přírodní vodu, byli jsme teď na Sázavě, to byla nádhera. Ale dítě rádo ty koupaliště, u Veselíka bysme hodinu ve vodě blbnout nevydrželi

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 10. července 2023 00:12

Evaeva no je pravda, že jsme jezdili spis na Kladno. Já teda koupalistni typ vůbec nejsem. Za mě na hodinku zaplavat a pryč. 

Offline letfenixa
10951 příspěvků moje polička 10. července 2023 02:03

Už ste mi tu to druhé vzpriamenie vysvetlovali, ale už som zabudla, čo to je A vôbec neviem, či to Lukasko robil. Len viem, že keď mal rok, videla ho neurologicka,  jeho trojnozkovanie komentovala, že našiel si svoju cestu, tak ma to ukludnilo,  brucho netuším ake mal, ale keby bol problém, snáď na poradni by si to pediatricka všimla. Len viem, že potom, ako sa naučil sám chodiť, sa naučil aj stvornozkovat. 

Ale pohybovo rozhodne za rovesníkmi zaostáva.  Zatiaľ čo iné mamy kričia "opatrne, nie tak rychlo", ja ho povzbudzujem, nech sa nebojí.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2023 06:54

continuity já si vůbec nepamatuju, že bysme kdy s našima jako děti byly v Praze na koupališti, takže to hustý bývalo asi vždycky. Akorát v pubertě jsme chodili do Podolí. Já jinak taky preferuju spíš přírodní vody.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2023 06:56

letfenixa ve zkratce ležíš na břiše s trup máš zvedlý na natažených rukách. Blbý je, že s mými dětmi se to táhne pořád, jak to břicho dostatečně neposílily.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. července 2023 07:18

Potrefenáhusa idem teda neskoro s odpovedou ale moje dieta v kociku na bruchu nikdy nechcelo byt. mimo kociku kdesi na podlozke a roznych povrchoch az niekedy od 3 mesiacov lebo dovtedy nastal strasny plac dokonca uz v porodnici

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 10. července 2023 07:49

Potrefenáhusa To spis já tak zrychlený. A jak jsem psala, o ničem to podle mě moc nevypovídá. Ja bych naopak brala mimi, co jen leží jako placka. Takže hrozne brzo resis, ze ti vyleze z postele (už spadla samozřejmě ) a tyhle radosti.

Ke koupání - včerejší zážitek z koupaliště Slavie ve mně teda zanechal takovej dojem, ze se z toho budu vzpamatovavat fakt dlouho. Ja naštěstí koupací typ nejsem, ale syn by to fakt ocenil. To fakt není v Praze místo, kde by se dalo o víkendu nějak normálně vykoupat ? (S lidma se počítá, ale aby přes ne prakticky nebyla vidět voda, v celým areálů byl metrovy proužek stínu a dlažba byla rozpálená tak, že se na ní nedalo sedět ani na ručníků, to je fakt moc ...)

Offline Potrefenáhusa
39046 příspěvků moje polička 10. července 2023 07:53

Evaeva to bricho se posílí tím lezenim po čtyřech, ne? Měli by po čtyřech lézt docela dlouho, několik měsíců teoreticky. Naše lezla hodně dlouho a podle fyzio má ten stred těla posilenej dobře 

eless naše děti na brise taky vzdycky rvaly, obe nesnasely i takovou tu ulevovou polohu na hrudníku rodiče. Dávala jsem na chvilku na bricho několikrát denně od návratu z porodnice a stejně přestaly řvát až kolem toho 3 mesice. Teď s mladší jsem byla kolem2.mesice  i u fyzio, protože prepadavala zpátky na zada. 
Je ji 7 měsíců, otoci se na obe strany, i zpátky, pivotuje dokola a už se stavi na jednu ruku, tak doufám, ze to brzo začne dělat i na druhou stranu 

Offline Potrefenáhusa
39046 příspěvků moje polička 10. července 2023 07:55

MP Meri na Slavii jsem vyrostla, tam to bylo vzdycky takový, říkali jsme tomu hlavička na hlavičce 

Offline Potrefenáhusa
39046 příspěvků moje polička 10. července 2023 07:56

MP Meri jo a z postele se už umí dostat taky, ještě se ji to teda nepovedlo, nejen valenim sudu, ale na posteli už zo docela umí rozjet i dopředu 

muži přesně v tomhle veku spadla z gauce starší, tak hodně hlidam 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 10. července 2023 08:00

MP Meri my jsme loni jezdili do Libčic, ale se dvěma dětma z Vršovic je to teda spíš na auto, než na výlet vlakem. Takový oldschool koupaliště s vodou nikoliv průzračnou, ale je tam skvělý veliký brouzdaliště. Dno se postupně svažuje, na jednom kraji může být miminp a na druhé straně si skvěle zablbnou i větší děti.

Od vás bych se vydala na gutovku a syn bude blaženej i bez koupálka :) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2023 08:05

Potrefenáhusa teoreticky ano, ale při tom druhém vzpřímení se mění postavení pánve a asi i další věci. Prostě když to nedělají dobře, tak ten řetězec není úplně tip top (on má teda nakonec každý nějaký problém). Lezli nakonec relativně dlouho, asi tři, čtyři měsíce, ale oba dávno stáli a nebyli na to úplně připravení.