MP Meri no my byli v sobotu u Poděbrad a ve čtyři odpoledne nebylo skoro kam si dát deku. Ještě můžeš zkusit nějaký biotop, tam je ta kapacita daná tím, co zvládají vyfiltrovát ty kytky, tak je tam lidí trochu míň. Ale musíš dorazit brzy.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva naše byla na tu chůzi podle mě davno pripravena a bylo to jen v hlavě, nábytek zacala obchazet někdy v červnu, sama se postavila ze drepu v říjnu, na Vánoce udělala dva kroky a na konci února se teprv rozešla.....všechno dela takhle
teď snad konečně úderem 3.narozenin se začíná rozmlouvat a soli denně několik novych slov
letfenixa to pediater vôbec nemusí poznať, ti vidia maximálne ťažkú skoliózu. mladšia má oslebene členky a ukázal mi to až fyzioterapeut v kúpeľoch.
Inak to s pohybom v dospelosti až tak nesúvisí, keď deti príliš krátko lezu ale preskakujú niektoré fázy, majú skôr všelijaké dyslexie a dysgrafie (moje obidve). Staršia bola v tom vývoji extra rychlá a nie je teda bohvieaka výhoda, keď decko napíše do zošita chřypka a nevidí v tom problém. To radšej lezenie o pol roka dlhšie.
Potrefenáhusa starší syn právě obcházel nábytek ještě dřív než lezl. A i když teď přistupuje k věcem s rozvahou, tak chodit začal, když ještě neuměl stát v prostoru, takže brzdil buď u nábytku nebo pádem
![]()
Takhle, jak píšeš, to měla neteř. Ta dokonce při prvních upadla a pak nechodila několik měsíců. Švagrová taky moc nechápala, co jako syn vyvádí. Prý třikrát spadne a už si dá pozor. To jo no, spadl klidně třikrát za půl hodiny a nic ![]()
Potrefenáhusauž jsem ti to psala a teď to píšu znova pro letfenixa. Je fakt lepší, když je to dite trochu pomalejší. Pokud není jiný problém, chodit se naučí všichni a pro ten vývoj mozku je to výhodnější.
Ovlivnit se to stejně příliš nedá ani jedním směrem.
continuity hlavně to lezení je důležité, já už se u staršího docela bála, když se plazil několik měsíců, stál a obcházel nábytek. Ale nakonec přecejen lezl.
continuity ovlivnit můžeš akorát to, že vývoj nebudeš zbytečně urychlovat, neposazovat, nevodit za ruce, žádné vozíčky k tlačení,... Jinak jakmile se dítě něco naučí, neuděláš nic.
Moje obe deti nabytek obchazely driv, nez zacaly lezt. Pak asi pul roku oba lezli, chodit se jim nechtelo. Ale kdyz se konecne rozhodli, tak zacali rovnou behat, zadna nejista chuze s pady se nekonala. Oba byli pod dozorem fyzio, zak ksem tenhle jejich vyvoj moc neresila. A ksiry v kocaru byly nezbytnost, parkrat se mi na nich oba houpali, ja se uz modlila, at zacnou sedet a ja je muzu dat do sportaku.
continuity jakoby jo, to samozrejme vim, ale zároveň mi přijde, ze nějaká příčina (neodhalena a třeba i neodhalitelna) tam možná bude, dela všechno fakt strašně pozde, je to chuze i ta řeč
ja o ni nepochybuju, je skvělá a vzdycky to nakonec vicemene udela rovnou z voleje (teď třeba delší dobu nechce skoro vůbec kreslit a pak znicehonic nakresli tatu s vlasama, očima, pusou, nohama v botách, auto s koly, vyfukem a svetly), ale stejně jako s tou chůzi skoro ve dvou letech mi přijde, ze už ji to nemluveni ve 3 letech dost brzdí
Potrefenáhusa
mladší zatím kreslí akorát čmáranice.
To bude povahou, někdo se do toho vrhá po hlavě a případný neúspěch nevadí, někdo nechce nic pokazit a jde na jistotu.
MP Meri od vas mate kousek busem biotop Lhotka, ale myslim ze ted maj.problemy s cerkariozou a nevim.jestli nejsou zavreny. Plus samozrejme v tehlech horkach se tam musu stat fronta pred otvirackou...ale je tam stin a je tam skvely misto pro mimina i pro starsi deti.
Potrefenáhusa Ja mivam uz tak v devet rano vymluvenou diru do hlavy, ale je fakt, ze s tim mluvenim se dost veci zlepsilo. Mluveni stejne na rozdil od motorickyho vyvoje moc neovlivnis, na to zadny cviky nebo tak nejsou.
continuity ja som to vôbec neriešila, pokroky som videla stále, nestagnoval, len to trojnozkovanie vyzeralo podozrivo, keď tu jednu nohu nepoužíval, tak to som bola rada, že ho neurologicka videla. Prvýkrát sa sám postavil presne v 11 mesiacoch, o stebliky postielky (na to sú!), samostatné prvé kroky začal v 16 mesiacoch.
A to pohybovo malo nadaný som na to vôbec nevztahovala, to len tak konštatujem, ze je, stále chodí nadol po schodoch radšej po jednom, na striedanie nôh som ho donútila vlani na jeseň, je proste opatrný.
Zatiaľ sa dys poznať nedá, uvidíme v škole. Ale scitovat a odcitovat, porovnávať, to už vie.
Vari však já vim, leda to procvičovani jemný motoriky, který se snazime
Ale kdyby to dělala aspoň v rámci vývojových tabulek, přišlo by mi to o něco lepší ![]()
711990Lhotka je zavřená
Potrefenáhusa synovec teď dostal na logo za úkol lízat zmrzlinu, tak můžete zkusit to ![]()
letfenixas řečí to u nás bylo stejné, u obou. Přitom k vývoji řeči měli teoreticky předpoklady různé, starší sourozenec nezavřel pusu
já toho tolik rozhodně nenamluvím. Ale oni si povídali dlouho před tím
Máme dokonce jedno jedno video, kde starší syn vede asi desetiminutový monolog o krabici, mladší na konci řekne Jo! a tím je to vyřešené.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY