Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:17

Potrefenáhusa neter zase dostala za ukol vylizovat tekutinu z misky jako kocicka, to by ji taky mohlo bavit :)

Online Vari
2231 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:18

A musim mladata pochvalit, jedenactihodinovou cestu zvladli uplne v pohode jen s jednou kratkou pauzou na tankovani, curani a venceni. Dokonce uvazujeme o tom, ze bychom s nimi jeste v lete vyrazili do Chorvatska.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:18

Potrefenáhusa Tak to mám taky, mně teda dělalo větší starosti, že dítě v roce jen sedělo a nijak se samo nepohybovalo, když se pak rozlezl, byla jsem ráda a říkala si, že když se rozlezl, rozchodí se určitě. Ale stejně občas přemýšlím, že tam nějaký důvod musí být, podobně jako když potkáváme roční děti větší než on. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:20

Potrefenáhusa Se zmrzlinou už taky trénujeme. Já teda s ním, přece ho v tom nenechám samotného.

Online Potrefenáhusa
39049 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:23

Zina no v jeho veku bylo housatko úplně stejně velký jako je on ted a teď po roce má 98 cm, bude asi teď patřit spis k vyšším a všichni ji hadaj minimalne o půl roku víc, což si teda myslím, ze bude asi i tema vlasama, dela ji to takovej dospelejsi kukuč

Online Potrefenáhusa
39049 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:41

Jinak je mi jasný, ze ten pozdní nástup řeči je komplexni problém, teď na tříletý prohlidce rikala doktorka, ze se začíná neurologem (a ze by ji ještě dala čas do prosince, jestli ji nepopostrci kolektiv)

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 10. července 2023 09:54

Potrefenáhusa Snad to bude dobrý, neteř promluvila ve 3 letech a 1 měsíci, měsíc po nástupu do školky. A fakt nekomunikovala vůbec. 

Online Pinot Noir
30042 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:00

Potrefenáhusa Viktor se rozmluvil hodně, už se s ním celkem dorozumíme, ale teda jenom my. Vaušiši = váhu a rýži, elmkolo = helma a kolo, vaše = vláček, šuši a šíbo = křupky a příbor, vikiautefor = Viki autem Fordem

To nikdo kromě mě a muže nerozklíčuje. 

Online Potrefenáhusa
39049 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:06

Karja to ona komunikuje už dlouho, ale místo většiny slov rika třeba jen zvuky a dela gesta, jak jsem psala už několikrát, rozumí ji i lidi, co chce, co s ni nejsou často jako my. Ale ta aktivní slovní zásoba je fakt malá, ona rozumí, všechno ukáže, i nám dost nečekaně vstupuje do hovoru. Ty slova se snazi tvorit až teď

Online Potrefenáhusa
39049 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:11

Pinot Noir ale to je moc skvělý!!!!

no někdy je to fakt jak Kufr a hadani předmětu 

ona teď furt rikala mi-je, já furt myje, jako ze si umyjes treba ruce? Neee! 
pak rikam a co se ti v ty zoo nejvíc líbilo? "Mije!!! Hadi!!!!!"

Zmije ruzkata jako největší zážitek! 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:16

Potrefenáhusa Ale jak to popisuješ, tak to nezní zase tak nějak špatně, ono tam bude asi brzo nějaké skokové zlepšení;.-)

Online Potrefenáhusa
39049 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:37

Karja jo, to jo...ona to teď zacala docela valit po těch 3.narozeninách, několik novych slov denně 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2023 10:48

Potrefenáhusa mi taky přijde, že za chvíli se nezastaví.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. července 2023 10:57

Potrefenáhusa naše děti jsou taky opožděný, mimino zatím říká na všechno jenom "e" a k tomu ukazuje prstíčkem, po čtyřech leze tak dlouho, že pokud jí to má rozvíjet mozek, bude z ní génius ale na chůzi to nevypadá. A navíc je pidi, ačkoli je fakt dobrý strávník.

Ale starší na tom byla stejně (první opravdové slovo krom táta, tunel, řekla ve 2 a 3/4, když jsme jeli na hory) a teď mluví nonstop a správně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. července 2023 11:08

Mohučanka ten křížený vzor podporuje propojení mozkových hemisfér, tak bude mít dobře propojeno

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 10. července 2023 13:15

711990 

Podělaná cerkarióza, tady je tady všude, jsou tu super rybníky s pozvolným vstupem a oblázky a čistá (na rybníky) voda... A všude cerkárie

A na nejbližším koupališti armáda agresivních vos.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 10. července 2023 13:20

Mohučanka 

Šárka taky jen leze, pár kroků kolem něčeho udělá, když se chce dostat k něčemu, oč vážně stojí, ovšem ukazování prstem teď vyměnila za tzv. rezolutní ručičku - natažená ruka s rozevírající se pěstí a pokřikem "na naaa!"

Včera takhle řvala na paní, která k ní v náručí nesla štěně havanského psíka, ještě u toho Šárka zběsile kopala nohama do kočárku. Ona ty psy strašně miluje, dole v ulici mají štěně německé dogy, je strašně roztomilé, ale samozřejmě už teď měří metr a váží asi třicet kilo, tak tomu Šárka strká ruku skrz mříž a drbe ho pod bradou, on jí olizuje ruku.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 10. července 2023 13:24

dzizisketa jo tak když ta naše něco chce, dělá Í ÁÁ, Í ÁÁ

(Í vysoko, Á hluboko)

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 10. července 2023 13:26

dzizisketa A jak se to pozná, ten špatnej rybník? My chodíme tady do jednoho, nevím, zda to někdo hlídá, ale chodí tam poměrně dost hotelových hostů, tak snad si to hlídá ten hotel. ( i když vlastně, to by byli dost sami proti sobě:D)

Jinak u nás je koupání fakt skvělý, 20 minut bazén, kterej není natřískanej a 10 minut tenhle rybník, taky se můžeme občas pozvat do bazénů k příbuzným. Takže u nás je v tomhle léto uplně skvělé, aktuálně mě teda bolí v krku a sedím u PC v prošívané vestě, tak nevím, jestli jsem to nějak někde s tím cachtáním nepřehnala!

Online žluťásek
8883 příspěvků moje polička 10. července 2023 13:29

Karja svědivou vyrážkou, to byste poznali brzo