Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:39

Mrakoplas Nahodou, kdyz jsem se tuhle vratila po trech dnech na Vltave, tak bylo skoro az dojemny, s jakym nadsenim se mi vrhli kolem krku. Za deset minut byli teda opet ve svem modu chci dostat matku do blazince, ale tech par minut bylo fajn :-D.

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:40

brrr Tak kdyby hlásili na jihu 50C, můžeme na sever;-)

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:43

Karja na dovolené All inclusive jsem byla jednou s dětma a nehodlám to v žádném případě opakovat, ať už sama nebo s nimi. 

Tři dny z devíti jsem celý krásny All inclusive obetovali a vyrazili na celodenní výlet a zbytek dnů jsme si mlátili hlavou o zeď, proč nejsme v apartmánu ve vedlejší vesnici. 

Největší highlight zájezdu byla delegátka, která kontrolovala lidem príručná zavazadla. A věděla proč to dělá. tretina tam měla láhev nějaké místní samohonky a druhá tretina mušle. Zbytek, včetně  nás, sbíral bradu z podlahy. 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:45

continuity Jo, mě to taky neláká, ale chápu, že některé lidi ano, zvlášť s těmi dětmi.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:45

Karja To zní jako plán!

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:49

Karjajá vůbec nevím, co jsem si myslela, když jsem to objednávala.

Offline Vari
2231 příspěvků moje polička 10. července 2023 23:53

Karja Muj sen to taky nikdy nebyl, ale moje rezervy rezerv uz zacinaj bejt vycerpany. Ale co, zarijovej nastup do skolky a muj navrat do prace se blizi, to uz vydrzim :-D.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. července 2023 00:06

Vari no vsak ja to doverne poznam

Online Potrefenáhusa
39051 příspěvků moje polička 11. července 2023 00:36

Zina prijedte, hry muzem vyzkoušet, ale nemyslim si úplně, ze je na to typ - naše dite ve dvou letech taky nevydrželo. Akorat zrovna včera jsem počítala duplo karty a ze 40 nám jich skoro pulka chybí.... U nás jsou stálice auta, nandavat a vyndavat náklad, v těch 2 letech hodně duplovlacek, to ji baví porad, i dřevěný koleje. Taky rada přiřazovala hmatej a najdi nebo schleich zviratka k obrázkům v knizce.

Taky ji bavily puzzle, v pepcu maj pěkný pro nejmenší děti trefl, pro začátek dvoj a trojdilny - ale ty dva roky mi přijdou takový limitní, ze teprv tady s tema altivitama zacinaj. Plus teda vyzkoušet několikrát, napoprvy jswm si vzdycky rikala, ze mi vůbec nejde ji to představit, ze ji to nebaví a priste a prespriste to bylo mnohem lepší. 

ale možná by pro vás byla lepší spis nějaká fyzická aktivita, jako pikler, nebo nějaký zebriny, houpačka apod.? 

Offline letfenixa
10953 příspěvků moje polička 11. července 2023 02:58

Potrefenáhusa o áno, hupacka v byte nás často zachránila! 

Zina ja si to vôbec nepamätám, čo vtedy robil, ale áno, vždy je lepšie vonku. Na aktivity doma je u nás najlepšia babka. Tá ho vždy zamestná. 

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 11. července 2023 06:13

continuity brrr ale na Baltu je ta voda strasne studena pro male deti, ktere chteji byt prakticky jen ve vode, ne?

(byla jsem teda jen v Polsku na Helu a v Nemecku na Rujane)

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 11. července 2023 06:23

baltik Mi to přišlo, že jak je u břehu mělko, je tam ta voda ohřátá. Kluci si nikdy nestěžovali.

Online Potrefenáhusa
39051 příspěvků moje polička 11. července 2023 06:42

brrr já byla v druhy půlce srpna v Lotyšsku a bylo pěkne, ale prý je to opravdu spis výjimka a sazka do loterie, na druhou stranu tam nebyli skoro žádný lidi a celkove to bylo úplně skvělý. 

myslím, ze našemu diteti by to taky asi spis nevadilo, snese dost

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 11. července 2023 07:34

baltik u toho břehu to není taková hrůza, navíc já zažila v i Chorvatsku u Omise more, které mělo stěží 18 stupňů, protože ho den předem promíchala nějaká velká bouře a jak bylo vedro, vlézt tam vyžadovalo značné odhodlani. 

Já nevím jaké písečné pláže jsou v Chorvatsku víc na severu, my jsme jezdili k Omisi a to není úplně písek, ale drobounké kamínky. Na vstup do vody dobré, ale stavět se z toho moc nedá. 

U Baltu vysypes na zem pytel babovek a lopatu a stavět si začnou i pubertaci, co byly na pískovišti naposledy před 10 lety. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. července 2023 08:17

continuity My to all inclusive parkrat meli, ale jako vy jsme si pujcili auto. Takze po snidani jsme zmizeli. Ono to financne totiz vyslo nastejno, tak proc ne. Ted bych si asi tak pet dni jen v hotelu umela predstavit. S kufrem plnym knih! 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:27

Karja Vari my jsme byli letos poprvé v all inclusive (dosud jsme jezdili obytným autem, takže to byla dost změna) a bylo to super. Pláž písečná, obě děti nadšený z bábovek, moře slaný nevadilo (ani mě teda nenapadlo, že by mohlo někomu vadit moře), byl tam bazén, ale byli jsme mnohem víc u moře. Starší se naučila koukat brýlema do vody a dýchat do šnorchlu. Mně ke štěstí stačilo, že jsem týden nemusela vařit a uklízet - to je pro mě neskutečná pomoc. Sami s mužem bychom takhle nejeli ani náhodou, ale s dětmi to bylo ideální. 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:29

Mohučanka Mě by to taky nenapadlo, ale minulý týden mi to někdo říkal:-D. Možná lepší to nevědět:-D

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:39

Karja A co Itálie a Caorle? Písečná pláž, sice hodně pozvolná, ale pro malé děti ideál. Večer zmrzlina ve městě, je tam promenáda, na co koukat, žádný přímořský resort. A HLAVNĚ italové jsou maximálně baby friendly, takže vůbec neřeší nějaký dětský křik třeba v restauraci. My tam byli dvakrát s děckama, když byli školkového věku, to bylo tak ideální. A dokonce jsme měli i apartmán s bazénem, nebyl teda v první řadě na pláži, ale o dvě/tři ulice dál. 

Offline Karja
44932 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:41

dupali Taky jsme o tom přemýšleli, ale nemají Italové ještě na začátku září prázdniny? Plus mi někdo říkal, že moře na severu Itálie je poměrně dost kalné. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. července 2023 08:41

Karja

Ještě jsem chtěla dodat, že s většími dětmi bych už na takovou dovolenou taky nejela, my byli v resortu, ze kterého se vpodstatě nedalo ani vyjet, kolem jen poušť...ale dokud jsou nadšené z moře, písku a zmrzky, a člověk si chce odpočinout od vaření a úklidu a domácnosti, tak to bylo ideální.