Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:57

DrowRanger Jako takhle, ja si nedovedu predstavit, ze bych pracovala. Maa muj obdiv! Jo a cist knizku jsem chtela male dneska, ale moji, rada bych se dostala dal jak za prvni stranku, treba ji zacnou zidovske dejiny zajimat!

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 23:02

DrowRanger Já chtěla v půlroce taky s kojením skončit, ale smůla - syn odmítal jakékoliv umělé mléko, vyzkoušela jsem X značek, milion lahviček. Hladem jsem ho trápit nechtěla, tak jsem musela pokračovat. Ale v půlroce už jsou příkrmy i masové, takže počet kojení se snižuje a dítě už nějakou dobu bez kojení vydrží, tak se dá opravdu někomu strčit na delší dobu, jak píše Sairon (já jsem teda neměla komu, takže smolík). Problém s mlékem se jen o pár měsíců odsunul, před 11. měsícem se od kojení odstavil sám a od té doby žádné mléko nepozřel.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 23:04

Karja ja si teraz tiež vravím, že to bola blbosť spoliehať sa na to, že popri materskej zvládnem robiť v čase kedy dieťa bude spať , na jednej strane som síce rada, že nevypadnem z obrazu, v mojom obore sa to rýchlo mení a tak či tak by som sa musela vzdelávať, navyše neviem, či by som to zas zvládala rozbiehať po viac než ročnej pauze (skutočne si myslím, že nie), ale mne tak strašne chýba voľný čas, že aj teraz tu sedím a čítam príspevky, popri to na pol ucha počúvam seriál a čítam články na internete, než by som šla spať 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 23:17

Pinot Noir u mňa sa skôr zmenilo nastavenie hlavy, to kojenie a čas ním strávený mám fakt rada a nevadí mi (toto keby niekto povedal pred mesiacom, neuverím mu), aj na malom vidím, že to potrebuje a najmä ten čas, kedy už nepije ale len tak leží a spí pri mne alebo oddychuje, som sama zvedavá, čo spravia príkrmy, tiež rátam s tým, že presne ako píšeš sa asi počet tých kojení za deň zníži a bude jednoduchšie syna s niekým nechať (ak to bude duševne v pohode zvládať :)

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 23:56

rasaNori Ked mi takto v 20-minutovych intervaloch zvracal.syncek, isli sme na pohotovost, pichli mu na to nieco a poucili ma, ze pri zvracani, najskor az po 2 hodinach od posledneho zvracania dat lyzicku cierneho caju a pockat ci ho udrzi. Po 10 minutach lyzicku rehydratacneho roztoku, zas pockat, v 10- minutovych intervaloch striedat caj a roztok. Vylucit mlieko a maso na minimalne 24 hodin. Je teda uz nekojeny. Ako tuhu stravu slane tycinky pomaly. Tie ale nechcel. Samozrejme vela plakal,.ze chce mlieko.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 23:58

DrowRanger Na riekanky mame knihu. Ja som googlila text aj "Po nabrezi konik bezi". Moje mizerne ktrslenie zvlada tiez. Najlepsie je byt vonku. Vidi tam milion zaujimavych veci. Hlavne bagre a zeriavy.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 02:19
Reakce na Karja:

DrowRanger Jako takhle, ja si nedovedu predstavit, ze bych pracovala. Maa muj obdiv! Jo a cist knizku jsem chtela male dneska, ale moji, rada bych se dostala dal jak za prvni stranku, treba ji zacnou zidovske dejiny zajimat!

​Ja by som nad tým nelámala palicu! Ja som dnes vyhnala decká do postelí tým, že som im nahlas začala čítať Etiku Nikomachovu. Fakt rekordný čas, o trištvrte na deväť trčali spod perín (a rehlili sa nad definíciou mravných cností, ušopleskovia, akoby im nejaké hrozili...).

Jediné, čo na tom považujem za nespravodlivosť je, že ja nemôžem podobným spôsobom zdrhnúť tiež a do rána tú seminárku musím mať hotovú . A zajtra večer je u mladšieho Rada školy a pozajtra rodičko, takže to dospím asi niekedy v nejakom inom živote, alebo čo.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:34

Si tu s dovolením postěžuju. Kamarádky tu nemám a plevelit stěžovací vlákno se mi úplně nechce. Jsem teprve ve čtvrtém měsíci, jsem strašně unavená, motám se, je mi špatně, lítám po doktorech nebo rovnou po nemocnicích, do toho mě práce strašně nebaví a jsem celá taková rozmrzelá. Jsem zvědavá, jak budu zvládat toho malého raracha a moje představa, že se tak po půl roce vrátím na částečný úvazek do práce na home office je značně mylná už teď. Jsem jinak celkem salámista, nerozčiluju se, jsem v klidu, ale s podzimem a tmou na mě padají deprese a vyčerpání. Do toho si leckteré kolegyně myslí, že jsem jen líná hysterka, protože ony makaly div ne do prvního stahu a ani ne do půl roku byly zpět v práci.

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:38

Sem by se to mohlo hodit - kdybyste si někdy třeba v úplně nových šatech sedly do inteligentní plastelíny, tak se dá odstranit lihem či jinou ethanolvou tekutinou, pořádně prolít a pak setřít. Úplně bez následků!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:44

Allaniagratulujem! a zároveň potľapkávám a kolegyne sú kravy ak ani po svojich tehotenstvách nepochopili, že každé jedno je iné. Veď ono to bude všetko dobré .

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:56

DrowRanger Děkuji. Jsem byla ve 12.tt v nemocnici s krvácením. Strach, že potratím byl značný, přecijen už nejsem nejmladší a je to moje první dítě a v nemocnici mi pípal na mobilu jeden pracovní úkol za druhým a to jsem ještě ani nevěděla, kdy mě pustí domu. Jsem měla chuť říct, že jdu na nemocenskou a nazdar.

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:57

Allania Držím palce, ať se to překulí do nějakého optimističtějšího podzimu. Pokud je Ti pořád blbě, byla jsi už i ve špitále a práce Tě nebaví, není možné jít na rizikové? A proč se vracet po půl roce do práce, která Tě nebaví? Pokud to teda není kvůli penězům, tak bych zvážila všechny možné varianty. No, zlom vaz!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 09:58

Allania rekla bych,ze jdu na nemocenskou a nazdar.:-)

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 10:00

Allania 

Třeba to je možnost svůj pracovní život přehodnotit, ale taky se může stát, že si to po půl roce sedne a vrátíš se, těžko říct. Nicméně bych se před žádnou možností neuzavírala ani se k žádné neupínala. Ale rozhodně, rozhodně, bych své pracovní tempo přizpůsobila svému stavu, ať dlouhodobému či akutnímu, ty tvé kolegyně za tebe mimino neodnosí, že ano.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 10:44

Allania Potlapkávám a taky doporučuji brát práci trochu víc hákem, případně se uklidit na neschopenku. A zároveň se divím přístupu kolegyň - já se do práce vracela na pár hodin v půl roce dítěte, hlídala moje mamka (která měla úplně svatou trpělivost a malé velice prospěla) a stejně jsem byla všude vůkol za krkavčí matku, dokonce doktoři si dělali do karty dcery zvláštní poznámky "matka UŽ PRACUJE...!!!" To jen pro dokreslení, že ať to uděláte jakkoliv, tak vám to někdo o hlavu stejně omlátí, tj. zařídit se podle svého rozumu a kašlat na okolí.. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 10:51

Allania tak ak je to v praci az taketo, toez by som asi uprednostnila seba a babatko a bud to riesila dlhodobou praceneschopnostou alebo tym rizikovym, pripadne ak nie je problem s financiami, rovno vypovedou. Ale uplne chapem aj to, ak pracovat chces, pokial ta to bavi. Uvidis ako sa budes citit zdravotne, tie nevolnosti hadam ustupia :)

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 10:59

Allania Ja jsem sla na rizikove dva mesice pred nastupen na MD. A to jsem mela tehotenstvi OK, lepsi vysledky snad neslo mit, ale mne bylo porad blbe a byla jsem porad nemocna. Ted to hodnotim jako dobrej krok, fakt jsem si potrebovala hrozne odpocinout a nabrat sily do porodu;-). Takze to ruzne zvaz, ja to nakonec stejne zvazovala asi tri mesice, neschopenku mi na gynekologii chteli dat hned, ale hrala jsem si na hrdinku. No bylo to zbytecny, dobre my tu ostatni radily at se na to vykaslu hned!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 11:17

Allania mně bylo taky blbě, pořád, šílená únava, pak křeče. Napřed jsem nemohla odpoledne pracovat kvůli únavě a pak kvůli tomu, že jsem nemohla sedět na židli. Řešila jsem to napřed HO, pak nemocenskou. Na řeči ostatních se vykašli, je to tvoje těhotenství a kdo nezažil tu šílenou únavu, nepochopí.

A blahopřeju!

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 11:19

Allania pokud to neni vylozene financni nezbytnost, na praci bych se vykvajzla. zvlast kdyz se chovaji jako debilove. 

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 11:35

viktorka_od splavu Já mám naštěstí hodně rozumného šéfa i přímého vedoucího, takže když je mi jo špatně, jdu domu. Navíc mému šéfovi je jedno, odkud a kdy pracuji, hlavně, že odevzdávám včas výsledky své práce. Mě ta práce jinak moc baví a jsem tu ráda, to jen dvě kráčmery trošku prudí, ale věřím, že to nemyslí zle. Mám v plánu jít na nemocenskou po novém roce. Potřebujeme se jen trošku finančně zahojit a nadělat znovu rezervu, kterou jsme vyčerpali do mrtě. Spíš mám trochu ten blok v hlavě, že je mi blbé jít na nemocenskou dřív, když je vlastně všechno v pohodě. Na nemocenské jsem za těch 12 let, co pracuji, byla jen jednou. Zase si říkám, že nějakou hmotnou nouzí netrpíme, manžel je taky pro a napracovala jsem se pro stát asi dost, tak mi snad ty dva měsíce navíc nikdo zazlívat nebude.