Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 20:41

MP Meri Hele, už jsem to tu psala - mě to opravdu začalo bavit, až jsem se vrátila aspoň na pár hodin týdně do práce. To se fakt těším, až ho z jeslí vyzvednu a pohrajeme si, budeme dělat bábovky a číst dokola pět slov. A i v týdnu, kdy do práce nejdu, ho na jeden den do jeslí dám a udělám si půlden pro sebe. U toho malinkého mimina jsem jela vyloženě na autopilota, o tom, že by mě to bavilo, nemohla být řeč. Nebavilo, někdo to dělat musel. Ale tak od roka se to pořád zlepšuje, dvouletý už je zábavný sám o sobě, aniž by ses musela snažit ;)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 20:52

MP Meri presne chapem tieto pocity. mam to rovnako. teraz ma rok a pol a zacinaju prve pokusy s rozpravanim a je to celkom sranda. a aj vacsie blbosti robi a ma taky nakazlivy rehot ze dovidenia   ale ked trucuje a je hnusny tak by som ho najradsej vratila do porodnice

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 21:14

MP Meri Hele presne tak jsem to mela. Jeste jak bylo leto a my jsme se odstehovali k nasim, kde jsem vic nez tyden v kuse byla nekdy na stredni. Tak jsem si fakt tak casto jak na stredni pripadala, ze jsem u nasich a tohle leto mam fakt brutalni brigadu:-D. Vubec jsem si nepripadala, ze pecuji o vlastni dite. Zhruba od tri mesicu se to zlepsilo, jak je samostatnejsi a tak a uz se casto pristihnu, jak kamaradkam a rodine vypravim blaboly o diteti, co jsem driv od tech matek fakt nemusela:-D:-D. Pak jak pise Pinot, nekam z domu vypadnout do prace na chvili to hodne vylepsi. To u me do tri let veku nehrozi, ale v pristim zivote nad tim vyzraju, to totiz budu tentokrat tatinek, ty sliznou jen to nejlepsi z toho rodicovstvi!

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 21:17

Jo, ale budme v klidu, mama rikala, ze bylo ve zpravach, ze babyboxy se budou pridavat do dalsich mest! Tuhle jsem sla do kontejneru, mame v nasi obci takovej velkej dvur asi s dvaceti ruznejma kontejnerama vseho druhu a kamos mi rika ,,jee kams vyrazila,, tak mu rikam aaale, hledam, jestli uz sem starosta nepridal I babybox.....jeeee to je tak trapna historka a v tomhle prepisu jeste trapnejsi:-D:-D Ale neochudim vas, alespon prilezitost citit se intelektualne mnohem vejs!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 21:43

MP Meri 

Normálka, buď v klidu, nechápu, kam na to ty lidi choděj. Ale každej jsme nějakej, třeba to tak fakt měli nebo mají.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 21:50

Mimino uz 2x zvracelo, potreti jen hleny. Co vcil? Ted tu spi ale ja se bojim jit spat. Mam srbou akorat nurofen, fenistil a cerne uhli. 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:07

rasaNori a za jak dlouho? Me rikala doktorka kojené kojit, nekojené spis asi caj nez mliko(?) Stejně se na to nic myslím nedává. Nechala bych ji ted chvili spát a uvidis. Když by to bylo dele musi se pak hlídat aby nebyla dehydrovana. A samozřejmě jestli to neni nějaká nemoc ne jen reakce na jídlo. Párkrát nam takhle problinkal odpoledne asi v tom věku a nevíme pořádně proc (podezirame reakci na vajicko nebo jine jídlo). 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:12

MP Meri taky mě to nebaví. Malá je úžasná a já jsem ráda že ji mám, ale byla bych mnohem radši, kdybych ji měla aspoň trochu míň. Jak píšou výše, prostě každý den vstanu a starám se o ni, protoze to udělat musím, dokud zas nemůžu jít spát. Strašně mi chybí mi starý život.kdykoliv jedu kolem práce tak je mi do breku. Pozitivní je, že je to  s ní postupně trochu zábavnější a hlavně to fakt utíká. Za chvilku jí budou 3 měsíce, což už je polovina 6 měsíců, což mám (možná naivně) vnitřně nastavené jako určitý milnik, do kdy chci plné kojit a od kdy už ji budu moct nekomu strčit na delší dobu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:16

rasaNori 

Co jedla? Kdyby sis nevěděla rady, volej klidně na pohotovost, nebo pověř někoho v Čechách, určitě ti poraděj, co je ještě OK a co už je na doktora. Je to teda nezáviděníhodná situace. Držím palce, ať je to dobrý. Asi bych zkusila slabý čaj pomaličku po lžičkách, až se vzbudí. Kdy letíte domů?

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:17

Josefa v 8 jsem ji nakojila, v 8.45 poprve, za 20 minut znova, pak uz se spis jen docistila. Ted mi tu spi a ja hlidam. Zitra letime zpet tak doufam v jednorazovou akci...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:21

Sairon 

Už jsem to tu určitě psala, ve třech měsících jsem sjížděla diskuse, jak zabavit tříměsíčního. Než jsem to nějak dořešila, už to zas nebylo potřeba. Ty první měsíce jsou kritické, jak dítě víc komunikuje a umí se zabavit, je to čím dál příjemnější.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:23

Sairon Jo a taky to dost bavi ty, co maj casto nejake hlidani. Me kdyz ji sebere pritel a dve hodiny ji nevidim, no tak to je pro me uplne neco jinyho. Me to tak nabije energii. Takze kdyby mi ji nekdo kradl pravidelne a na dyl, jeee to je taky uplne jiny uzivani! 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:23

rasaNori jo, zvracel mi taky po kojení, celkově treba +- 2 hodiny po tom jinem jídle. A pak to bylo podobné. Po probuzení uz se to neopakovalo. Tak snad uz bude klid. Vy, jste navic někde pryc uf, no držím palce, expert moc nejsem. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:25

rasaNori Ja bych zkusila po lzicce hermankovej caj, ale googli a rad se jeste. Ale urcite to bude jednorazova akce a probudi se a nebude o tom ani vedet;-).

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:31

Ted znova, sakra bojim se jit spat, ze se mi udusizitra po priletu mam jeste ridit do ovy no uz se vidm

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:39

MP Meri tak ono...s takto malým dieťaťom sa aj tak nezahráš. Teraz keď už reaguje zvukmi a úsmevom je to lepšie, ale aj tak sa cítim, ako by som sa starala o tamagoči, proste dajú sa s ním robiť asi 4 veci, hry žiadne, teraz mu "čítam" také mäkké knižky, v ktorých mu ukazujem obrázky a vymýšľam si k nim príbehy (dnes som plynulo od kráv prešla k bitúnku ), ale je to fakt na hlavu, strašne sa už teším, keď sa bude vedieť zabaviť nejak zmysluplnejšie a z mojej strany to nebude len snaha vyludzovať zvuky, na ktorých by sa zasmial a zároveň sa ich nezľakol 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:43

Karja Babybox byl u nás probrán nedávno. Byl někde článkek, že tam můžeš dát i puberťáka, že to zákon nezakazuje. V diskusi pod článkem bylo, že už trefí domů a že se tam nevleze. Můj manžel to komentoval svým černým humorem "Ale vleze, když tě řádně nas..."

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:45

DrowRanger 

Někdy v tom věku jsem předčítala normální knihy pro větší děti, kde je hodně ilustrací. Syn prostě slyšel hlas a na ty obrázky se vydržel dlouho dívat. Vymýšlení je pro mě za trest.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:50

Sairon máš podobné predstavy o tom kojení ako ja, som zvedavá, či v tom pol roku budem chcieť prestať, pôvodne som to plánovala kvôli práci niekedy v tomto období uťať. Momentálne mám skôr opačné pocity a to kojenie sa mi páči, je to fakt pekné tá blízkosť dieťaťa, nikdy by som si nemyslela, že si to budem užívať, do pôrodu bolo pre mňa kojenie vyslovene fuj predstava a po pôrode kvôli problémom vysoko stresujúca záležitosť. Karja mne s malým pomáha muž a to tak že celkom dosť, každý deň ho má minimálne 4-5 hodín v priebehu dňa (2 sú ráno, kedy dospávam nočné ponocovanie pri práci), ale teda moje pocity, že som len obsluha bábätka to nemení, lebo v čase kedy nemám dieťa riešim buď domácnosť a snažím sa tu čosi popratať alebo robotu. Dnes som si spočítala, že vrátane raňajok, obeda a večere som pre seba mala od rána od siedmej 45 minút, inak som buď kojila, prebaľovala, zabávala a následne som strávila 3 hodiny na porade v práci  a to som sa nestihla ísť s malým ani nikam prejsť, lebo nám nejaký dobrák nabúral auto a ušiel, taks a nedalo.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 22:53

dynda ja mu občas ukazujem tie knižky a k tomu mu čítam veci do práce, ja sa aspoň pripravím a jemu je to jedno, hlavne nech sa pri  tom škerím ako lečo a hovorím srandovným hlasom. Ale pripadám si pri tom fakt ako debil . Ja sa inak trošku bojím aj toho vyššieho veku, lebo s malými deťmi som sa nikdy nevedela hrať, neviem kresliť, nepoznám riekanky a eštš aj nemám trpezlivosť . Ale predpokladám, že dáky systém si nájdeme a plánujem syna šupnúť keď sa bude dať aspoň na pol dňa do jaslí.