Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 08:58

Pavlena Ja sama jsem nausnice chtela, jako trileta jsem si je nechala pichnout, pry jsem byla naprosto v klidu. Sestra pry ve svych sesti letech hrozne vyvadela, takze me pani doktorka hrozne chvalila, protoze si na pichani usi me sestry jeste pamatovala  

Tabea tohle trvzeni, ze poradna holcicka ma nausnice, je na pest , pak se taky muze tvrdit, ze poradna holcicka je vzdy poslusna, nikdy se nepere a nema nadani na matematiku, kdyz to prezenu. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 09:18

Friga soudím podle dcery, ale to nastřelení asi fakt vůbec nebolí. ona si vlastně ani nevšimla, že se jí něco děje. Jenže ta psychika...

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 09:53

Pavlena mne usi pichli, nastrelovaci nausnice jsem nemela. Bolest si nepamatuju, ale je to dost davno  Myslim, ze psychika tam hraje velkou roli, dneska bych si nic pichnout uz nenechala, bala bych se, ze to bude bolet, otece to a jeste navic zaniti  Jednu dobu jsem uvazovala o propichnuti jazyka, ale z techhle duvodu jsem se nakonec neodvazila. Jsem poseroutka 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 09:55

Friga 

Já si na jaře nechávala píchnout zarostlou ušní dírku, vůbec to nebolelo.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:11

U nás v rodině jsou náušnice tradice, ani mě nenapadlo je nenechat nastřelit. Z dětství si naopak pamatuju, že když holky neměly náušnice, dost je to mrzelo, ale propichování uší se bály. 

Nicméně "to je ale hezký chlapeček" slýchám hodně často, dcera nosí modrobílou čepici. Ty náušnice jsou sice vidět, a bunda je světlá, ale nevadí  děsný, tyhle stereotypy...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:41
Reakce na Pavlena:

Friga kamarádka takhle taky nechala dceru o naušnicích rozhodnout samu... Takže asi od tří let nekonečné debaty “náušnice chci vs.bude to bolet”, debaty se táhly asi do první třídy, pak došlo na akci nastřelení (předtím několik dní hysterie na stále to stejné téma), nicméně odešly s hotovým jen jedním uchem..  Po dalších pár monotematických dnech dokončili i druhé ucho. 

Já si tohle teda nechala ujít a despoticky jsem rozhodla za dceru (v době kdy jí to bylo šumák). 

Friga 

Moje mamka měla stejný přístup. Náunice nemám a jsem za to ráda, stejně bych je nenosila...... Nikdy mě nepopadla taková toiha náušnice mít, že bych si je enchala sama nastřelit​. Kamarádka si je naopak pak píchnout nechala, ale taky matce nidky nevyčítala, že to neudělala v miminčím věku. Jiná měla naopak probléms e zarůstajícíma dírkama a náušnice nakonec nosila, byť enchtěla.....

Mě to přijde prostě jako zvyk, jak snadno rozeznat holčičku. Tady v Německu rozhodně tak často náušničky nevidím.....

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:45

DrowRanger 

No jo, jeden je vždycky hladovější. U nás typicky Oliver, ten by sežral i lžičku  zatímco Adéla k těm příkrmům přistupuje značně opatrně... taky je mladej téměř dvojnásobnej oproti sestře, v sedmi měsících nosí velikost 90  Ale tak hlavně, že mu chutná  Budeme muset opatrně s rohlíkama - který, jak se ukazuje, asi budou zaplaťpámbu moct jíst (mamina má celiakii a tak jim začla zkušebně přidávat do jídla lepek, zatím cajk).

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:45

Mohučanka Oproti stereotypům se musím důrazně ohradit. Náš mladší nosil vlasy sepnuté MODROU sponkou a stejně si všichni mysleli, že je holka.

P.S.: Nechtěli jsme ho do roka stříhat (ach ty pověry), tak nosil asi od osmi měsíců sponky, aby mu vlasy nepadaly do očí (jo, je trochu víc vlasatý).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:46

Jinak teda když člověka od propíchnutí uší odradí bolest a případné komplikace, tak po tom asi zase tolik netouží V mém okolí kdo fakt toužil, nechal si cokoliv píchnout/nastřelit v jakémkoliv věku

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 10:51

Náušnice jsem začala nosit až po povití dítěte, za což jsem jedny rodinný vyfásla jako push present  Propichování uší bylo horší než porod 

Ty mimina to asi tak nevnímaj, čím mladší tím lepší řekla bych. Ale zřítelnice nemá píchlý uši doteď - až bude sama chtít, tak si řekne. Ani u Adély o tom zatím neuvažujou, pokud vím... haranti zatím nemaj moc vlasů, resp. mají světlý (t.j. neviditelný ), a na těch holejch lebkách to žádná velká paráda není, řekla bych.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 11:08

brrr 

Jo, tak když je co sepnout, hned je to holčička, to je jasný.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 11:58
Reakce na brrr:

Mohučanka Oproti stereotypům se musím důrazně ohradit. Náš mladší nosil vlasy sepnuté MODROU sponkou a stejně si všichni mysleli, že je holka.

P.S.: Nechtěli jsme ho do roka stříhat (ach ty pověry), tak nosil asi od osmi měsíců sponky, aby mu vlasy nepadaly do očí (jo, je trochu víc vlasatý).

​Jezis, a co se stane, kdyz se dite do roka ostriha? To jsem teda po...

Nekdo tu zminoval Nevychovu? Nedavno jsem narazila na nejakou diskuzi, kde se takto smyslejici matky pohorsovaly nad tim, ze nekdo pouta dite do jidelni zidle nebo kocaru, jelikoz tim omezuje jeho osobni svobodu a jedna se o nerespektujici pristup. Slusny psycho...

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:15

A666 Tady ve Finsku jsem nausnice na miminu snad nikdy nevidela. Muj muz se dokonce u me nejstarsi netere podivoval, ze ma nausnice uz jako mimino, narodila se kratce po tom, co jsme spolu zacali chodit. Dneska uz vi, ze je to v CR bezna vec, ale pry mu to prijde divny :)

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:16

barbucha Synček má 2 a štvrť roka a začína nosiť 92!

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:21

ziginka prej mu strihas zivota...! No jako blbost uplna, ale myslis, ze jsem strihala..? 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:30

letfenixa 

To by ho to naše miminko přepralo  V nejhorším případě aspoň uválelo!  

Nechápu kde se to v něm bere. Porodní váhu měl normální, a stravuje se samozřejmě úplně stejně, jako jeho sestra...  Leda toho možná víc vycucne, těžko říct  

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:43

ziginka Že mu krátíš život, že bude hloupý, ... Můžeš si vybrat. Jasně, že je to blbost, ale kdo by to riskoval, že.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 12:46

barbucha To je dobrej macek! Taky teď začínám kupovat velikost 92, ve dvou letech  Navíc jen u vršků, kalhoty klidně 74, sice to má jak pumpky (pedlpušry, nebo jak se to tu nazývalo), ale v pase drží 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 13:29

Sweet Potato syn chodí převážně v tmavě modré a hnědé nebo šedé, modrou čepici, tmavě zelené boty, v každý ruce jeden vlak a stejně se furt někdo ptá, jestli je to holčička. 

Ale asi to chápu, člověk se cítí divně, když mluví na cizí dítě a není si jistý, jak ho oslovovat.

Nahatý je ale už snad dost evidentní 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. listopadu 2018 14:04

žluťásek presne aj u nas. Cely v "chlapcenskych"  farbach a skoro kazdy tipuje dievcatko. Pripisovala som to hustym vlasom,  ktore ako jedno z mala deti v okoli nema ostrihane na jezka ale tym to zjavne nebude,  lebo si ho mylia aj v capici. Takze to moze byt jedine tym,  ze je taky krasny