Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 13:58

Mrakoplas to znie fajn :) mu uz mame celkom pohodu, ale len vo dvojici ja + syn alebo muz + syn 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 14:04

DrowRanger tak trosku jsem to brala s nadsazkou, ale beze srandy-pokud mas dite ktere vyzaduje hodne pozornosti, tak jasne ma prednost, ale hned pak by mel prijit na radu partner, ne prace nebo domacnost.. protoze to neni otazka dnu, tydnu ani mesicu, spis let. a to teda zadny partnersky vztah bez ujmy nevydrzi.

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 14:22

Jako vy mě děsíte. Nespavá uřvaná mimina, partnerský život v troskách, já zhrocená někde v rohu...Bohatě mi to stačí teď, kdy vymýšlíme, jak vše skloubit a postarat se o jedno mrňavý blbý kotě :D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 14:30

Allania Klíííd  Já jsem to předtím nestihla napsat, protože jsem už musela vystoupit z autobusu, ale po tom nepříjemném těhotenství se mi narodilo zlaté dítě. Porod krátký, kojení bez problémů, v noci spinká, nevadí mu kočárek ani autosedačka...a tak. Zase se jako malé miminko nerado nosilo v nějakých těch vacích nebo šátcích, ale to jsem stejně neměla v plánu, takže mi to vyhovovalo. 

A teď spalo akorát tak dlouho, abych po odpočinku stihla mrknout na pracovní maily, jak říkám, zlatíčko 

(Ale neptejte se mě, jak vypadá domácnost...ještě že máme toho kocoura, který vždycky po jídle přeluxuje okolí dětské židličky )

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 14:47

Allania Nenech se děsit. Mně přišlo kruté šestinedělí, ale jinak pohoda. Stejně jako u Mohučanka, naše dítě má odjakživa rádo kočárek i autosedačku, první měsíce usínalo u kojení a pak se dalo pevně zamotané odložit a jít si po svých. O nošení jsem nikdy ani neuvažovala a naštěstí teda ani nepotřebovala, kočárem nepohrdne ani teď ve dvou letech. Tak mezi třemi a patnácti měsíci jsme žili docela společenským životem, tedy jen akcemi, kam se dalo s dítětem v kočárku, ale v pohodě jsme chodili do restaurací, na výlety. (Pak se z něj stala neřízená a neříditelná střela, ale tím tě nebudu strašit, to je ještě daleko ). Jinak je mi líto, že máš komplikace. Měla jsem prakticky bezproblémové těhotenství, nebýt břicha, ani bych si nevšimla, a přesto mi to přišlo náročné. Držím pěsti, ať se to zlepší, třeba bude druhý trimestr opravdu příjemnější, často to tak je. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 16:04

Allania a co zkrácený úvazek v práci? Já si jej v práci domluvila, i když jsem měla až na únavu v podstatě bezproblémové těhotenství a byl to skvělý nápad. V práci jsem byla 6hod, pak jsem si doma schrupla a ještě mi zbyla energie a čas na jiné aktivity.

DrowRanger my partnerský život zvládáme aspoň trochu u kojení. Buď si ke mě muž sedne a povídáme si, nebo občas koukáme na nějaký klidnější film nebo seriál... jako není to žádné terno, ale lepší jak nic :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 16:35

Sairon neotaca ti dieta hlavu za zvukom? Moj ju otoci aj ked vojde do izby muz a samozrejme s bradavkou v ustach . Ale maly uz poslednu dobu kojenie zvlada rychlo, za desat minut je hotovy a vacsinou uz nechce ani spat, uspava sa kojenim uz len vecer a priblizne 1x denne okrem vecerneho zaspavania. My sa teda rozpravame na prechadzkach alebo kym jeden zabava dueta, druhy mu rozprava, ale chybaju mi tie vylety do mesta, kino a tak :). Skusime adpon nejaky vylet s nosicom na stojaka na gofri alebo viac cne trhy ked budu :)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 17:13

DrowRanger doma jí hluk při kojení  nevadi, řeší to jen když krmim v jiném prostředí. 

My bydlíme za Brnem a muž poslední 3 roky jezdi do práce do jiného města, takže jsme si poslední roky společně moc ten městský život neuzivali a byli spolu spíše venku v přírodě a to se dá aspoň trochu i teď. Ale to" zajít si na něco " mi taky chybí, pracovala jsem v centru, takže jsem byla zvyklá na velký výběr restaurací na oběd, chodit si pro zeleninu a sýry na trh, wafle do tržnice.... 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 18:39

Sairon my síce naďalej bývame v meste, dokonca blízko centra, ale boli sme tam spolu aposledy ešte pred pôrodom. No slepo závidím, keď mi známe hovoria ako boli s deťmi v reštaurácii na večeri, pričom tie celú dobu spali v kočíku/šatke a pod. Nevadí, bude lepšie keď toto ležiace štádium pominie a malý bude pohyblivejší a odvážnejší :)

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 19:21

DrowRanger My zadnej partnerskej zivot nemame a myslim, ze dlouho mit nebudeme, teda tchyne rikala, ze nam mimino pohlida na svatbu, tak abysme byli chvilku bez miminka, tak se asi budeme muste vzit nebo nevim. Ani nemuzu rict, ze se to casem zlepsi, protoze jedna babicka bydli daleko a druha ma vic vnoucat a praci vecer, tak my asi vzdycky budeme az posledni na rade. No a jeste od porodu pritel vyklidil loznici aby se vyspal, coz beru za dost vyznamnej hrebicek do rakve vztahu, pokud to trva dyl. 

Ale treba znama ma hlidaci slecnu u dvouletaka a ctyrlete na dva cele dny, co chodi do prace a nemuse si ji vynachvalit, obcas ji potkavam a taky musim rict, ze se k detem chova uplne skvele, takze urcite to lze resit I touto cestou, kdyz je nejhur.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 20:17

Allania neboj, sú rôzne deti. Moje je fakt dobré, plače len sem-tam, raz za niekoľko dní, aj to keď nestihnem pristaviť prso tak rýchlo ako by si želala, aj spoločenský život je fajn. Prakticky celé leto som strávila na prechádzkach, výletoch, vysedávaním na kávičkách a v reštauráciách. Teraz dokonca chodím do práce! Len čisto núdzovo zaskakujem za kolegyňu na PN, ale aj to sa dá. Malá sa pri mne hrá, a potom ju uspím a šupnem v kočári kolegovcom na von, každý chvíľku povozí a malá spí aj tri hodiny

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 20:33

MP Meri 

My jsme měli několik týdnů, kdy syna trápilo bříško, a to jsme ty dny hodně pronosili. Naštěstí to ještě bylo to lehoučký miminko a netrvalo to věčně. Mně nějaký čas trvalo, než mi došlo, že je to to bříško...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 20:55

Karja muž spí stále pri nás v spálni, po tom ako som prišla z nemocnice a začala sa mi otvárať rana a bolelo to, tak mi malého v noci nosil na kojenie a prebaľoval ho kým som sa ja posadila a nachystala si vankúš a tak nejak nám to ostalo, len teda ak na druhý deň šoféruje alebo má niečo náričnejšie v práci, posielam ho spať do obývačky. Chodíme ale každý spať v iný čas a aj v rôzne časy vstávame, ja večer malého uspím a on mdzi tým pri nás zaspí, ráno zas on vstáva skôr a ja ešte hodinu spím ak sa dá kým on baví dieťa...Je to celé také zvláštne, som vďačná aspoň za tie spoločné prechádzky, to sme robievali aj pred pôrodom. No ten čas, ktorý sme trávili spolu len my dvaja alebo prípadne s partiou kamarátov bez dieťaťa veľmi chýba a dokiaľ malý nebude v pohode akceptovať starých rodičov chýbať aj bude. A teda kým kojím, tak tiež neprichádza do úvahy, aby dieťa niekam šlo na noc. Tiež sa inak oveľa viac hádame, raz vyletí jeden, raz druhý, väčšinou ak malý plače a nevieme ho utíšiť (chvalabohu, že to už nie je tak často), nečudujem sa, že toľko vzťahov a manželstiev sa rozpadne práve po narodení dieťaťa, je to neskutočná skúška. Ale myslím, že ono sa to zlepší, keď deti začnú spať súvisle v noci a hlavne keď začne malý spať skôr a nie o pol desiatej/pol jedenástej ako je to teraz a večer tam teda bude priestor aspoň na to si pozrieť spolu dáky film.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 21:40

DrowRanger 

Myslím, žes to dobře vystihla, je to prostě tak, ale bude se to zlepšovat. Čas, kdy budete ve 3 jako rodina na výletě nebo dovolené, je taky hrozně fajn. Jinak bych řekla, že je dobrý vypakovat dítě pryč z ložnice hned, jak se naučí spát celou noc. My to neudělali a teď už jen doufám, že to zvládneme, než se narodí druhé a s ním pak to půjde rychle. Normálně už stříhám asi tak dvouletý metr. Různé aktivity s přáteli zvládáme i s dítětem asi už od šestinedělí. Samozřejmě v trochu jiné podobě, ale dá se.

Online brrr
12369 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 21:57

Nějaký tip, co o víkendu v Pze s dětmi (5 a 7). Máme v plánu NM, pokud tam nebude hafo lidí, případně zemědělské. Ale třeba nějaký výběh venku by se hodil (ZOO teda ne, tam už jsme byli). Dík.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 22:37
Reakce na betsey:

Allania neboj, sú rôzne deti. Moje je fakt dobré, plače len sem-tam, raz za niekoľko dní, aj to keď nestihnem pristaviť prso tak rýchlo ako by si želala, aj spoločenský život je fajn. Prakticky celé leto som strávila na prechádzkach, výletoch, vysedávaním na kávičkách a v reštauráciách. 

​Dokud je dítě v kočárku, tak je to hotová selanka!  A je radno si ji pořádně užít, protože jakmile z toho kočárku vyleze, je rázem po životě 

Školka... kroužky... škola... úkoly... Někdo ho tam musí odvést, připravit, napsat s ním ty úkoly... to teprve nastane ten pravej partnerskej život - v dohadech, kdo to udělá, a po kom to dítě vlastně je  A jak to že už není doma? Kde je?! S kým je?! Co tam dělá?!!  A to tak zhruba příštích dvacet let 

Kdepak, mimina jsou nejlepší, škoda že tak rychle vyrostou... 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 22:49

brrr Království železnic na Andělu...to teda není venku. Ale slyšela jsem, že prý má pršet. Stromovka? Tam je hřiště s tramvají vedle venkovní kavárny/restaurace. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 22:50

barbucha hm, já si zrovna včera říkala, jaký to loni s půlročním miminem bylo jednoduchý 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. listopadu 2018 22:59

Mohučanka Jo, půlroční je dobrý, člověk už se nebojí, že to rozbije, ale současně to zůstane víceméně tam, kam to položíš. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 00:26

dynda naša sa zo spálne vypakovala pri narodení súrodenca sama . Akože, už bola predtým vo vlastnj izbe, ale keď sme doniesli mladšieho z pôrodnice, tak nám prišlo hrozne ľúto, že my sme všetci spolu a ona je tam sama, tak sme si ju vzali späť. Jednu noc bola s nami a druhú noc pri prvom malého plači vzala vankúš a perinu a oznámila nám, že keď sme si domov dovliekli TOTO, tak je to naša vec, ale ona sa plánuje vyspať a odkráčala nazad do svojej izby .