Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:22

Pinot Noir Já bych úplně nestresovala, některé děti jsou prostě menší, zvlášť jestli je to takové torpédo, jak píšeš, tak všechno vyběhá. Můj muž byl prý taky nejedelík, v patnácti se to prý zlomilo a tchýně nestačila vařit. Jeho syn je stejný, když k nám jako malý jezdil, byla jsem vždycky úplně na prášky, protože jsem mu vařila na přání, aby vůbec něco snědl a on si dal max. dvě lžičky čehokoli....teď je mu 17 a už jí, ale pořád to má do takového toho "pubertálního žraní" fakt daleko :-). Vypadá teda taky dost anorekticky, to je fakt. 

Pokud nestresuje doktor, byla bych v klidu :-) A co mu dáváš pít? Už normální mléko? Možná bys mu, pokud máš pocit, že má málo živin, mohla dávat zase nutrilon nebo něco takového, aspoň občas. Tak to dělala maminka mého polovičního syna, nutrilon pil snad ještě v první třídě 

Jo a krásné ňaňoněniny malému 

tzaziki zelený čaj, maté, koenzym Q10, guaranu....něco z toho zabere! :-) 

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:22

Mutziputzi 

...no, vždyť říkám, že jsem nečetla, co potřebuje...

No, mě jo, mě malinké množství nakopne

O trochu větší množství než malinké příjemně zmalátní.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:22
Reakce na Potrefenáhusa:

Miru hele, matka se dotazuje v dětským vlákně, asi se uplně nepředpokládá, že by bylo při péči o batole dobrý bejt  trochu našrot, ne?

​Někdy by to naopak bylo asi to nejlepší 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:23

Pinot Noir jo, věřim

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:25

Potrefenáhusa 

...píšu něco o tom, aby se opila?

Nečetla jsem, proč a co potřebuje, jen že hledá mezistupeň. 

Takže když nic jiného, tak jsem si to vyložila tak, že štamprle, stopka něčeho dobrého na pohodu, uklidnění.

Tečka.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:25

Garfie On se v 10 měsících odstavil od kojení a od té doby nepije žádné mléko. Ani umělé, ani kravské, ani ochucené, ani kakao, ani žádné kysané. V čemkoliv tekutém vytuší mléko, ani se toho nedotkne. Doteď jedl aspoň jogurty, tvarohy a lipánky.

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:28

Pinot Noir 

Jj, děti jsou nezmaři. Rodič by už večer kolikrát spal a ony jsou jak králíček Duracell...

(Však je také tzv. dětská dieta - jedna lentilka k snídani, k obědu půlka pastelky a k večeři kousek tvrdého rohlíku. Celý den lítat, skákat, neposedět. Nebo tak nějak. A není divu, že se fakt  nepřibere

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:30

Miru No dotaz bol na niečo medzi kávou a kokaínom tak pochybujem, že mala tzatziki na mysli ukľudnenie :D A mne sa chce (okrem vína) po alkohole spať, aj po jednej štamprli. :D

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:32

paktofonika 

...tak jsem byla vedle, jak ta jedle. No, bože, stane se. Snad jsem ale nikomu neublížila, tak se nade mnou  nemusíte pohoršovat, ne?

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:33

paktofonika jelikoz po alkoholu obvykle stoupne tlak, nemusi byt male (!) mnozstvi vubec na skodu:-)

tzaziki nez me skolil unavak nejlip me nakopl fernet s colou 1 panak+1/2 l klasicke cocacoly (ale dlouhodobe to v zadnym pripade nemuzu doporucit

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:39

Miru Ja sa nepohoršujem, len som sa nad tým pousmiala :D

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:43

viktorka_od splavu psali nedavno jak matky chlastaj no

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:57

Dekuji za reakce:-)

Ano,potrebuji energii na Durracela. Frcim od pul ctvrte a me sily dochazeji(teda ony uz asi dosly). 

Club mate uz jsem googlila a mozna nekde kouknu.

Frtan ted dopo by me umrtvil totalne, navic musim byt soustredena a pohotova. Piccolo Diabolo ma obcas fakt teleci napady. Priznam se,ze uz se tesim na vecer az si naliji Sangrii.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:15

Pinot Noir Řekla bych, že děti obecně mezi jedním a třeba lety moc nenabírají, jen se vytáhnou. To, že dítě nejí, je asi stresující, ale jestli má dost energie, tak mu to stačí. Je prostě pránickej, čerpá z vesmíru :-). 

Teď jsem viděla kluka, kterýmu je třináct a nejí pořádně od malička. Je šikovnej, dělá dva sporty, všechno stíhá. Jeho matka je samozřejmě na prášky, ale on má všechny hodnoty v pořádku.

A možná bych zkusila opět metodu "u cizích". Když půjdeš ke kamarádům, který mají děti a postavíte jim pár misek s jídlem na stůl, myslíš, že to nebude s ostatníma jist? 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:18

999 S ostatníma jí, ve školce prý není s jídlem (ani nočníkem ) problém. Takže dvakrát týdně jí a to mu asi stačí 

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:25

Pinot Noir  Jen abych Tě uklidnila: Synovi teď byly tři a váží necelých 11 kg. Kromě toho je o hlavu menší než jeho stejně staří kamarádi.Chodili jsme kvůli tomu i po doktorech.

Musím říct, že když máme období nejezení, jsem z toho pěkně nervózní. A také nad tím nedokážu jen tak mávnout rukou (což bych dělala, kdyby měl o 5 kg víc). Jeden čas jsem krmila i dost násilně, ale to se mi neosvědčilo. Z období suchých kolínek také nejsem nijak nadšená, ale mám vyzkoušeno, že to po čase odezní. Teď třeba syn jí ukázkově, dá si maso, zeleninovou omáčku, žádný problém. Ještě před týdnem jsem mu ale vztekle dělala suchá kolínka, protože fakt nic jiného nepozřel. Na suchá kolínka jsem aspoň propašovala trochu másla a parmazánu, ale někdy neprošlo ani to... Doporučuju zkusit řízek, ten si většinou dají i největší nejedlíci. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:26

Pinot Noir Tak to vůbec neřeš, to s váma jenom mává, chce být zajímavej....

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:36

999 neřešila bych, kdyby za ten rok trochu přibral. Ale vyrostl o 6 cm a přibral 650 gramů. Jak píše Gatita, nad tím se těžko mávne rukou.

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 10:56

999 Je pravda, že děti si kolikrát rodiče pěkně vychutnávají a odmítají dělat věci, které jinak (např. ve školce) dělají bez problémů. Syn jí prý ve školce slušně, ale doma je to občas k vzteku.

Chodím se synem do Sokola. Už druhým rokem. Podle soucitných pohledů ostatních mám podezření, že nás považují za mírně opožděné. Syn se neobtěžuje udělat jediný cvik, polehává po zemi, případně se jde schovat za žíněnky. Včera jsem viděla fotky z jeslí, na kterých bylo vidět, jak spolu s ostatními dětmi cvičí jógu. Viděla jsem ho, jak tam disciplinovaně spolu s ostatními předvedl asi padesát komplikovaných jogových pozic. Takže asi tak. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 11:03

Pinot Noir Tiež riešime stravu malého. Najlepšie je sediac v kočíku. Včera sme išli na poštu, zjedol pol jablka, pol rožka s maslom a šunkou a jednu ovocnú kapsičku. 

Inak stále pýta jesť mäso. Včera ho obedoval úplne samé, bez ničoho. Mlieko pije, je termixy, ovocie. Nedostaneme doňho zeleninu (teraz si občas dá rajčinu, šalátovú uhorku) ani polievku.

Gastroenterologička mu napísala nutridrinky. Jedol ešte menej. Potom som pochopila, že ho zasycujú a vysadila som ich a zlepšilo sa to. 

A teda je pidi porcie.

Je drobný, ako som písala, začína nosiť veľkosť 92 a váži necelých 12 kg.