Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:25

rasaNori v NM jsme byli vcera, fronta po konec zabradli asi na 20 minut. Je to nadhera a hezke i pro mensi deti. 

Jinak jeste se da jit na Petrin, trochu skoda, ze nejezdi lanovka. 

Dk zemedelskeho se teprve chystame, nemuzu slouzit. Jeste je na Dejvickem nadrazi legiovlak, ale otevreno mivaj jenom do 16.00.

Kdyz bude osklivo doporucuji aquacentrum sutka. Neni to tak obri jako cestlice, ale pro mensi deti urcite fajn a da se tam jit i na 1-2hodiny

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:30

continuity dik ale ja prahu znam:D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. listopadu 2018 15:57

Tak jsem právě cestou od doktora potkala v ulici manžela, kterak vedl dceru na hřiště. Pro tuto příležitost jí oblékl smetanové kalhoty a světle růžovou mikinu. Jako bonbónek k zulíbání, to jo, ale asi ho budu muset naučit obsluhovat pračku...

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:20

brrr zemědělské muzeum je skvělé, interaktivní, prostorné. Hodláme si tam koupit roční permanentku, určitě doporučuju

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:32

Poraďte něco víc než kafe a něco míň než kokain

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:34

tzaziki mate? mne staci ve forme limonady Club mate a zvladnu nespat celou noc po 2 lahvich...jen jako caj je to fakt ohavny.

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:34

tzaziki 

...gin, whiskey...

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:35

continuity To NM bylo asi na mě. Určitě se k němu doštrácháme a obhlídnem situaci. Jsem fakt zvědavá, co tam provedli.

Legiovlak už máme za sebou, dva roky zpátky jezdil po vlastech českých, takže dorazil i k nám.

Petřín je fajn, ten už máme obšláplý.

Plavání asi ne, jedeme s pidi batůžkem. I když je fakt, že jsem přemýšlela, že by mohli jít v neděli na stěnu. Takže asi nedopadne ani jedno

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:45

Ta tchýně mě někdy umí tak nas**t! Postěžovala jsem si, že už jsem docela zoufalá z Ríšova nejezení, protože k tomu, že jí naprosto miniaturní porce, vyřadil i cokoliv "mokrého" - omáčky, maso, mléčné výrobky. Jí jen suchý rohlík, suché těstoviny, suché brambory a rýží (jí je silné slovo, sní třeba 8 ks těstovin, 5 kostiček brambor). Prostě jen vata bez výživové hodnoty a ještě k tomu ve směšném množství. A tchýně mi na to řekne: "Já se mu vůbec nedivím, taky mám nejradši všechno suché."  Za prvé to není pravda, snese naopak namazáno pěkně navysoko, a za druhé je dost stará na to, aby dokázala vyhodnotit důsledky nevhodné stravy, takže pro mě za mě, ať se živí třeba slunečním svitem. Vůbec si všímám, že jakékoliv téma nakonec vztáhne na sebe bez snahy člověka nějak podpořit nebo utěšit.

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 08:59

Pinot Noir 

...myslím, že o nic nejde.

Ve smyslu - určitě, podle toho, co čtu, jak píšeš, jsi taková správná rozumná máma, co dítě krmí dobře.

Takže to, že mrňousek má momentálně období, kdy jí relativně méně, bych neřešila. Takhle malé dítě ještě nemá zkažené chutě z brambůrků, sladkostí a jiných nesmyslů, takže prostě jí tak, jak mu zrovna vyhovuje. Určitě za pár dní zase bude jíst víc(množství), a o to víc, o co větší bude zima(bude potřebovat energii...).

Malé děti dost často upřednostňují jen několik druhů potravy/vin. Opět - nejsou zmlsané jako dospělí kde čím. Nepotřebují mít pocit, že mají zase něco nového, jiného = lepšího na chuť. Naopak - myslím, že jejich "oblíbené" pokrmy je uklidňují, že je vše tak, jak má být. A je klidné.

Jsem zastáncem toho, že stokrát lepší hubené mrně, které může jíst cokoliv, než otesánek, kterému by se strava měla hlídat. Však on téměř každý hubeňour v dospělosti více či méně přibere.

A když víš, jaká tchyně je, postěžuj si tady

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:06

Miru No, období... Dívala jsem se do průkazky, v roce vážil 9,84 kg, za týden mu budou dva a má 10,5 kg. Takže za rok nepřibral ani 3/4 kila. To už se mi zdá docela na pováženou. Zkusím ještě nějaký přípravek na podporu chuti a jinak asi pomažeme k doktorce. 

A ano, na tchýni si stěžuju jen tu. Ona je většinou fajn, ale někdy mě prostě umí nakrknout 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:06

tzaziki Ja by som doporučila guaranový extrakt. Kupujem tú v prášku v obchode so suplementami, tie tabletkové z lekárne sú o ničom. Chuťovo nič moc, ale zarábam ju v deci čaju alebo vody, už som si zvykla. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:10
Reakce na Miru:

tzaziki 

...gin, whiskey...

​jako ze usne a bude ji vsechno jedno, to pak jo

tzaziki  Jinak na me teda nefunguje nic

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:14

rasaNori Tak super, taky jsem si vzpomněla :-) To jsou tak nepříjemné situace, pamatuju, jak syn zvracel v Thajsku, byly mu necelé čtyři, jenom čirou vodu, takže bylo jasné, že to není žádné jídlo. Nebyli jsme v žádném resortu, takže ani doktor k dispozici. Byla jsem vyděšená k smrti, ale naštěstí více méně prospal den a byl zase úplně v pohodě....

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:16

Mutziputzi 

...je fakt, ze jsem nečetla, proč hledá...

No, takže mezistupeň mezi kofeinem a kokainem...

Já teda po tvrdém alkoholu neusínám

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:17

Miru ale stimulant to moc nebude

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:19

tzaziki vubec nic a pri nejblizsi prilezitosti sebou placnout ani se nehnout:-)

Pinot Noir taky jsem byla na nervy.. nakonec jsem po x letech musela resit otesanka. zkonzultuj s doktorkou, ale jestli nema zdravotni problemy nechala bych to.. jinak teda takovy vybusny tema a s tchyni?

Offline Miru
16880 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:19

Pinot Noir 

...já jsem podle tabulek - jako abych to hlídala dle čísel - nikdy nejela.

Moje tchyne také časro říkávala, jak jsou ti kluci/vnuci hubení, že to je des.! No, stačilo vždycky vytáhnout fotku jejich otce/jejího syna = jak přes kopírák.

Klidne, pro svuj klid, k doktorce zajdi. Ale základ je, zda je mrňousek spokojený, v pohode

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:21

Miru hele, matka se dotazuje v dětským vlákně, asi se uplně nepředpokládá, že by bylo při péči o batole dobrý bejt  trochu našrot, ne?

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. listopadu 2018 09:21

Miru To on je, vůbec nechápu, kde pořád bere tu energii