Pinot Noir Je mi to jasný, že nad tím nechceš mávnout rukou, doktor ti aspoň zkontroluje, jestli nevypadl z percentilu...Ale věřím, že tam žádný vážný důvod nebude :-).
Vše o těhotenství a dětech
999 Asi to bude OK, jeho tatínek prý byl taky takový, hrozili mu i ozdravovnou, a nakonec se vyvinul ve zdatného jedince
To bych třeba docela ráda slyšela od té tchýně, ne o tom, co ona ráda na chleba ![]()
999 dcera byla mimo percentil kvůli tomu, že roste do délky a ne do šířky. Byla kvuli tomu na krevním testu. Mrzí mě, že se při posuzování růstu dětí nijak nezohledňuje somatotyp rodičů, prarodičů...já jsem dost vysoká a štíhlá a teď jsem ještě zhubla kvůli nemoci a pediatr se mě ptal, jestli dávám dceři maso, myslím si, že si myslel, že ho sama nejím. Moje máma má postavu jako já, stejně jako tchyně, a manžel a tchán jsou vyloženě hubení...Všechna vnoučata jsou hubená též.
Teď se dostala těsně na ten 3.percentil 9,3 na 86, ale já už na to nehledím. Je veselá, chuť k jídlu jde ve vlnách a obvykle spí celou noc.
Pinot Noir to období suchých těstovin si pamatuju u dětí kamaráda, přešlo to.
Já si pamatuju období suchých těstovin od sebe, i s máslem byly dobrý, tak kolik mi tak mohlo být
. Teď jím skoro všechno a ráda. Myslím, že když už syn pestře jedl, vrátí se k tomu. Kolem toho druhého roku bývá kritické období s jídlem, někde jsem četla, že některé děti jedí líp, co se naučí jíst právě do dvou let, pak může přijít odpor. Z okolí znám děti pažravce i děti totální nejedlíky a mají to dlouhodobě, u nás se to tak nějak střídá. Já jsem hrozně ráda, že syn jí od všeho, i když pidiporce. Někdy překvapí a vyloženě se nacpe, až mám strach, že mu bude zle, ale ještě se to nestalo.
Pinot Noir Moje dítě má právě také období suchých těstovin, rýže a rohlíků. Z ovoce jí s chutí banán a jahody, sní ještě jablko a občas hrušku. Zeleninu nejí žádnou kromě salátové okurky. Několik měsíců jedl k obědu jen maso bez příloh, teď se zas masa ani nedotkne, leda tak omylem pidi kousky zamíchané v těstovinách. Na milost vezme pouze rajskou
Ale on se teda pořád dost kojí, takže to neřeším. Kdyby neměl to mlíko, asi bych už byla hodně nervózní a úplně tě chápu. Co výživově hodnotnýho asi tak může získat z těstovin a suchých rohlíků, žejo...
Na diskuzích často čtu, že nechutenství bývá způsobeno nedostatkem železa. Jestli vás čeká nějaká prohlídka, tak možná zkus požádat o krevní rozbor? (Nedostatek železa zjistila naše dětská doktorka i jen z nějakého mini testu z kapky krve z prstu na místě v ordinaci)
Pinot Noir moja dcera nieledy je 4x za den chleba..rano s lucinou a potom kludne len suchy, ine nezje a ked jej nechcem dat chleba tak vyrobi taky cirkus... Nemam nervy ju nechat o hlade aby zjedla aj ine, lebo kedze ma obdobie vzdoru tak vresti stale aj bez nejakej "vychovy". Vazi dost ale len preto, ze predtym bola riadny tucko. Ale 600 g sa mi zda malo tiez, chapem ze riesis.
Myslím, že někteří kluci jsou prostě drobní, mám doma přesně takového, tím ale nechci říct, že z toho nejsem občas nervozní. Syn měl v roce 8,5 kg, ve dvou letech 10,4 kg, Teď mu jsou 2 a skoro 3/4, a má sotva 11,5 kg. Takže sice přibírá, ale mikrospicky, vel. nosí 92, pohybuje se pořád někde těsně nad 3 percentilem. Zase tak moc bych to neřešila (já mám celý život sotva 50kg), ale vyprudila mě pediatrička, kolik toho musí sníst, a že ho nesmím pustit od stolu, dokud to nedojí a podobné kecy (byl to mladý záskok za naši starou zkušenou lékařku) a od té doby to ve mě hlodá. Syn má teď taky dobré období, ve školce jí jen suché housky, suché brambory, suché těstoviny... odjakživa odmítal pozřít cokoli typu omáčka, polévka, někdy je to o nervy, navíc neochutná nic nového a nic, co se mu nelíbí na pohled. Cca do roka jedl ty dětské patlanice hezky, od té doby to je čím dál horší. Do toho má takové energie, až je to k neuvěření, věčně někam leze, někde visí, z něčeho skáče, s výjimkou školky tedy, tam jsou fotky, jak všechny děti lítají po tělocvičně jak šílení a náš drahoušek sedí na lavičce a pozoruje je, individualista prostě - to k těm jogocým pozicím zmíněným výše ![]()
Jo a mléko, umělé i kravské nevzal do pusy nikdy v životě, myslím Pinot Noir , že bychom je měly seznámit. Aspoň bych se jednou nesedřela na houpačce, kamarádi mají okolo 17 kg, takže syn letí nahoru jak raketa, dolů si musím ničit záda, což už teď s rostoucím břichem začíná být vážně náročné!
Mohučanka Mojí známou hospitalizovali v nemocnici měsíc před porodem, protože její miminko bylo sice dlouhé, ale údajně měřilo málo kolem bříška. Kdyby si pořádně prohlédli matku, která má 185 cm a v době, kdy není těhotná váží 55 kg, asi by jim to mělo dojít...
Musím si postěžovat. V noci nebylo synovi dobře a ráno měl teplotu. Zavolala jsem do práce a vzala si na dnešek dovolenou. V ten moment manžel usoudil, že si vezme home office a zavřel se v pracovně. Takže synek visí celý den s pláčem na klice a chce za tatínkem, já mu vysvětluju, že tam nemůže, a poskytuju servis oběma. A prošustrovala jsem den dovolené ![]()
Mohučanka Mojí známou hospitalizovali v nemocnici měsíc před porodem, protože její miminko bylo sice dlouhé, ale údajně měřilo málo kolem bříška. Kdyby si pořádně prohlédli matku, která má 185 cm a v době, kdy není těhotná váží 55 kg, asi by jim to mělo dojít...
Nás honili kvůli synově neprospívání všude možně. Na jedno vyšetření nás doprovázel i manžel. Když jsme vlezli do dvěří a dokorka nás viděla pohromadě (máme dohromady s mužem lehce přes 100 kg), tak se nás zeptala: "A VY chcete mít velké dítě??"
Já jsem zase vypadala, že jsem to dítě někde ukradla, protože dcera měla v roce 13 kg a vysoká byla asi jako tříletá... Já měla 16 kg v první třídě.
Malenge Haha, tak to máme fakt úplně tytéž výlupky, včetně toho sezení stranou na všech fotkách. Mám kolikrát z fotek ze školky pocit, že ostatní ho těmi tanečky, cvičením a hromadnými oslavami narozenin vyloženě ruší v jeho individuální hře s autíčky. Přitom když jdeme na hřiště spolu, pořád pronásleduje nějaké děti, nebo se předvádí před holkama (naposledy včera při zkoušení bot v obchodě
).
Pinot Noir Chapu,ze se ti to nezda a pro klid v dusi, bych to nekde prokonzultovala,ale je fakt,ze je potreba se zamyslet nad vsim tim okolo. Somatotyp rodicu a prarodicu, prospivani, aktivita, mnozsvi energie apod. Kamaradka ma dvojcata, holcicky, stejne nejedliky(jeden cas jedly jen kukuricne krupky!!!) a jsou sice drobne,hubenoucke, ale vitalni,sikovne, sportuji(atletika,balet,lezou na umele stene), skolu davaji s prehledem. Jedine co resila, je ze jsou casto nemocne,ale to uspesne poresila jakousi autovakcinou.
Jo a ja konecne v jedenact (fakt byl vzhuru od pul ctvrte)udolala Satana a zapadla vedle nej. Uspesne si me vzbudil v pul treti, vyjedli jsme tchyni(nestihla jsem uvarit) a odkvacili pro starsi robe. Bylo to moc prijemne.
tzaziki Uf, vstávat o půl čtvrté
My včera v 5:50, a to už jsem se křižovala ![]()
Mam klientku, ktere se pred tremi tydny narodilo miminko. Vcera prisla na sezeni, miminko v nosici. V kancelari ho vybalila z nosice a s naprostou samozrejmosti povida " tak ji pochovej", a nez jsem se nadala, mela jsem miminko v naruci. Ani jsem se nestacila ohradit, ze to neni treba
A za chvili zase "tak ji muzes nakrmit" a uz jsem mela v ruce flasku (mlada pani jinak koji, ale ze zdravotnich duvodu v porodnici nejakou dobu nemohla, tak je mala zvykla i na sunar, a doma to ted stridaji, protoze ona pry hrozne moc ji
).
Ja jsem sice par miminek jako chuva odchovala, ale nikdy jsem nemela v peci tak male (memu nejmladsimu sverenci byly uz ctyri mesice). Uplne me to desilo, jak je mala a neudrzi hlavicku, ze ji neco udelam! Ale zabydlela se u me v pohode, vypila celou flasku, a pak si tak spokojene pobroukavala - byla u me celou dobu, a po mame ani nezaplakala ![]()
Byl to necekane hezkej pocit ![]()
tzaziki Pinot Noir Teda, s tím vstáváním upřímnou soustrast, já musím říct, že na tohle je u nás školka skvělá, jak se do ní nemusí, tak ty dny vyspáváme a dokonce jsem už slyšela? já ci eště hají, neslýchaná to věc, kdyby mi to někdo tvrdil v ty časy, kdy mi před pátou skákal po hlavě a že si jdeme hrát, neuvěřila bych![]()
Malenge Normálně vstává kolem půl sedmé, s tím jsem spokojená, aspoň ho nemusím násilím budit, když jdu do práce. Chodím spát kolem půlnoci a 6 - 7 hodin spánku mi bohatě stačí. Těch 5:50 bych ale nerada jako pravidlo. No a půl čtvrté, to je peklo. Asi před rokem měl období, kdy vstával ve čtyři, o půl páté, brala jsem to jako strašnou nespravedlnost, že ulice jsou liduprázdné a já musím bloumat barákem ![]()
Pinot Noir Uklidni te, ze jsem nejedla vubec, mama z toho byla na prasky a jsme ted obe zdrave? Ja fyzicky a ona psychicky? Ale je fakt, ze na to obdobi nevzpomina rada ani po letech, pry se ji vybavi ty hodinovy snidane kdy jsem snedla tri kosticky chleba, debaty s doktorkou, prej zkousela vselicos, jeden cas me zkousela davat jist s kocourem, taky nezabralo! A tchyne ji asi taky rikala pekny chujoviny. No nicmene asi ji nic nezabralo z toho, co radila doktorka, casem se to zacalo zlepsovat;-).
Hele s tema matkama nasrot, mi napadla jedna historka, asi jsem to ty kdysi psala. Prespavali jsme s pritelem v takovym rybarskym kempu a byli tam proste samy rybari, sem tam nejaka rodinka, no tak jak to byva na rybarskym rybniku proste. No a za jednou pani se furt tahly hrozne spokojeny deti, nektery jeji, nektery cizi, ale proste idylka, ona jim vypravela, vzdycky obesla s nimi vsechny stany, pozdravily, pobavily se a zasmaly kazdym, s detma si celej den vydrzela desne pekne povidat. No a asi treti den jsme zjistili, ze ona byva uz od rana proste cvaknuta no a tu hladinku si drzi!
Karja tak toto robím zle, som triezva
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí