MPLee mimino je hustý. Hlavně, že to dobře dopadlo. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Tabea Psala jsem tam, ale vůbec neodepsali. No má to propršet, mozna pondělí bude lepší. Ale byla jsi někdy na tom Orlíku, prej je to 2 km lesem po kamenité ceste Umíš si to představit, jak to jdeme v 11 večer, to by byla sranda.
Karja já myslím, že jsem na Orlíku byla jen jednou. Před 20+ lety na nějaký akci v noci.![]()
Pro jistotu přibalím čelovku. Jestli nebude lejt, tak se mi to začíná dost zamouvat. ![]()
TabeaTak už mi odepsali, je tam nutná rezervace, já bych zarezervovala až ten druhý čas nebo jaký je pro vás eventuálně lepší? Kdyby náhodou se povedlo tam sejít
Karja Jo, od tří zní dobře. ![]()
Myrtila jestli jsme tam nebyly spolu
. Rozhodne bez čelovky....
Tabea Tak to zkusíme, snad nebudou mít už plno!
Tabea Myslím, že tehdy tam opravdu byl i někdo další, ale stejně jako my se držel spíš ve tmě ![]()
MP MeriProsím tě, nedáme tem našim chlapům sraz? Dneska jsem byla dopolko v práci, pak nákup, pak úklid doma, vaření na večeři, pak jsem vzala děti na krutoprisnej sportovní výlet, doma je nakrmila, umyla, uspala, uklidila kuchyň, odpovídala 20 minut na dotazy kolem plotu a když jsem o půl 10 dovesila prádlo a u mobilu se domlouvalla s kamarádkou, jestli půjdeme zítra na koncert mi sambo řekl ,,já když za tebou přijdu do obýváku, všechno vypnu, abych se s tebou bavil,,!
Ja ted vubec nestiham, docitam pozde, tak uz ani nema cenu reagovat. Ale jak tady resite, ze deti nemluvi, tak k tomu taky neco mam. Kdyz mela vnucka 1rok a 9mesicu, tak se ji narodil bracha. Tim okamzikem se uplne zastavil vyvoj reci a prislo mi, ze celkove ji to vratilo zpatky. Synovi ani snase to neprislo, ale ja i muz jsme to tak vnimali. Trvalo docela dlouho, nez se s tim srovnala. Kdyz mela 2,5 roku zacala vnucka chodit do skolky. Od prvniho dne byla nadsena a zacala se hezky rozmlouvat. Za pul roku ji snacha dala do jine, anglicke skolky. Tam se ji taky moc libi, maji spoustu aktivit, ale vse jen v anglictine. Ted tam je vlastne necelyho pul roku. A pro sebe si povida anglicky, zpiva si anglicky, obcas i mne na ceskou otazku odpovi anglicky. Rodice jim i pohadky pousti v anglictine. Nevim, treba je to dobre, ale prijde mi, ze ani jeste neumi poradne cesky, divne sklada slova, nesklonuje. No a ted do te same skolky zacina chodit vnuk 1rok a 9mesicu. Ten mluvit teprve zacina a taky bude mit jen anglickou ucitelku. Dopadne to podle me tak, ze spolu budou mluvit anglicky. Asi uz jsem stara struktura, ale mne to fakt dela starost.
crazydaisy nebála bych se zas tolik. no jako matka bilivgnich děti sice mám zkušenost, že převáží jazyk prostředí, ale až někde kolem prvního stupně školy a kdoví jak to do ty doby budou mít.
Do školky šly s nějakou slovenštinou, ale česky začly se mnou mluvit až ve chvíli, když jsem to definitivně vzdala ja (a taky máme tatínka Čecha).
crazydaisy neboj, jazyk prostředí převládne.
Já chápu tvoji starost, pokud se ti nezdá jak mluví v češtině. Já když si vezmu, kolik věcí se děti naučily ve školce, kolik slov, kolik si tam vysvětlili pojmů, tak ta školka má fakt výrazný vliv na řeč. na druhou stranu je to už prokázané, že učit se takhle dva jazyky v tom ranném dětském věku je pro děti obohacující a vlastně pro tvá vnoučata je to stejné jakoby měly třeba jednoho rodiče cizince.
Tim prostředím já myslím to, že pokud budou bydlet v Česku a budou chodit do české školy, tak nejpozději pak se na angličtinu mezi sebou vykašlou. Pokud se vůbec spolu anglicky budou bavit, když všude jinde uslyší jen češtinu. Pokud nebudou ve školce mluvit anglicky i ostatní děti, tak se není čeho bát.
crazydaisy asi pujdu proti proudu, ale za mě to není dobré. Dokud nemluví správně česky, proc dítě dávat do anglické školky?
continuity já vozím french press. Ty hrnky mně nikdy nenapadly a mám akorát porcelánové, ale není to špatný nápad.
Tak biligvni deti, co maj ruznojazycny rodice, patlaj v obou recech, jako kazdy jiny dite, ne? Postupne se to spravi
tv dítě dobře česky nemluví do kolika sedmi osmi let? Synovi bude šest a pořád používá patvary typu vezmout (vzít). Pokud chceš, aby se učili cizí jazyk tímhle způsobem (což je nejpřirozenější způsob, není to školní výuka) nemůžeš čekat, až bude mluvit dobře. crazydaisy mně půl roku přijde ještě celkem krátká doba, za nějaký čas pochopí, že ve školce se mluví anglicky zatímco s babičkou česky. Fakt bych se nebála, naopak jim to dá dobrý vklad do života, pokud se jim podaří udržet kontakt s tím jazykem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY