Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:24

Diky vsem za nazor. V te skolce mluvi ( meli by mluvit) vsichni jen anglicky. Jsou tam i deti cizincu. Vyjimku meli ti mali, co nemeli jeste 3 roky, tak par zakladnich pokynu bylo cesky. Ale ted od zari budou mit i ti mali vse jen v AJ. V mych ocich by to nebylo treba spatny, pokud by se doma hodne detem venovali ve smyslu procviceni reci - povidani, zpivani, pohadky atd. Asi to beru podle sebe se syny jsem si povidala porad, cetla jsem jim pohadky atd. Je fakt, ze oba ve trech letech mluvili hezky, znali hodne pisnicek, basnicek jeste nez sli do skolky. No jo, nejak se s tim budu muset smirit.

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:28

Evaeva my jsme na poslední dovolenou vezli i klimatizaci a kávovar

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:29

Evaevajá spíš řeším správnou výslovnost, než skloňování. Za mě je to tak brzy prostě zbytečné. crazydaisy jeden z rodičů je cizinec?

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:31

tv kdepak, oba Cesi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:33

Pinot Noir takové vymoženosti my nemáme ani doma

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:35

crazydaisy asi jsem zaprdena, ale nevidím důvod v anglické školce.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:39

tv Pry je lepsi, kvalitnejsi nez ceska. Asi tak.

Offline Suya
příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:42

crazydaisy Vyslovnost se nejvic utvari v co nejmladsim veku, tak pokud maji od rodicu, prarodicu atd. jinak cestinu, nebala bych se, naopak budou mit prirozeny prizvuk v anglictine Ale chapu ty obavy, ja jsem "od fochu" a na syna anglicky mluvim minimalne, AJ skolku neplanuju, trochu si myslim, ze anglictinu tahle generace vstreba z okoli automaticky, ale cestina bez patvaru bude vetsi orisek

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:45

tv no treba ten, že bez angličtiny budou za dvacet let v práci vyřízení? 

Oba jazyky se dočasně zpozdí, ale nakonec vše doženou. 

Obě dcery mají několik bilivgnich spolužáků - když jsme to řešili, spíš jsme měli problém najít někoho, kdo NEMA alespoň jednoho rodiče cizince. a nestalo se vůbec nic. Akorát mají ty deti dva jazyka na úrovni C1 a víc. Dospelý na to musí obvykle dřít několik let. 

Na světě je spousta lidí, co mluví od narození dokonce několika jazyky, různé Africké kmeny, Ázie a všichni to zvládají. Lektorka, která učí české imigranty z Afriky říkala, že nepotkala zatím nikoho, kdo by nemluvil alespoň třemi jazyky.

Jen tady se, kdoví proč, vzhlíží k dokonalé češtině a ovládání kdejaký u jazykových struktur a ostatní jde bokem. 

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:47

Suyaotázka zní, jakou cenu bude mít za dvacet let čeština bez patvaru. Si otevři nějakou sociální síť, kde jsou mladí. Je to téměř nesrozumitelné už teď.

A tato generace bude nakonec určovat, co je norma, ať se nám to líbí nebo ne. 

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:51

continuitytakže pokud s angličtinou nezačnou ve věku 2-3 let, budou v budoucnu v pr..? V tomto případě jsou oba rodiče Češi, tak v tom důvod nevidím, nezlob se.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:51

Suya no uvidime. Vnuk vlastne teprve vic mluvit zacina, je fakt malej. Dva roky bude mit v prosinci a od zari bude chodit tri cely dny v tydnu do te skolky. Pro nektery aktivity co ve skolce delaji nezna vnucka cesky ekvivalent, protoze to videla, delala poprve az tam. Posteskla jsem si, trochu se mi ulevilo. Treba to bude dobry, aspon jsem se tu anglinu neucila zbytecne

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:57

continuity co myslíš tou dokonalou češtinou? Že dítě umí vyslovit všechny hlasky? 

Online Pinot Noir
30060 příspěvků moje polička 03. srpna 2023 23:57

tv syn do aj školky nechodí, ale kroužek angličtiny měl každý rok a dívá se na videa v angličtině odmala, teď už i na youtubery, rozumí jednoduchým větám. Ale hlavně má výslovnost, jakou já už nikdy mít nebudu, ani kdybych se na hlavu stavěla. Je to pro něj úplně přirozené. A ano, myslím, že za dvacet let se mu to bude hodit, nevidím důvod, proč se tomu bránit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 00:08

Pinot Noir to je dobrý! My tu angličtinu hrozně zanedbáváme, loni jí měl aspoň ve školce, letos jsme mu dovolili tam nechodit, pokud bude mít v té době jiný kroužek. Anglická slovíčka pochytil akorát od českých youtuberů, anglická videa nechce,... Doufám, že to dožene, ale jsem z toho trochu špatná.

Offline Suya
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 00:11

continuity To je pravda, se kterou se jeste musim nejdriv smirit Prave, jak mluvi generace Z, z toho usuzuju, ze netknuty AJ zustane malokdo, a proc tomu nejit naproti. Ale cestina na jakes takes urovni se doufam bude hodit i za 20 let.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 00:13

tv když začnou brzy, učí se ten jazyk jakoby to byl jejich druhý mateřský jazyk, "učí" se to jinou částí mozku, než když začneš později klasickou školní výukou. Bude to pro ně jednodušší. To se nevylučuje se správnou výslovností všech hlásek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2023 00:17

Suya jako ty anglicismy, to je děs, syn je používá už v tomhle věku, litá tady what? a i ty patvary jako ironový

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 01:14
Reakce na Pinot Noir:

Nejhorší na těch ubytováních bývají skleničky na víno. Všechno ostatní jsou drobnosti.

​To je pravda. Ale ve Francii měla všechna ubytování perfektně vybavenou kuchyň a mnohem víc skleniček na víno, než bylo postelí. Byly i různé tvary a velikosti! Zaujalo mě to.

Offline letfenixa
10959 příspěvků moje polička 04. srpna 2023 04:34

Keby nebol Lukasko taký, aký je, dala by som ho na angličtinu

Ale aspoň teda, že už rozumie po česky.