Potrefenáhusa Hele my to máme tak 40 minut, ale pěkná cesta a hlavně stejně člověk musí občas do nějakého obchodu, takže si tam projdeme Pepco, Takko, DM, my tu v orkuhu 20 km, máme jen to jedno Pepco, jinak fakt nic, jenom ty běžné supermarkety. Ale já si myslím, že ještě rok a možná ten další, a pak jim to tam bude malé. Pro školní děti už to moc není.
Vše o těhotenství a dětech
Musím se pochlubit, mimino (16 měsíců) se naučilo zacházet s Albi tužkou. Umí jí zapnout, vybrat si knížku Domácí zvířátka, přinést mi ji, abych to přepla na zvuky zvířátek a pak si v ní správným koncem ukazuje
doufám, že si tím rozšíří slovní zásobu z bú a au (haf) a pochytí třeba ještě mňau nebo koko ![]()
Jako další věc se naučilo rvát se o tu tužku se starší ségrou ![]()
Potrefenáhusa Nejlepší je samozřejmě zámek a obora s minizoo. Z pekárny je už malá samoobsluha, ale koláče (a housky) měli pořád dokonalý, když jsem tam byla naposledy.
Roh Ronovské a vinařské, na mapách to ani není značený. Krásná je i Chrudim, ale je to už asi daleko a taky dost venkovní.
Potrefenáhusa JÁ jsme už na to podruhý koukala, jak jsou z toho všichni nadšení, ale máme to autem skoro dvě hodiny :-/.
Edit: a tu Lužnou máme taky na seznamu :-)
MP Meri no, jako v dešti se asi na Dachova nevydáte :-/ tak safari ve Dvoře (s holinkama a deštníkem), nebo je tam nějaká naučná stezka i pro kočárek...
U nás už bylo kouzlo Albi tužky objeveno, díky za tip na Domácí zvířátka.
V sobotu v 10 jsme vyjeli s vnukem z Prahy. Od te doby prestalo prset na pul hodiny vcera vecer a dneska kolem Brna svitilo 10 minut slunicko. Jinak dest, dest, dest
Takze vsechny plany na venkovni aktivity jsou v zadeli, v sobotu jsme se dohrabali na segry zahradu otrhat mokre boruvky a ve skleniku par okurek a rajcat, dosli jsme si nakoupit a oba jsme byli stastni, kdyz jsme se dostali domu do sucha. Vcera jsme jeli do Zdaru n/S, je tam vystava lega a krasna modelova zeleznice, verny model zdarskeho nadrazi a Žďasu, je tam i Zelena hora a spousta malickych detailu, nektere pohyblive figurky. A na jedne masince je kamera a promita se prujezd trati, oba jsme byli nadseni. Dneska jsme teda konecne na Morave, prujezd kolem Brna docela usel. Jsem zvedava, jestli zitra dame tu zoo a dinopark ve Vyskove, aniz by nam narostly zabry.
Aranel Dali jsme to Safari a dobrý to bylo! Musím říct, ze to je fakt vymazlený, byla jsem tu naposled jako dítě a fakt teda zážitek teď pro mě. Zvířata mě neberou, ale i ta zahrada, všude spousta kytek, stylové dekorace ... milion možností občerstvení, cenově to není úplně láce, ale přepálený taky ne a navíc se mi jídlo zdálo kvalitní, kafe dobrý, bonus všude zálohování. Jen to počasí teda na píp ![]()
Kokoska zítra už snad pršet nebude. My jsme na dovolené a pršelo nám od soboty do dnešních tří hodin v kuse. Ale nedávno jsem si tu přála tři dny deště, tak to příroda přetáhla jen trochu.![]()
Ve Žďáře je fajn i to museum, nebála bych se tam vzít šestiletého syna, ten audio průvodce se mi líbil. (Ale to bylo malému osm měsíců, tak možná mám zkreslené představy)
Evaeva myslis to v Klastere? Tam jsme byli s druhou partou vnoucat pred par lety, byla tam interaktivni expozice Leonardo da Vici, moc si to deti uzily.
Kokoska asi ano, to museum nové generace vedle informací pod zelenou horou vedle rybníka. My byli na expozici přímo k té zelené hoře, bylo to o Santinim, architektuře i té církevní stránce. Ale bylo to hodně zajímavé, žádná nudné expozice vitrín.
Evaeva to tenkrat bylo nahore v patre. Jeste je nekde ve meste neco o Egyptanech, ale nevim, jestli toho naseho by to bavilo.
Prosím zámek Radešín. Edit. Facebook a přítel byli rychlejší.
nemáte tip, kde by se dala uspořádat oslava narozenin, a zabavily se tam přitom děti? Praha, nejlépe východní kraj.
Loni na horotabore se nám davem prohnala vlna nějaké střevní infekce, bylo nás tu tak 30 děti a okolo 15 dospělých plus mínus. Takže máme úterý, od soboty nám lije a lije, a dnes zvracely už 3 děti a 2 maji průjem. Krása střídá nadheru:D
Ten malý "já tam asi nedojdu" dneska urazil 5,5 km, 350m výškových do kopce a to bez většího zaváhání ![]()
Má můj obdiv, pro mě je to teď moje maximum ![]()
SunEclipse máš fb? Ve skupině Dětské koutky a herničky v Praze je asi milion tipů, je tam i mapa. Kam na "dospělou" oslavu s dětmi se tam řeší pořád.
Nedávno jsem slyšela chválu na Letohrádek Kinských/Národopisné muzeum na Smíchově, ale nevím, pro jak velké děti poptáváš.
Včera na výlete ma pobavila čašníčka pri objednavani obeda otázkou na počet porcií ![]()
Ale musím dieťa pochváliť, aj keď mu to údajne nechutilo, tak trochu zjedol.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY