Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:24

continuity máš pravdu, akorát moje OCD roste z různých krabičekUž teď trpím, když vím, že budu muset tu samlu, ve kterých mají všechny hračky, něčím nahradit.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:45
Reakce na Karja:

sambo oblékl dceři košilové šaty bez rukávů obráceně. Přišla celá stažená, ten límeček měla jako roláček vytaženej pod bradu a vzadu výstřih s rozepnutými knoflíky:-D. Chodila tak celé dopoledne po venku, po vsi, když jsem se jí zeptala, zda to chce otočit, dost štastně řekla, že jo:-D

​oni to nevidej, muž vůbec nepozná ty věci od sebe, jestli je to na mimino nebo na tříletý dite, navrch ty hadry vůbec nezná, takže když dostane za úkol přinést leginy, rozhrabe všechny tricka a ani to není schopnej poskladat zpátky (mám to v zasuvkach, za sebou)

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:46

Jo a tuhle dal miminu MOJE ponozky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:48

Potrefenáhusa a k tomu bych přidala, že nevidí fleky. Muž ode mě odkoukal, že večer kontroluju dětem trička, jestli jsou špinavá. Akorát že on to udělá, ale stejně ty fleky nevidí Jinak si teda pamatuje, která skříň je koho a kde tam mají trika a tepláky. Ale rozdíl mezi zateplenými a tenkými legínami jde totálně mimo něj.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:50

Potrefenáhusa aspoň už mu nemusel pak dávat ty legíny

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:10

Potrefenáhusa Evaeva Muz kdyz je se synem doma, tak dite chodi prakticky nahe. V nejlepsim ma tricko. Boty si kluk najde a obuje sam. Ale tuhle ho musel obliknout a neomylne vytahl ze supliku, kde mam veci dopredu, asi o dve cisla vetsi manzestraky. A dneska se muz k zubari, byl dohodnuty s moji mamou, ze ji kluka na ty dve hodiny preda, ale klasicky nestihali a telefon uz nebral. No tak ho asi dostala recepcni

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:19

Evaeva continuity my jsme se od třídění podle druhu postupně přesunuli ke shrnutí všeho do jedný krabice. Syn si nejradši staví volně, má skvělý nápady, sestaví si co mu přijde pod ruku do parádních objektů. Vůbec nemá smysl to třídit. Takže zatímco duplo máme rozdělený ve čtyřech krabicích podle druhů, lego je ve dvou boxech úplně halabala a dítě je spokojený.

Už premejšlim pomalu co s duplem, občas to ještě vytáhne, ale už spíš míň. Máme ho mraky, je mi to trochu líto ho prodávat, ale zabírá to strašnýho místa :(

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:25

Evaeva ty fleky, to je přesný, já dite přes den teda neprevlikam, pokud se totálně nezleje nebo nejdeme někam vyloženě mezi lidi, ale čistý oblečení ji denně davam. A často najdu někde odlozeny naprosto zadelany teplaky s koleny od písku odlozeny na priste, nebo se mě přijde zeptat s trickem s milionem fleku od kazdyho jídla, co ten den jedla, jestli tohleto do špíny

Jos tu schopnost vytahovat ze zastrcenych míst naprosto nemožný oblečení maj taky asi všichni 

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:25

žluťásek tady tadyyyy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:38

Potrefenáhusa já právě mladšího obvykle musím převléct po odpolední svačině - jogurtu, takže to triko je často použitelné na další den, teda podle večeře takže večer jde do špíny jen to, co je opravdu špinavé. To by byl muže ideál, kdyby tam mohl frknout všechno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:41

žluťásek to máme teď, jenže čím dál častěji po mě chtějí postavit něco podle návodu (máme hodně těch různých autíček z Alberta atd) a to i tahle mini věc zabere hodinu, což štve všechny zúčastněné. Ve volné tvorbě jim bránit nebudu, to je stejně můj ideál. Ale starší už by to podle návodu zvládl sám. Naopak u Dupla moc není co třídit, zvlášť máme akorát panáčky a zvířata a pak koleje.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:46

Potrefenáhusa Ano. Tata si jednou na dovolenou sbalil moje sandaly . Mame rozdil asi pet cisel jenom. 

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:49

Evaeva my jsme pořídili ty malý krabičky z ikea, co mají asi na pastelky v dětským odděleni, prodávají to po třech kusech. Ale syn to netridil sam, to jsem dělala já po večerech. Teď když vidím, že si s tím vyhraje i bez krabicek, tak už na to kašlu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:54

žluťásek oni to taky sami dělat nebudou, ale hledat hodinu jeden díl na vrtuli vrtulníku už mě taky nebaví

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:55

Evaeva tříděné lego se s volnou tvorbou vůbec nevylučuje, ba naopak, i při stavění podle fantazie ušetří čas a podle mě ho to i víc baví, když ví, kam sáhnout. Vlastně jsem před roztříděním vypozorovala, že ho to věčné hledání brzo otráví. Máme roztříděno a je to super, občas stavíme spolu podle návodů, to jde parádně. Z toho smíchaného pytle už se podle návodu stavět fakt nedalo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:56

Pinot Noir no a jaké máte kategorie? A můžu je vidět?

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:17

Evaeva na první fotce uklizený stav. V plastových šuplících z Actionu jsou placky, vyšší jednořádky všech délek a "věcičky". Největší papírovou krabici mají klasické dvouřádkové kostky, má teď postavený Titanic, tak je poloprázdná, v menších pak čtverečky a všechny kostky se zkosením. No a pak všechno možné, nevím, jestli je z toho něco poznat - panáčci, vše, co vytvoří pohyblivé spojení, blatníky, kapoty, průhledné kostky, okna a dveře, jednobodové nízké a zvlášť jednohubky vyšší, jednořádky placaté, všechno kulaté, pak ty vrchní části, co už nemají puntíky nahoře, s kulatou dírou, s křížkovým otvorem, placaté čtverečky... A v těch drátěných šuplících jsou hotová díla. 

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:25

Ach bože, kývla jsem na natáčení televizního dokumentu, kde budu poskytovat své osobní svědectví ve věci mateřství... A teď mi došlo, že pak asi schytám pěkný shitstorm. Normálně se mi udělalo špatně, jak jsem si to představila, taky mně to mohlo napadnout dřív, teď už se mi odříkat nechce.

Ježíš, doufám, že to teď nezní že se nějak chlubím, jen se mi teď spojilo, že ty různé komentáře a odsudky, co na netu zažívají jiné, se pak budou týkat i mě osobně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:30

Pinot Noir díky! Ty plastové boxy dole jsou ty z ikei? Některé kategorie asi sloučím, ale jako mustr to použiju.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:31

dzizisketa jseš odvážná. Ale jako silná žena to jistě ustojíš.