Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:16

Potrefenáhusa jo, ideální je udělat hromádky. To u nás funguje dobře, ani nemusím nic říkat a děti se obléknou do toho.

Offline continuity
43658 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:19

MP Meri to bylo moje starší. Hrozně hrozny, paradoxně se nám všem ulevilo, když přestala potrebovat pres den spat, ač jsme měli doma další mimino. Jak odpadlo to šílený uspávání, bylo to významně lepší. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:21

continuity já jsem se vždycky bála těch změn, jakože panebože co až nebude mít dva spanky a co až nebude spát odpoledne....takže to si teď říkám při mantře, co až budou spát ve školce:-D Že nakonec každá ta změna byla pro mě dobrá;-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:26
Reakce na notna:

dzizisketa Jsi odvážná a držím palce, ať to ustojíš. Vlastně uplně nejlíp, ať nemáš co, ustávat. Já mám strašně moc ráda tyhle dokumenty ze života a jsem ráda, že k tomu někdo má odvahu

​Teď jsem někde četla statistiku a nejagresivnější diskutující na internetu jsou matky na mateřské, potom lidi co všechno svádí na Romy a dál už nevím. Ty matky teda překvapily. Já bych řekla, že tento druh dokumentu bude pouze pro určitou skupinu lidí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:28

Karja mně vyhovovala změna ze dvou spánků na jeden, jinak teda ne. Ale z těch uváděných časů mám teda osypky, moje děti pod dvě hodiny nešly ani v těch třech letech. Mladší teď dvakrát usnul na táboře a žádný vliv to nemá, prý už jim dneska přišel i přetažený. Takže očekávám, že ve školce taky usne.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:28

continuity já mám problém, ze když nespí ta starší, spi blbě i mladší, nemuzu chodit douspavat a odlifrovat ji daleko. 
ona ještě spát potřebuje, nevydrží až do vecera a je to pak blby

v sobotu taky nespala, byli jsme na oslavě, usnula až v půl 8 v autě, tak jsme si říkali, ze ji jen přendame, jo houby, vzbudila se ještě v autě po půl hodině, rvala až domu a spát šla o půlnoci 

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:30

Kan mne tady prijdes jedna z nejagresivnějsich diskutujících ty, na matersky asi nebudeš? 

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:32

Kan Do které ze skupin se řadíš?

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:38
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:44

PotrefenáhusaNo to rozhodně ne! :D

Len Hele ani do jedné. 

Takže statistika nelhala.

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:52

Kan To víš že jo. Přijde mi to zvlášť vtipný, když se zrovna ty ráda obouváš do matek na mateřský.

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:00

MP Meri Potrefenáhusa mate to narocne. Jeden kousek jsem mela nespavy a druhy spavy. A ty jo, ta druha materska byla fakt dovolena. Nebo teda byla by, kdyby nebyl covid a doma full house. Ted uz nespi ani jeden, i kdyz ten mladsi trilety by to potreboval. Ma to ale i nejake vyhody, nemusi clovek trcet od obeda do ctyr doma, nez skonci siesta. Nektere deti jsou k neunaveni. Nase vstavaji relativne brzy, vydrzi cely den (ted venku, v Krkonosich) a zatimco my jsme zrali v devet do postele, oni trdluji do jedenacti v detskem koutku, dokud tam nezavrou. Ten mladsi si tu obcas dava pres den mikrospanek v hospode pod stolem nebo nekde na vylete na mezi na plastence. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:02

Potrefenáhusa na to přendavání to podle mě už musí být její čas na spaní. My jsme přendavali jen jednou a to usnuli asi půl hodiny před obvyklým časem. Stejně se teda oba vzbudili, ale byli úplně mimo a za chvíli zase spali. Jinak běžně usnou okolo šesté, ale to je po příjezdu budíme, starší už je v pohodě, ale mladší to pak obvykle prořve až do večeře.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:04

Gatita jo na dovolených ten spánek trochu překážel, my jsme zůstávali na ubytování aspoň ob dva dny, jinak už byli nepoužitelní, i když to třeba zalomili v krosně na půl hodiny. Ale tohle teda neznám, že by usnuli kdekoliv, potřebovali buď zklidnit nebo ukolíbat.

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:10

Gatita no, ten odpolední spánek omezuje dost. Zvlášť u čtyřletého.

Viktor spí odpoledne dvě hodiny a já mám neustálé dilema, jestli to nějak nezačít omezovat, protože ve dnech volna nás to hrozně brzdí, ale ve všedních dnech to kvůli práci docela potřebuju. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:26

Evaeva no on usina na nevhodnych mistech, jako v sedm vecer u vecere nebo tak. Udrimne na chvili a jede jako duracell. To nechces. A neda se tomu moc predchazet, jako ze by se vyspal po obede nebo tak, to se nenecha.

Pinot Noir tak clovek asi nemuze mit vsechno:) Ja bych celkem brala pravidelnou siestu behem dne, klidne i na dovolene, i kdyz chapu, ze to je slozite.  Na te dovolene me napada leda se nejak prostridat. To delame my, i kdyz ne kvuli spanku, ale kvuli ruznym narokum. Proste jeden z nas se nekde smrdoli s mladsim nebo s obema, a druhy vyrazi bud sam nebo se starsim se znicit na ture nebo na kole. Jde to i nakombinovat, ze se obe jednotky behem dne nekde sejdou. Ale ne vsude to jde, tady v Krkonosich zrovna jo, diky autobusum a lanovkam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 19:27

Pinot Noir no vzhledem k nadcházející zimě bych mu ten spánek neomezovalaMoji oba kluci teda na podzim přestali spát po té, co jsme se spánkem šaškovali celé léto. Mně to teda vadilo akorát na dovolené nebo nějaké výlety, v běžný den to bylo naopak fajn.

Gatita mně to spíš fascinuje. Oni usínali dobře a bez protestů, ale takhle z ničeho nic ne.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 19:31
Reakce na Lamicka:

MP Meri kdyz ja mam treba blok, ze lidi, ktere sleduju musi byt zahlceni, tak jim nepisu, i kdyz se mi treba neco libi. Na tvem profilu se obcas dost odvazu - 1x rok napisu sz a dam srdicko. Tak snad zacnu posilat pozitivni hodnoceni.

​Víš co je zvláštní? Že nejvíc "pochval" dostávám paradoxně naživo (nevyžádaně, ne ze bych na to sama zavadela řec) ve smyslu "mě se hrozne líbí co děláš, rada te sleduju". A vždycky je to od lidi, kteří v onlajnu prakticky nedaj "ani srdíčko" (ne ze bych si vedla statistiky, ale zas nemam ty čísla takový, abych plus minus nevěděla, kdo mi často reaguje). Lidi maj ve zvyku onlajn proste spis koukat a nijak se nezapojovat. I tady nedávno někdo psal "já nic nelajkuju". 
Ja tím vlastne nechci nic konkrétního říct, spis jen ze obecně lidi s pozitivni zpětnou vazbou šetří. Já mám v tomhle asi nejakej komplex nebo co, takže já sikulkuju ve velkým a snažím se to převádět do vsech oblasti života, protože proste mám pocit, ze to protistrane musí bejt hrozne příjemný :) V reálu mi to teda jde jen vůči detem, třeba muže mám problem slovně pochválit, sama nevím proč, i když v duchu tu danou věc oceňuju

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 19:38

A to nespani je hrozny fakt moc. Já jsem zvyklá (nucená) všechno dělat, za jejich bdění, ale vede to k fakt nepěknejm zlozvykům, kdy multitasking je slabý slovo a jak tou prací na telefonu vyplňuju ty různý desetiminutovky během dne (kdy se zázrakem zrovna bavěj oba zároveň) a dělám na tom pátý přes devátý, tak mám vypěstovanou nepěknou závislost. Přitom vím, ze když jsem pak chodila do práce už, tak mi stačilo sjet internety třeba třikrát denně ve větším kuse a bylo to mnohem lepší. Takhle jsem na telefonu "furt".

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 19:43

MP Meri mně přijde dost neuvěřitelný s takovým miminem pracovat třeba i hodinu denně