Pinot Noir Jo, i tady je ten první stupeň takový pohodový, víc škola hrou, než něco jiného. A to delší obědové okénko je náhodou super, myslím, že se mu tam bude líbit!
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir asi takhle. Syn bud chce jit domu hned po vyucovani ve 12, ovsem musi si s sebou vzit kamarady k nam domu:)). Nebo tam chce byt az do odpoledne. Do zaviracky by tam asi byt nechtel, protoze vetsina deti odejde zacatkem odpoledniho bloku kolem 15.30. Ale druzina mu vubec nevadi, ma tam konecne prostor si pohrat s temi svymi kamarady. Udelala bych to tak, aby to bylo ok pro tebe, a kdyby to bylo na syna moc, tak bych to prizpusobila.
Gatita super, děkuju, to jsem potřebovala slyšet ![]()
Pinot Noir nas sa to tento rok sice este netyka ale uz teraz viem ako to bude. Druzina aj skolka su do pol piatej, 16.15 s vyplazenym jazykom vyzdvihnem starsieho v skole a spoteni az za usami dobehneme pre mladsieho o 16.30. Uz teraz su v skolke vzdy posledni, tak snad si zvykli (aj ked kazdodenna vycitka tam je).
Pinot Noir taky bych zacala vic tak, abyste to zvladali a kdyztak potom ubirala.
Pinot Noir u nás by taky muž neměl problém nechat děti ve školce/družině do zaviracky. Já se snazila vyzvednout je dřív, ale zas třeba loni děti měly 3x týdne sport (2x od pěti, jednou od šesti). Jestli si R v družině udělá úkoly (pokud budou dostávat) a zasportuje si nebo bude mít nějaký kroužek, tak bych byla v pohodě a nechala ho tam. Samozřejmě pokud se neukáže, že je to na něj moc. Jinak bych do toho prarodiče netahala.
Gatita já myslím, že se jí můžeš zeptat, kolik těch implantátů dělá a jak dlouho už.
Garfie no s tím převlékáním to právě úplně nevidím ![]()
711990 Tabea díky, to zní rozumně.
Viktor je momentálně hrozný házeč vidlí do všeho. Letos už měl být školkovým mazákem a ve školce měl bývat do pěti on, já měla mít čas pro Ríšu. Místo toho mám plnou hlavu toho, jak bude zvládat školku, budu poslouchat, co ve školce nezvládá, vodit ho po obědě na spaní domů a chudák Ríša bude i nadále na vedlejší koleji. ![]()
Pinot Noir třeba ta skolka bude v pohode, jak tam nebudeš ty, já z toho mám ale taky obavy, my máme to dite hodně stydlivy až úplně zablokovany cizima lidma, tak taky doufám, ze ten nástup nebude moc hrbolatej
jeste porad hledám formu, jak to s ni komunikovat, ze se budu doma starat o mimino, mi neprojde
rekla jsem ji, ze jsou ji 3 a když jsou dětem 3, začnou chodit do školky si hrat se stejně staryma detma, na to mi vzdycky řekne, ze ona ne, ze ona bude doma.....tak jsem na to teda taky zvědavá
Ja jsem na tu školku taky zvědavá, syn je společenskej a komunikativní (přesnej opak mě, ha ha), tady nějak nemám obavy, ale jako furt bojujeme s oblíkánim a obouvánim, fakt nevim, jak to tam bude zvládat, protože doma to často končí řevem a zásekem ![]()
pilgrim to naše taky nezvládá, ale tam prave spoliham na to, ze ve školce to beze mne bude jiný
viktorka_od splavu ještě doporučuju TePe Gingival gel, taky obsahuje chlorhexidin, něco podobného má i G.U.M. oboje snad v GB dostupné.
pilgrim tím se vůbec netrap, to jsou úplně marginální věci, 90 % dětí je na tom stejně. Ve školce jim to za prvé jde najednou líp, za druhé učitelky nejsou žádné důry, moc dobře vědí, jak to je, pomůžou, naučí... Nám učitelky vždycky říkají, že když jsou nějaké dotazníky, co děti umí a zvládnou, tak to není proto, že by ti, co nezvládnou nemohli do školky, ale jde o to, aby třeba necpaly dítěti, které jí příborem, lžíci, nebo nezavazovaly tkaničky, když to dítě umí, a nekazily tak, co je rodiče pracně naučili.
Moje obavy plynou z Viktorových specialit, které podle mě moc nemají obdoby. Dětí, které od osmi do půl jedné nic nesní, nevypijí, ani nečurají, a odmítají se čehokoliv zúčastnit , zas tak moc není.
Potrefenáhusa My si o skolce povidame uz hodne dlouho, pomohly mi knizky o skolce, lip si to dovedou predstavit. Dneska jsme se cestou z trilety prohlidky stavili omrknout skolku zvenku, oba se tak uz moc tesi, ale uvidime, jaka bude realita.
Gatita Není to vůbec blbý dotaz, jen ti asi nepomůžu. Spousta praktických zubních lékařů implantáty dělá a umí to, spousta dalších (jako například já) odesílá na jiné pracoviště. Dala bych hlavně na svůj pocit z lékařky. Pokud jsi s ní jinak spokojená (nevím teda, jak dlouho k ní chodíš) a nebojíš se, nech si implantát klidně udělat tady.
Černá kočka dekuju
pilgrim to vubec neres, ja treba Tondu normalne obouvam a prevlikam rano v satne, jinak bych ho nikdy nedovedla do tridy a pritom doma i ve skolce to jinak zvlada. Nez vloni nastoupil, neumel si obout boty ani obliknout bundu a tam se to naucil behem prvniho tydne.
Potrefenáhusa mladší taky do školky nechce. Přitom už chodil loni i předloni (ale jinam) a tábor teď taky zvládal skvěle. Ale když jsem říkala, že něco něco a pak už se jde do školky, s klidem mi odvětil, že on do školky ale nechce. Taky jsem zvědavá, měl by je oba vodit tatínek, ale jestli bude mít ráno velké záseky, budu muset chodit s nimi. A máme maximálně měsíc a půl, aby si zvykl, s miminem už tam ráno běhat nechci. A to jěště budu ráda, když odchodí půlku, bojím se, že zase začne kolotoč rým. V úplně nejhorším případě by se musel vrátit do té DS, doma čtyřleté dítě už úplně nechci, ale tam bude jednak plno, a pak to jsou dvě děti ve dvou institucích a kojenec k tomu.
Jediné z čeho nemám obavy, je ta sebeobsluha, to zvládá s přehledem už dlouho, neumí teda bundu a mikinu, ale to se poddá.
Pinot Noir já se tvým obavám vůbec nedivím, Viky opravdu není úplně klasický případ. Ale věřím, že s empatickými učitelkami to zvládne, na odloučení je zvyklý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY