Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 13:27

my sme dnes mali len zoznamovaci den v skole. bolo to tak na max 40 minut. v triede ma chlapca s ktorym chodil do triedy do skolky ale asi neboli nejaki kamarati. potom je tam este jedno dievca ktore bolo tiez v skolke ale v inej triede.

ucitelka je nova a velmi mlada - sama povedala ze len dokoncila skolu. ja tak nejak dufam ze bude este plna nadeje a motivacie kym ju stare struktury nezadupu do zeme.

kym sa deti a ucitelka zoznamovali tak som vypisovala nekonecne papiere. deti bude v triede 9 a z toho 3 s rovnakym krstnym menom ako ma ten nas

co ale dost pokazilo dojem ze sme zoznam (plna a4) veci ktore treba priniest obdrzali az dnes okrem pomocok na vyucovanie tam bola aj drogeria a stolovanie.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 13:29

eless my ten papír se seznamem pomůcek taky dostali až dnes naštěstí třeba výtvarka bude až příští úterý, takže na kufřík s vybavením nějaký čas je...ale bylo mi trochu líto, že jde dcera s prázdným penálem, když dnes na seznamu nebylo nic extra. 

Offline Tabea
8303 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 13:37

Mohučanka u nás taky dostávají seznam, co potřebuji, až první školní den. Do ty doby nechce škola prozradit, kdo bude třídní. Tady dokonce může být i víc třídních

První školní den bude odtajnění. A úprk do města vydrancovat papírnictví. Já už jsem teda mazak, takže pošlu do papírnictví seznam a nechám si všechno připravit.

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 13:39

My dostali konečně minulý týden konkrétní seznam věcí, co má obsahovat penál, ale díky radám tady od vás už jsem ho měla správně připravený. Jinak nepořizujeme nic, všechno dostanou, všechno zároveň bude zůstávat ve škole, žádné přenášení knih a sešitů nebude, domů si ponese jen pracovní list, pokud bude mít úkol. Nepotřebuje tedy doma žádnou skříňku ani kontejner, naopak psací stůl jinde než v kuchyni důrazně doporučili, takže ho přece jen pořizovat budeme, Ríša by to samozřejmě hned vykecal, že to látá v kuchyni u hrající televize a s Viktorem za krkem, a já mezi těmi motivovanými matkami nechci být hned za černou ovci (už tak jsem, protože jsem ve škole dnes nebyla, že jo). 

Online SunEclipse
3509 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 13:51

Pinot Noir eh, já vůbec netuším zda si o mě ostatní matky něco myslely..já za dobu školní docházky synů znala jednu jedinou maminku spolužáka/žačky

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:01

SunEclipse je to soukromá škola a ty matky tomu odpovídají, no. Zároveň to škola tak staví, že jsme "komunita", pořádají akce pro rodiče, hned tento týden bude společný piknik... Od začátku vím, že se mezi ně nehodím. Na schůzce ve školce PŘED začátkem školního roku jsem zjistila, že Viktorova spolužačka má starší sestru, a ta bude Ríšovou spolužačkou. No a jejich máma už měla všechno zjištěno, jak se jmenují učitelé, s většinou už mluvila, už před prázdninami se byla podívat v jejich hodinách, měla zjistěno, jak budou fungovat ty kroužky, které předměty budou v angličtině... Povídala mi, jak se s dcerou připravovaly na ty "přijímačky" (do první třídy ). No prostě přemotivovaná, aktivní matka, naprostý kontrast s mým "nějak to bude".  Hádej, jakých rodičů je tam převaha.

Offline monis
1614 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:04

Pinot Noir to uložení knih ve škole je super a nechápu proč to v roce 2023 pořád není standard. Když můžou mít svojí skřínku tříleté děti ve školce, tak nechápu pro ne školáci. Když vidím ty malé děti s těmi mega batohy, tak doufám, že už alespoň nedostávají poznámky za zapomenuté učebnice jako za nás v devadesátkách.

Offline Kokoska
35189 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:14

Pinot Noir a hádej, kteří rodiče budou sympatičtější učitelům! Já bych teda ty přepečlivé a všechno si ověřující a určitě i vymáhající asi moc nemilovala.

Offline letfenixa
10964 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:17

eless prečo by ju mali staré štruktúry zadupat do zeme? Na našej škole, keď som nastúpila, najlepšie sa ku mne chovali kolegyne na sklonku ped.drahy, ešte ony mi hovorili, že odo mňa čakajú inovácie. A je to tak stále. 

Offline letfenixa
10964 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:17

monis u nás to napr nejde preto, lebo škola nemá financie, aby zaplatila každému žiakovi dve sady učebníc. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:20

Pinot Noir no ale to je uchylny!!!

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:27

711990 no že jo?

Online viktorka_od splavu
49472 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:52

letfenixa na co dve sady?

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:57

Pinot Noir Mam osypky jen to ctu. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 14:57

Pinot Noir Mě hlavně překapuje, že je vůbec možné aby rodič ještě nenastoupivšího žáka mohl navštívit hodiny potenciálních budoucích učitelů. Mě by to ani nenapadlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 15:00

Pinot Noir to zní dobře, žádné věci domů. Ten komunitní život je stinná stránka podobných "ústavů" bych řekla. Ale na druhou stranu je fajn, že rodina a učitel se dobře znají. Na přemotivované rodiče si zvykneš, oni možná taky trochu povolí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 15:02

Jimik na soukromých školách to jde. Aspoň na místní scio škole se podle mě můžeš podívat přímo do hodin. Ale osobně bych tam šla před zápisem, pak už bych se nechala překvapit.

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 15:06

Jimik tehdy ještě nevěděli, že budou učit jejich dítě. Ale vybírali školu tak pečlivě, že se byli v mnohých dívat, a to i v hodinách. A koncem prázdnin, když jsme dostali rozvrh i se jmény učitelů, který my jen tak očima prolítli, protože co by nám to řeklo, že jo, cizí jména, tak ona už několik těch jmen znala z těch jarních průzkumů, že náhodou u dvou nebo tří z nich právě byli v těch hodinách. No šílenost, z mého pohledu.

Ale tak může mě těšit, že po tak důkladném výzkumu zvolili stejnou školu jako my, kteří ji vzali, protože je tam málo dětí a je to blízko.

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 15:07

letfenixa dvě sady nejsou, oni doma žádné učebnice mít nebudou. 

Offline letfenixa
10964 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 15:33

Pinot Noir aha, ok.