Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44948 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:18

Navazuji na diskuzi vedle, letos nemáme seznam drogistického zboží jakožto zápisné ani žádný další příspěvek. Nesmí se to prý vyžadovat, ale je to vítáno. Zjistila jsem totiž, že máme asi skutečně hodně nízkou úplatu oproti ostatním školkám, platíme 400měsíčně, takže se to pak honí, kde se dá. 

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:28

Pinot Noir Myslela jsem, že právě na ty školy, které kladou důraz na komunitu rodičů, chodí děti rodicu, kterým je tento přístup blízký. To mě překvapuje, co píšeš. Nebyla možnost dát Ríšu někam, kde by vám to víc vyhovovalo? 

Vedeme s mužem kroužek pro děti a rodiče, kteří přijdou se podívat , než k nám děti začnou chodit, mi přijdou v pohodě. Mně je to sympatické. Někteří přijdou "na čumendu" i víckrát, než nám svěří dítě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:29

Karja My platíme 500. Nosit máme všchno, ale narozdíl od jiných školek v okolí si nedělají čárky a nevyžadují to takhle jmenovitě. Pořád jsem se nějak nevyrovnala s tím, že stát těm dětem není schopný zaplatit ani tohle, ale co se dá dělat, nosíme, nosímeŘeditelka říkala, že pokyn od městké části je, aby vyžadovali jen ubrousky a ne toaleťák, že to je prý ponižující (použila teda jiný výraz, už nevím přesně), ale že jen kapesníčky je jaksi nevytrhnou

Offline letfenixa
10964 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:31

Mrakoplas preboha

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:33
Reakce na Kokoska:

Karja proč by musela Pinot říkat, že je účetní? Snad stačí Ríšova maminka, ne? Zaplať přírodo, že takovéhle opičárny nebyly, když moje děti chodily do školy! 

​Jak píše dzizisketa , někoho tyhle opicarny baví. Vždyť ty školy to avizují, že mají takový přístup a nejsou to školy spádové, kam dítě musí.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:37

Karja hele já se dneska od maminek na hřišti a kamarádek dozvěděla, že všichni platili do třídního fondu tak do 500, někde i jen 300 nebo 400. My 2.200 Kč by mě zajímalo, co tvoří ten velký rozdíl. Máme dlouhý seznam, co všechno za to paní učitelka nakoupí, ale to v těch jiných školách prý zvládnou taky i za to pětikilo. 

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:39

A asi je to do přiznání, ale jsem taky ta divná matka, kterou zajímá, jaké předměty se budou vyučovat v ang a kdo bude dítě učit a půjdu na dny otevřených dveří. A to už se jedná o výběr střední školy. Takže asi hodně divný pro někoho. A to jsem si připadala jako docela neřešič

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:40

Potrefenáhusa Sloník je jak od Zmatlíkový!

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:45

notna já jsem taky byla na DOD a všech schůzkách pro zájemce a podívat se ve výuce, projela do hloubky web, pročetla školní noviny. Ale to co popisuje Pinot Noir mi přijde trochu extrém, taková trochu soutěživá maminka, vím všechno ještě dřív než kdokoliv jiný

Já si právě dopisuju přes Watsapp s maminkou z vedlejší třídy a i když jsme obě byly všude spolu, stejně jsme trochu dezorientovaný a vzájemně si doplňujeme informace. 

Offline Karja
44948 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:54

Evaeva No, ale to je na Prahu slušná cena! Mně právě říkala kamarádka, že oni platí hrozně moc za školku i družinu (částky mi zmizely z paměti), tak jsem si říkala, že zkrátka ty peníze nějak chybí. No taky budu nosit.

Online dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 21:58

Potrefenáhusa 

Naše batole usoudilo, že když zvládne dvakrát třikrát denně čtyři samostatné kroky v prostoru, chůzi tím má splněnou a nyní se vrhlo na trénink mluvidel, dneska křičela na známého jezevčíka "Á-čí!" (Archie) celou dobu, co si s Bonnie hráli.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:02

Karja já si myslím, že u nás cenu určuje MČkoukla jsem na jednu sousední školku a platí stejně. Já musím říct, že by mi nejvíc protivné bylo právě to čárkování, takhle je to dejme tomu dobrovolné. Já třeba nenosím toaleťák, protože za ty dva roky ho syn ve školce nepoužil ani jednou.

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:20

dzizisketa tak naše batole už běhá a ne, není to lepší než když lezlo největší legrace teď je věšet se na dvířka od trouby Ale nemluví, jakože vůbec, kromě setrvalého ječení TÁ-TA TÁ-TA, bůhví, co tím myslí. Ještě vlastně umí "bau" na psa a tuhle udělala "bu" na obrázek krávy, no věšeli jsme fangle...

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:22

Evaeva my nikdy nenosili do školky nic, tak mě teď poněkud překvapil sešitek z družiny, kde je nejen napsáno, co máme přinést (nůžky, lepidlo, papírové kapesníky, atd.), ale je tam k tomu i obrázek daného předmětu a vedle proškrtávací kolonka "splněno"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:25

Mohučanka asi aby si to mohla dcera odškrtnoutU švagrové ve školce si právě vedou záznamy, klidně tě zastaví, že si ještě nepřinesla xy

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:28

Evaeva já si myslím, že mě taky budou brzy zastavovat

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:29

notna ale mně komunita nevadí, já se klidně družím, to až tady se ze mně udělal alkoholik, kterej má o sobě radši tajit informace. Ale to, co všechno podnikala ta paní, jak hluboce ty školy zkoumala, jak připravovali školkové dítě na zápis, a kolikrát už mluvila s vedením, ještě než škola vůbec zaćala, to mi připadá ujeté, no. 

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:36

žluťásek přesně, soutěživost v tom byla cítit hrozně.

Ta škola už od jara pořádala akce, školu na nečisto, zápis nanečisto, den otevřených dveří, setkání s rodiči, jarmark... Byli jsme na většině z nich, Ríša dostal i posudek, jak to s jeho schopnostmi vypadá, jedno dopoledne tam byl sám, vyzkoušel si tělocvik, angličtinu, výtvarku... Ale v hodinách jsme nebyli a učitele nám nepředstavovali, musela vyvinout dost další aktivity směrem k těmto informacím. Mně to připadá takové vlezlé. 

Online DruI
5610 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:46

Pinot NoirJá myslím, že důležité je, aby v takové škole bylo motivované dítě a to on už si vás pak Ríša zpracuje, abyste dorazili na akce, na kterých mu bude záležet :o)

Online dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 04. zaří 2023 22:53

Mohučanka 

Naše umí: máma, táta, brácha (zní podobně jako táta), děda, baba, pe (pes), na! (když něco chce i když něco dává ona jiným), tam, ták, cák (to má z koupaliště), ne! (to bylo úplně první slovo ), mňam, Bonnie, auto a dneska před večerním kojením na mě vybalila "Piso!"

A zvuky zvířat: mňau a čiči, bů, ka ka (kač kač), brum a mlaskat jako klapou koňská kopyta a jako ryba.

Když to srovnám s Rosťou, ten měl v jejím věku zásobu asi tak třetinovou. Zato už uměl fest chodit!