Pinot Noir Aha, tak to jsem špatně pochopila.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa Piso je nejdůležitější ![]()
dzizisketa ta je hustá! Kolik jí je, rok a čtvrt? To kluci říkali doslova tři slova a ani chůze nebyla nic extra![]()
dzizisketa piso! ![]()
Když srovnám ty naše, tak jsou jak přes kopírák: obě začaly chodit v 16 měsících, no, mladší spíš v 17, a ani jedna v té době nemluvila. Starší teda uměla ham a mňau. Akorát ta mladší je mnohem větší střelec, na šplhače a útěkáře nejsem zvyklá
ona se prostě sebere a jde! A najednou jí nevadí, že nikdo není nablízku. Zato když se chci já vzdálit od ní na dva kroky, je hned řev ![]()
No je to švanda.
Evaeva My sme do škôlky nosili presne stanovené hyg.potreby, ktoré som pred odovzdaním podpisovala. Vlani v 2.polroku som to doniesla hneď na 2.deň po požiadavke. Ráno, keď sme prišli, boli ešte deti v dolnej triede, ale kým sme boli v šatni, p učiteľka sa po ne vybrala a ja som jej odovzdala, čo som doniesla. Ona si to odložila v šatni, bez odstrknutia a následne o cca 2 mesiace ich pýtala od mamy, ktora prišla po dieťa na obed, že nemáme odovzdane. Bolo to trápne, som jej písala, že sú podpísané a odovzdane. Ja som sa s ňou totiž ani nestretala, keďže ráno bývali spojeni v dolnej triede a syna vyberala babka ![]()
žluťásekja som zatiaľ platila za druzinu (sumu stanovuje mesto), obedy (máme štátnu dotáciu, takže len taký vklad) a škola vyberá 10 € na prac.zosit z matematiky, ostatné učebnice a prac.zosity sú hradené zo štátneho príspevku. Tr.fond asi bude, dnes je rodičko, tak sa dozviem. Vždy, keď dostanem triedu piatakov, tak sa rodičia na tr.fond pýtajú, tak sú asi zvyknutí z 1.stupňa. pomôcky nejaké dnes dostali od mesta.
Tak škola ještě ani pořádně nezačala a my nemáme penál, ztratil se v 2+1, prolezla jsem všechno a nic
To mě velmi potěšilo (i když ti to nepřeju
), můj syn zahájil školní rok tím, že hned první den ztratil klíček od skřínky. Ten dostávají letos poprvé a v rámci úvodního proslovu jim ředitel několikrát zdůraznil, že middle school je krok k samostatnosti a zodpovědnosti a projevem důvěry je, že dostali klíček od skřínky a je to jejich první velká výzva, neztratit ho a musí v této první zodpovědné roli obstát. No takže mladej o něj přišel asi deset minut poté, doma brečel, do teď se nenašel, nemá odvahu se přiznat a u skřínky se tváří, že ji zamyká. ![]()
Ze me se stal hrozny resic, resim vsechno! Resim i to, jestli nahodou neresim moc nebo malo. Nastup do skoly jsem resila, ale spis takovym tim stylem, jak se clovek ujistuje, ze vybral dobre, domluvila jsem si jednu schuzku s reditelkou kvuli jedne konkretni veci. Ted zas resim anglictinu, vybrany kurz nakonec nezvladnem kvuli casu, tak za kuropeni lustruji jazykovky v blizkem okoli, koukam na lektory, jestli jsou mluvci nebo aspon profici... prijde mi to dulezite, kdyz uz clovek to nestastne dite nekam taha. No ale neni tu moc z ceho vybirat, nastesti
. A asi budu resit jeste jednou zubare, tech 10 odvrtanych zubu mi prijde hruza hruz (ja podobne, coz uz je zvlastni) az si rikam, jestli vi, co dela? Prorad je co resit, a to jsme teprv na zakladce...
Garfie jezis chudak malej!
Garfie chudáček...U nás budou mít klíče od skříňky už prvňáci, a taky čip na oběd. To jsem zvědavá ![]()
Mohučanka i u nás, asi koupím šňůru a bude to mít na krku. Nebo nějaký lepší tipy?
(že by to nemusel mít zamceny mě teda napadlo hned ráno
)
Nas prvnak vloni ztratil klic od skrinky i čip na obed ve skole. Ja jsem ho vyzvedavala, prijdem domu a Jeee, ja nemam! Volala jsem jeho mame, ta volala do skoly, nekde se to tam naslo v satne a druhy den rano si to vyzvedli na vratnici. Predtim zas pri vyzvedavani z gymnatlonu, kam chodi rovnou z druziny, zjistil, ze nechal vsechno venkovni obleceni ve skrince v satne (maji si to cestou do telocvicny vyzvednout, pak se odchazi jinym vchodem). Musela jsem prosit nekoho, aby nas pustil pres nekolik zamcenych dveri na chodbach, abychom se do te satny dostali. Tak v tom nejste sami :)
žluťásek já bych po zkušenosti, kdy syn ve druhé třídě ve škole ztratil (a už nenašel) klíč od domu a bytu, na klíč přidělala nějaký tracker.
Tabea klíče od bytu nedostane, ještě to tak! Budeme ho vyzvedávat, nebývá doma ještě sám, natož aby šel sám přes všechny ty rušné silnice tady.
žluťásek Mohučanka nám šňůru na krk vysloveně doporučili, hlavně ať je dostatečně dlouhá, aby děti dosáhly
Budou mít klíček od skřínky (náhradní má u sebe třídní učitelka) a čip nebo ISIC na obědy. Do doby, než jim ISIC vystaví, budou mít obědy automaticky přihlášené a nemusí nikde nic pípat. M na to všechno má kapsičku na sňůře, tak když už, ztratí všechno najednou ![]()
Kokoska Cítím se mnohem líp! ![]()
On měl klíček od skřínky už v české škole, ale ten byl velkej, s klíčenkou, tady ten je úplně pidi, vůbec se nedivím, že ho ztratil, má to tak dva centimetry!
mnum taštička na krk musela být i v době mého dětství
byla v ní lítačka, klíč od vchodu a kartička na oběd
Starší dcera má teď období, kdy už si hezky vyhraje, ale bohužel u toho často schovává věci do neočekávaných prostor. Já každý den něco hledám, kartáčky na zuby zapnuté v polštáři na gauči, nabíječka v botě a její plavky, ze kterých jsem jenom odstřihla cedulku hledáme už měsíc a je mi jasný, že je najdeme tak za dva roky až jí budou malý, což už jsme jednou absolvovali s jejíma novýma botama![]()
Evaeva taštička na krk! To už jsem zapomněla že existuje, to asi musím koupit :-))
monis kde byly?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY