Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8303 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:40
Offline Tabea
8303 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:47

Evaeva no, vlastně neříkám noc. Školka posílala e-maily plus dveře plus případně osobně, pokud někdo nereagoval. 
Škola je jinej formát. Ty posílají dopisy rodičům na A3, kde natisknou 2 A4 z jedný strany, druhá je prázdná. Pobavil mě dopis na konci školního roku s instrukcemi na další školní rok. Sekretářka v PC zvyraznila důležité pasáže tmavou barvou a pak to    nakopírovala pro všechny žáky černobíle. Já si všechny tyhle věci fotím, protože odmítám týdny skladovat lejstra.... Takže si digitalizaci provádím sama.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:48

Zuzuli To je mi líto U nás taky dost dětí brečelo, když jsem dneska vyzvedávala. Syn včera v pohodě a dneska prý taky v průběhu brečel, hlásil mi, že se mu stýskalo. Přitom ráno ani nechtěl, abych s nim šla do třídy, jen řekl "ahoj" a šel si hrát. Učitelka měla za to, že to byla nějaká davová plačící akce, tak uvidím, co zítra. No holt je to změna.

Jinak na školku si, co se týče komunikace, vůbec nemůžu stěžovat - na stránkách maj brožurku ke stažení, tu samou jsme dostali i vytisknutou, jedny schůzky v červnu jen pro nový děti, druhý schůzky dneska pro celou školku, aplikace twigsee pro omlouvání a sdělování aktualit. Takže jsem možná až přeinformovaná

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:50

Tabea to je taky dobrý to zvýraznění

Offline Vari
2233 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:51

pilgrim twigsee mame taky, navic pan ucitel ke evidentne fanda pokroku, tak to funguje hezky :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:54

Pinot Noir snad se to poddá. Ale otázka je, co je normální dítě. Se synem loni chodila jedna holčička, která i po půl roce ptřebovala maminku aspoň hodinu přede otevřenými dveřmi, další asi pětiletá nezvládala odchody ven, opět tam musela čekat maminka, aby jí zamávala,... Každý to prožívá jinak. Jak dlouho ti umožní tam chodit s ním?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 17:58

Zuzuli mně je těch plačích dětí (a jejich maminek) vždycky líto. U syna prý ráno taky asi tři brečely, včera tam byla holčička, která stála u dveří celou dobu, co jsem tam byla a to se učitelka fakt snažila jí rozptýlit. Dneska jsem se dozvěděla, že do oběda tam vydrželo 10 dětí (z 23), což se považuje za velký úspěch. Je to velká změna, snad si malá rychle zvykne. V miniškolce nám říkali, že tyhle děti to většinou překonají a pak už to "mají za sebou", naopak ty děti, co vypadají, že to zvládají, většinou mají krizi třeba v říjnu, kdy už to rodiče nečekají.

Offline Zuzuli
3879 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:00

žluťásek to jsme cekali uplne vsichni. Pred tydnem u nasich naprosto suverene sama odkracela k sousedum na zahradu za detma, ze si jde hrat. Jeste v nedeli jsem se spis bala, jak ji z te skolky dostanu uz po hodine, kdyz odtud driv odmitala odejit a kdyz jsme sli nahodou kolem, tak akorat strasne rvala, ze chce do skolky ted hned... Ona i vcera hezky odesla sama do tridy, jen jsme si daly pusu a sla, jako do herny v ikei . Ale myslim, ze je to kvuli tem dalsim brecicim detem. Ze kdyby si tam jen tak vsichni hrali, tak se hned pripoji a je spokojena, ale tohle nedava. Dneska taky vypadala, ze pujde v pohode, kdyz se z tridy do satny vyritila rvouci holcicka, kterou tam pak ucitelka nahanela. To odhodlani jit do tridy zmizelo okamzite. A nedivim se ji. Jinak ale rika, ze to zvladla, a zitra to zvladneme zase, ze pani ucitelky jsou hodne tety a maji tam panenku morskou pannu, se kterou si hrala, takze se to snad nejak uklidni. Uz ma vybraneho plysaka, co si s sebou vezme. Ale nahnat v jeden den do jedne mistnosti 15 triletaku, ze kterych je pulka poprve nekde sama a tretina to cele probreci, je proste masakr. 

Pro odchodu dneska uz neplakala, jen se se mnou nadsene vitala. Prinesla jsem ji Slunicko a ona s nim odmitla odejit z satny, dokud si ho tam v klidu neprolistuje. A pak jsem ji nemohla dostat z prolezacek na zahrade, behala na nich s holcickou ze tridy a odmitala jit domu. Citim velke nadeje, ze se to brzo zlepsi.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:03

Zuzuli je to masakr. U nás brečeli včera i dnes i některý prvňáčci

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:04

Evaeva víš co, kdyby tohle byl jeho jedinej problém, tak o něm jako o nenormálním neuvažuju. Ale už jsem unavená, jeho problémy jsem řešila nejdřív s ředitelem, pak učitelky, dnes s vedoucí jídelny, na čůrání má kelímek, který ale odmítá držet sám, pití vlastní, jídlo vlastní, nenechá si dát jmenovku, ničeho se neúčastní, nijak se nezapojí, složitější věty nechápe. Řešila jsem to v jedné školce, teď v druhé. Všechno je problém. Spací režim má jako dvouletej, omezuje celou rodinu, všechno se podřizuje jemu a jeho zvláštnostem. Mám dvě děti, ale neustále řeším jen to jedno. Jsou jim šest a čtyři, už jsem měla nejmíň rok pracovat jako normální člověk, ne měla, chtěla bych, místo toho s bídou zvládnu ty svý usmolený tři hodiny. Já jsem dnes na něj prostě normálně nasraná! 

Offline Zuzuli
3879 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:14

Pinot Noir u nas ve skolce to "mirne nasili" jde, normalne ty deti podrzi, mluvi na ne a ukazuji na druhous stranu mistnosti na nejakou hracku a rodic zatim utika.

žluťásek tohle byl jeden z duvodu, proc jsem chtela spis tu vasi skolku, prislo mi lepsi, ze se meni mensi cast tridy a jsou tam uz i ty velke, co treba malym nejak pomuzou. Tohle je pul na pul novacci a deti druhym rokem ve skolce. Ja cekam zlepseni i zitra, to mame prichod do skolky mezi osmou a trictvrte na devet. Ze se ty prichody rozprostrou. Tyhle dva dny jsme cekali hromadne pred dvermi, nez nam otevrou a predame vsechny deti najednou ucitelkam. Byl to dost neprehledny srumec, co musel ty male taky znejistet.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:15

Pinot Noir já vím, že to nemáte snadnéStejně věřím, že tu školku nakonec zvládne, když zvládal tu DS (přiznávám, že z toho jsem byla překvapená a samotnou by mně asi ani nenapadlo to zkoušet). Nicméně nasranost chápu, změny plánu taky nesnáším.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:18

Zuzuli to vypadá dobře! Já měla z těch plačících dětí obavy a to syn už odloučení zažil loni. Vůbec se nedivím, že to trochu citlivější děti znejistí, je to prostě divné jít někam, kde tolik dětí brečí.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:21

Pinot Noir já tě moc lituju, musí to bejt děsně náročný to ustát dnes a denně. A z té soukromé jste ho přesunuli do státní kvůli školnému, logistice, zvykani na normál...? Tu soukromou zvládal už dobře, to by nebylo ještě rok řešení? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:22

Pinot Noir to ma mrzi. A popravde nechapem ten pristup skolky. Kebyze mladsieho nenechame prve dva tyzdne "nasilim" v skolke, doteraz by tam nechodil, lebo by vedel, ze ked bude plakat, zoberiem si ho. On nastastie vzdy po chvili prestal. Zuzuli snad si to co najskor sadne, drzim palce!

Online continuity
43659 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:24
Reakce na žluťásek:

Mohučanka i u nás, asi koupím šňůru a bude to mít na krku. Nebo nějaký lepší tipy?

(že by to nemusel mít zamceny mě teda napadlo hned ráno

​Udělej si z klíče dve kópie, jednu si dej na svoje klíče a druhou Přilep izolepou na spodek skříňky.

Online continuity
43659 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:35

Pinot Noir ach jo,moc ti rozumím a držím palce.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:48

Zuzuli Soucítím Ovšem jako malou naději dodávám, že u nás se to pomalu lepší, adaptace probíhá od 14. srpna. Už odcházím bez pláče i když pokaždé si doma večer i ráno znovu vysvětlujeme, proč děti chodí do školky a maminky tam zůstat nemohou.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:55

Pinot Noir Držím palce, aby se to poddalo

Offline Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 05. zaří 2023 18:56

žluťásek protože tam chodí dvouletá batolata, která nemluví a nosí plínky, tříletí jdou v drtivé větsině do státní, už minulý školní rok tam byl z nejstarších, teď už by byl suverénně nejstarší. Řekli jsme si, že se tam nikam neposune a zůstane u vlastní řeči navěky, že potřebuje mezi mluvící vrstevníky. Dnes teda hodně lituju toho rozhodnutí, on tam byl spokojený, všechno by bylo v pohodě. Ale už je samozřejmě pozdě, už pro něj není místo.