EvaevaVloni v jedné třídě, tam se normálně bulelo snad nonstop celé září. Já jsem zvědavá na mladsi dceruy taky ji tam přibude 12 nováčků a ty hlavní kamarádky odešly do školky a už se tam o ní jakoby nebude nikdo starat
Vše o těhotenství a dětech
Rostíček loni druhý den do školky vůbec nechtěl, už doma plakal, po předání za mnou vyběhl a paní učitelka ho musela plačícího odnést. Taky jsem pak kvůli tomu brečela, ne že ne, zatím tenhle zážitek hodnotím jako rodičovsky jeden z nejnáročnějších, skoro brečím i teď, když si na ten jeho srdceryvný nářek vupomenu... A pak jsem odpoledne viděla fotky, jak se směje u rozcvičky, jak si hraje na zahradě s dětmi, pije z pítka, úsměv od ucha k uchu. S tím úsměvem si ho denně vyzvedávám a do dvou týdnů s ním začal do třídy i vcházet.
Dcera chodila denně do jeslí a pak školky od 1,5r a stejně měla i v předškolním roce delší krize, kdy ji ze mě musela učitelka odlepit a já utekla za jejího pláče. Nejlepší bylo chodit hned ráno ve stejný čas, nevykecacat se, rozloučit se a mizet. Jakmile jsme přišly později nebo jsem se ještě bavila s ucitelkama/učitelkám, tak už to bylo hodně rizikový. Ona se strašně ráda chová. Táta už mi psal, ať to rovnou domluvím s učitelkou nebo ředitelkou, aby ji měly na klíně. ![]()
Vcera začala chodit do družiny. První den mě nechtěla pustit, musela jsem s ní a vychovatelem udělat prohlídku družiny, pak jsem s ní začala něco hrát, přišla ředitelka a hrála si s ní dál a já prchla. Dneska měla taky mále, ale ujala se jí praktikantka. Oba dny ale hlásila, že to bylo lepší než ve školce. Chudaka jejího bratra jsem před dvěma lety předávala přede dveřma, kde jim každý dva dny dělali covid test, a šla jsem pryč. On byl ale úplně v klidu. Maximálně chtěl, ať počkám těch 10 nebo 15 minut, než test vyhodnotili a pustili ho dovnitř.
Já syna vozila prvních 14 dní autem, i když to bylo kousek, aby se cestou nezasekl ![]()
Ale zase tak moc nebrečel, po prvních pár dnech to už byla jen taková scénka pro maminku, ale od učitelky jsem věděla, že jak se za ním zabouchnou dveře, tak si jde hrát. Jen teda spát tak nechtěl celý rok. Naštěstí to nevadilo.
Naopak dcera byla nadšená a vědět, jak si bude školku užívat, tak mohla chodit mnohem dřív.
Ignis spení je u nás problém i u předškoláka, resp. loni na konci roku bylo, letos ještě nevím. Mladší už hlásil, že si na školku nikdy nezvykne, aby tam nemusel spát
Tohle vyřeší asi až družina.
Gatita No oni profesi vi, je to nemocnicni skolka (externich deti minimum) a myslim, ze se budou snazit nevolat. Navic je trida smisena a prtat bude asi 6, zbytek je vetsich. Ale stejne jsem kapku ve stresu a je to strasne dlouhe na takoveho prcka. Minimalne 7-15.30 v idealnim pripade.
Evaeva no mladší to má pěkně vymyšlený ![]()
Tak hlavně pokud můžou, no ![]()
U syna nějak zabrala vánoční besídka, ten druhý rok (s rodiči) kdy zjistil, že i odpoledne si tam může hrát a to spaní holt nějak přežil.
Máte někdo rozdělené děti tak, že by se každý rodič staral o provoz, školu kroužky atd. u jednoho dítěte ze dvou?
Tak mě to napadlo za situace, kdy např. já dělám jídlo starší, obaluju sešity a dohlížím na penál prvňáčkovi, zatímco sambo si čte na telefonu a ještě měl nějaký proslov, že by chtěl 3x týdně sportovat, tedy odpoledne po práci jít na brusle nebo běhat.
Jako je to lehká nadsázka, ale ...
JankaM mně přijde praktičtější dělit spíš ty úkony, jeden má na starosti svačiny a druhý úkoly třeba. Nebo kolegyně se střídala s mužem tak, že jeden měl na starosti ráno třeba po, st, pá a odpoledne a večer út, čt a ten druhý naopak. Pokud oba chodí na plný úvazek, tak to nemůže ležet jen na jednom.
U nás má muž na starosti ráno: snídani, vodění, akorát věci sebou teda musím připravit já![]()
JankaM dělit děti mi přijde dost neefektivní. Ale trvala bych na volném čase pro sebe.
Ale upřímně, ty penály mu do péče nedávej, bude vás to stát hodně peněz a výsledek nebude dobrý.
Ignis staší už spaní taky loni nějak akceptoval, hlavně kvůli kroužkům, ten rok před tím vůbec. Mladší doufám bude nakonec ochotnější, ráda bych je vyzvedávala najednou, tak třeba 2x týdně by to mohli zvládnout oba. Uvidíme, úplně na sílu nepůjdu, když nemusím, snad s tím bude souhlasit i mimino![]()
Mohučanka To jako vážně? usnadnit? Kolik jich tam je? 4 učitelky na 25 dětí? i kdyby brečelo 6 dětí mají se jako roztrhnout? Buď to dítě je schopné navštěvovat kolektiv a nebo není, ale rozhodně za to nemůžou učitelky, který včera dostaly děti různých výchovných praktik a zvyklostí.
naprosto souhlasím. Učitelky by měly tišit řvoucí dítě, když to nezvládla jeho vlastní matka?? A to jako proč? Na úkor věnování se ostatním dětem, které jejich matky dokázaly utišit před vstupem do třídy..? Od takových specifických postupů tam fakt nejsou a nemohou být.
Evaeva zamackavam slzu nad prvním cca půlrokem, kdy se mimino dalo zvlášť dopoledne tahat leckam a ani neceklo
Ve školce má starší dítě ve třídě Platóna:D
JankaM ja som teraz prenechala starost s logopediou mladsieho na sambovi. So starsim som chodila a trenovala ja, ale teraz pracujem tiez. No obavam sa, ze to dopadne tak, ze ho tam nikdy ani neobjedna, nieto aby tam s nim chodil a doma cvicil. Ale zatial sa nevzdavam, dam mu to do kalendara.
Kruzky sme si rozdelili fifty-fifty, tiez nemozem kazdy den odist skor z prace.
Skus mu dat na starost konkretne cinnosti a este by som jemne spitla, ze aj ty by si chcela tri krat tyzdne volno :)
MarcelaN a od čeho tam jsou? A nejsou náhodou děti vlastně jejich "zákazníci" nebo tam snad jsou děti kvůli učitelkám?
Potrefenáhusa Což o to, kluci se nechali tahat i později, ale vyžadovali spaní v postýlce v pravidelných časech co dvě hodiny. To teda doufám nastane zase až na jaře a do té doby si sedne školka a kroužky. Zatím to vidím v růžových barvách, ale tak nějak cítím, že to bude větší šok než, když se narodil mladší![]()
Skus mu dat na starost konkretne cinnosti a este by som jemne spitla, ze aj ty by si chcela tri krat tyzdne volno :)
kdo by nechtěl, že jo?![]()
Evaeva a co se dělo, když nebyli v postýlce?
nase dite teď nejde přes den skoro položit, furt se otáčí na bricho a tak neusne, i se teď poslední dny často budí, když ji překládám do postele nebo do kočáru, i v polospanku furt jede na to bricho
Potrefenáhusa řvali, protože byli unavení (to vlastně až později). Takže nechali se uvozit s mnohem větší námahou než doma a spali asi tak poloviční čas a pak odpoledne řvali, protože byli unavení a museli si třeba přidat další spánek. Praktikovali jsme to jen na dovolené, do roka to teda ještě celkem šlo dohnat tím podvečerním spánkem, po roce a půl už to bylo jen horší. Ale samozřejmě nevím, jak by to měli, kdyby jsme je dávali spát jen do kočárku dlouhodobě, jestli by si třeba zase zvykli. Do půl roku byl naopak kočárek záruka rychlého usnutí a tvrdého spánku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY