Len Syn jde az od pondeli a docela tu diskuzi tady ctu se zdesenim. Na schuzce nam rikali, ze rodice nesmi dal nez do satny a pak rychle pryc. Dovnitr do prostor vubec nemuzeme prave aby si deti rychleji zvykly ale desim se dost. Syn ma dva tydny na adaptaci a pak to proste bude muset dat nebo nevim. Ja proste vetsinou odejit z prace nemuzu. A taky jsem dneska nerekla mamince 3leteho chlapecka "to dite vam breci a vzteka se, to si ho pekne uklidnete, to vam ho neuspim "
. To myslim jako vtip, ale proste by to ty ucitelky od Pinot Noir mely aspon zkusit.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir podle me nerealny pozadavek a nikdy jsem o necem takovem neslysela. Tak me prave zajima, co by bylo dal, kdyby to Viktor fakt nezvladl. Mas to opravdu slozity.
Jos No právě, já bych taky řekla, že to není běžnej přístup a učitelky by to měly vzít v potaz, že některý děti potřebujou prostě změnit to prostředí a přetrhnout tu loučící linku. Je mi z některých historek ouzko, a to mě to čeká až za rok. Dva týdny na adaptaci znamená co, že je tam jen chvilku? Mně teda na všech DOD ve školkách přišlo, že adaptace s rodičem není běžná spíš proto, že o to rodiče nestojí. Všude mluvili o tom, že je fakt důležitý aspoň první týden dva být tam jen max. na dopoledne, a ať s tím počítáme a nic si neplánujeme.
Kokoska tak bylo tam 25 dětí a předání bez pláče jsme nezvládly jen dvě.
Kokoska tak bylo tam 25 dětí a předání bez pláče jsme nezvládly jen dvě.
Tyjo, to mi přijde úplně extra nadprůměr. Já teda o školkový docházce vím houby, ale požadovat předání dítěte bez pláče mi přijde jako dost extrémní požadavek.
Pinot Noir v kazdem pripade drzim palce, treba se to podari.
Len Ze v zari jsem si domluvila, ze jeste budu doma a na 0,6 uvazek nastupuju az od rijna. Takze ty dva resp koukam 3 tydny si syna budu vyzvedavat driv, podle toho jak to bude zvladat a budu flexibilne na telefonu. Od rijna to uz bude orisek
Já jsem si taky myslela, že při předání je pláč normální, prvních pár dní nebo pak když si dítě uvědomí, že je to nafurt, ale snad je důležitější, zda ten pláč trvá celý (půl)den nebo pár minut. Skoro si myslím, že ty učitelky ze školky Pinot Noir si chtějí usnadnit práci jak nejvíc to jde a netrávit čas utěšováním. Ten okamžik odloučení je strašně težký a uronit slzu při loučení dokázala v včera i moje šestiletá dcera, když odcházela na nový kroužek (který si pak užila a příště chce zas).
Každopádně Pinot strašně moc držím palce ![]()
Mohučanka To jako vážně? usnadnit? Kolik jich tam je? 4 učitelky na 25 dětí? i kdyby brečelo 6 dětí mají se jako roztrhnout? Buď to dítě je schopné navštěvovat kolektiv a nebo není, ale rozhodně za to nemůžou učitelky, který včera dostaly děti různých výchovných praktik a zvyklostí.
Hej ty rozená velkorysosti, nechtěla bys někdy být radši zticha? Jinak s tím nutkáním by ti jistě pomohl i psycholog na pojišťovnu.
Mohučanka no prave. U nas ucitelky rozlisuju, ked dieta prestane po chvili plakat ked rodic odide alebo place dlho/cely cas -vtedy rodicom volaju, aby si pren prisli. Nas starsi to zvladal dobre, mladsieho sme nevedeli odtrhnut od nohy ale zabuchli sa dvere a ja tajne nacuvajuc som pocula, ze po chvili bol v pohode. Niektore deti nezvladaju len ten moment odlucenia.
Pinot Noir wow len dve? A nie je Viki uz v druhackej triede, ze su jeho spoluziaci uz na tu skolku zvyknuti? Neviem ci v nasej skolke su extra citlive deti, ale co vidam, tak bez placu ide do triedy maloktory novy prvacik.
Kan může za to zejména ten systém, kdy tam jsou dvě učitelky (později jen jedna) na těch 25 dětí. Já naprosto chápu, že nezvládají uklidňovat děti, zapisovat, kdo přišel, vítat se s těmi nově příchozími a ještě běhat do šatny, kouknout se, jestli někdo nepotřebuje pomoct tam. Ale ty děti za to nemůžou!!! Naše ředitelka říkala, že když zavedli tu čtyřletou mateřskou a ze začátku to využívalo hodně rodičů, adaptační týden nebyl potřeba. Dáváme do školek tříleté děti, ale zapomněli jsme jim připravit takové podmínky, které potřebují a čekáme, že to zvládnou (protože musíme do práce). Moje děti do kolektivu chodily od dvou let a to nejsou žádní lvi salónů, ale byly tam dvě učitelky na 10 dětí. Do státní šly ve čtyřech letech a i tak jsem měla obavy a začátky nebyly jednoduché.
dzizisketa a nebo tak
Kan u nas su na zaciatku "az" dve ucitelky na cca 20 deti a zvladaju to. Na to tam su, aby si s placucimi detmi vedeli poradit. A v pripade nudze im pomahaju aj kucharky/upratovacky. Ked to nejde ani tak, telefon na rodica maju.
KanSorry, ale touto logikou by některé děti šly do školky asi tak v deseti letech.
MohučankaJá si taky myslím, že je to něco mezi usnadněním práce a usnadněním to těm dětem, ale myslím, že kdo to po tydnu nezvládne tak přijde na řadu zabouchnutí dveří klika. Moje mladší dcera brečela za 3 měsíce docházky asi 5 minut, ale nevím jak by to trvalo pokud by ta učitelka fakt nezabouchla dveře, kdybych ji utěšovala věřím, že tam sedím ještě teď.
Mrakoplas my se o tom zrovna bavili s mužem, že nechápeme, jak ty první dny/týdny můžou zvládat. Tohle je velká výhoda věkově smíšených tříd, kde je těch nových třeba jen sedm, osm.
Karja tohle se mi jednoou stalo s tím starším synem v té DS (ten právě potřeboval předat rychle). Ten den to bylo nějak horší než obvykle, my navíc přišli později a on se zasekl už v šatně. BOhužel zrovna žádná ta učitelka nevycházela, jak už bylo po příchodech, já tam s ním seděla a bylo to horší a horší a horší. Nakonec jsem ho tam teda nějak dovlekla, "teta" ho vzala do náruče a smál se ještě než se zavřely dveře.
Evaeva ja cucela jak puk, u nas nebrecel nikdo. Je to vekove smisena trida. Matka roku ani netusila, ze si vybrala takovy ustav
. A delat druhy den zavery, ze dite nezvladne skolku (jako ve skolce u Pinot), mi prijde ponekud unahlene.
Jos treba kdybys jim naznacila svoji profesi, nevolali by ti. Verim ale, ze tyhle reklamace deti jsou fakt vyjimecne.
Pinot Noir moc ti přeju, aby si to brzy sedlo a tobě ubyl stres. Chápu, že jsi na nej naštvaná, i když zároveň víš, že za to nemůže. Ale to vědomí to stejně neulehčuje. ![]()
Gatita ono je to pro ty děti fakt lepší, přesně jak psaly holky výše, davová psychóza. Syn zatím nebrečí, ale muž říkal, že ho ráno fakt obdivoval, že tam tak statečně nakráčel mezi ty brečící děti. Jestli jich do oběda vydrží půlka, tak ta atmosféra asi nemůže být úplně skvělá
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY