notna tak ale jeden den stejne musi byt prvni, ne? I kdyz tam pujdou nekolikrat s rodicem, jeden den bude ten prvni, kdy tam zustanou sami. Ty deti to v tu chvili vubec nerozlisujou, ze to neni poprve...v nasi skolce prvni den je jen spolecny dopoledne s rodicema, kdy jsou ve skolce a na zahrade spolecny aktivity. Druhej den jdou novy deti jen na 2 hodiny a potom podle toho jak to zvladaj. Ale to louceni se podle me natrenovat neda. Tonda nemel problem nikdy, ale neni to moje zasluha.
Vše o těhotenství a dětech
notna pockej, ale o autoritativním rychlým procesu tu snad nikdo nepsal, nebo jo?
notna Junior byl taky zvyklý být u babiček, nebo u jiných rodinných příslušníků a bez problému. Ani ta DS nebyla z 0 na 100 okamžitě a přesto ten moment kdy jsem odcházela ho prostě přemohl. A potom mi poslaly učitelky stejně jako Pinot Noir fotky dítěte, které si hraje. Je to hrozně individuální a nikdy to dopředu neodhadneš. U nás mají k tomu odchodu stejný přístup jako u 711990 a funguje to. Nemuseli ho ode mě odtrhávat, to bych nedovolila, ale potřeboval utěšit.
Myslím, že se tu každá snažíme to svoje dítě předem připravit jak nejlépe to jde a umíme, a nikdo ho jen tak neodloží do instituce pro vlastní potěšení. Myslím, že tu nezazněla podpora pro násilné odchody ze školky, spíš popis reálných situací které jsme se svými dětmi zažily. Že ten přechodový rituál nemusí proběhnout i přes všechnu snahu splavně a ideálně, jako podpora Pinot.
P.S.: Dnes v noci spal kolem půlnoci dost neklidně, a tak jako pofňukával ze spaní, tak jsem si říkala co se mu asi honí v makovičce, jestli to nesouvisí se školkou. A pak ze spaní několikrát řekl maminko, už mě nestříhej, já nechci. Takže víkendové stříhání mělo dohru i ve snech
.
notna ale bez slz to proběhlo až ve čtyřech letech po dvou letech v DS, kde to bez slz fakt nebylo. Ale já myslím, že nejsme ve sporu, ani s většinou uživatelek tady. To slovo "odtrhnout" je hrozné, ale většinou jde spíš o předávání plačícího dítěte do náruče učitelky k pomazlení. Pro ty děti to holt stres je, na to je těžko připravíš úplně. Mimochodem moje ségry šly taky až ve čtyřech letech, kdy už to šlo jakž takž bez pláče, protože máma prostě chtěla a mohla být doma dýl.
Ještě bych teda dodala, že hlídání u babiček je fakt jiné, babička je tam jen pro to dítě a ještě se s ním stýká od narození. U malé ségry bylo poznat, i když ona byla přes týden s babičkou a se sestřenicí, která tam ale měla maminku. Babička tam byla pro obě holky, ale ta sestřenice měla prostě výhodu maminky. Snášela tenhle model hlídání hůř než, když byla u babičky sama.
notna Ale jo, trénovat se dá. U nás bylo rodinné centrum, kde bylo odpoledne nějaké povídání, přednášky pro rodiče a tety hlídaly, kdo o to stál a přišel s dítětem. 45 min. Potom dopoledne nějaké cvičení, teď už je to asi jiné, ale pořád fungují, tak asi zájem rodičů je stále. Super to bylo!
K tomu řvaní - my máme první týden v dětské skupině jen 2 hodiny dopoledne, rodiče tam s dětma sedí celou dobu a stejně tam řvou snad všechny děti s výjimkou našeho (ale to má prostě jen trochu jiný projevy).
Pinot Noir Děkuju! :-)
žluťásek Fakt? Vidíš, já vždycky myslela, že je celá tchýně! ![]()
No a to si zoberte, ze v nasej skolke nie je moznost, aby bol pri adaptacii rodic. Rodic ma proste zakazany vstup do triedy a hotovo. Neviem ako by som ich mala na to prostredie privyknut. Mladsi skoro cely svoj dovtedajsi zivot prezil za covidu so zakazmi vychadzania, tolko k treningu odlucenia :)
Plac som mala na krajicku aj ja, tak co by som mohla chciet po trojrocnom prckovi.
Garfie je to krásný dite a taky te tam vidím! ![]()
Garfie moc hezká prvňačka, taková odhodlaně a rozumně se tvářící! A všechno nejlepší!
Pinot Noir vypadá to dobře :) Třeba když Viktorovi dojde, že tam má některé ze svých jistot, jako jídlo a čurací kelímek, bude se mu tam líbit.
Ráno jsem se ptala, ale nějak to zapadlo - jaké má první dojmy Ríša?
Garfie všechno nejlepší dceři k narozeninám. Byla to krásná malá školačka.
Uplne se mi udelalo zle pri vzpomince na skolkove trable starsiho syna. Strkali jsme ho tam uz od dvou a nebyl na to vubec zraly. Plac, sceny a odtrhavani ditete drziciho se jako kliste moji nohy byly na dennim poradku. Ucitelky na me volaly, at uz pro pana jdu, at to neprotahujeme...
Takze ja jsem pro co nejrychlejsi rozlouceni a odchod, i pres slzy, protoze pry do 5 minut po mem odchodu byl pry ok.
Co se nam osvedcilo u obou deti - vyhradit si cas na ten prvni tyden az dva a brat dite domu brzy. Beru si ted na to pul den volna... prijde mi, ze se vyplati neprepalit ten zacatek.
Pinot Noir skvele, ze jste to zvladli ![]()
notna Ale jo, trénovat se dá. U nás bylo rodinné centrum, kde bylo odpoledne nějaké povídání, přednášky pro rodiče a tety hlídaly, kdo o to stál a přišel s dítětem. 45 min. Potom dopoledne nějaké cvičení, teď už je to asi jiné, ale pořád fungují, tak asi zájem rodičů je stále. Super to bylo!
Jo, trénovat se to dá, ale neznamená to, že pak první den (týden, měsíc) ve školce bude bez slz.
Hlavne ono muze klidne zacit brecet rano dite, ktere je uz davno zvykle a je skoro mazak. Jsou to porad male deti, v hlavach se jim honi vsechno mozne.
Gatita Ja si prave kvuli adaptaci brala na zari neplaceny volno, at jsem na telefonu a muzu hned prijit, at si je muzu brat domu hned po obede. Moje deti do toho hodily vidle, takze krizi ocekavam az tak dva dny po mym navratu do prace
.
Jsem herodes, ze davam starsi dite do druziny? Ma tam nejlepsiho kamarada, ten ma maminku doma, denne nabizi, ze kluky vyzvedne po vyucovani a vezme je k nim domu. Coz je super, ale mne to je hrozne blby toho denne vyuzivat, protoze nemuzu moc nabidnout reciprocitu. Taky se ji to casto zkomplikuje (musi treba s druhym ditetem k doktorovi) a vola mi treba i 4x za den do prace, ja pak volam manzelovi domu a resime takovou jakoby trochu zbytecnou logistiku a kluci pak skoro kazdy vecer stejne skonci u nas, a v zaveru mi to nijak nepomuze
. Rikala jsem ji, jestli nechce nechavat xy v druzine, ze by si kluci hrali tam (je tam super herna i hriste) a ja je cestou domu vyzvedla. Byla z toho dost zdesena![]()
Garfie ja si zrovna rikala, kdy se stalo, ze mam doma dite v sedmicce :)
Mne na tom prijde neuveritelne, ze se dostava do veku, ktery ja uz si tak dobre pamatuju. Dokud byla mala, tak mi neprislo, ze starnu :))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY