Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:04

letfenixa tak nech sa Lukaskovi aj nadalej paci! Super, ze sa tak zabehol

Offline Len
2681 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:10

letfenixa Mám z toho radost! Z těch nemocí už míň, snad se to vyhne aspoň vám oběma.

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:20

Karja hm, mě to muž odkyve, tak já všechno zařídím, domluvím, a pak z něho vypadne že tenhle týden v době kroužku je třeba v Praze, Brně, kdekoliv, případně že má jednání a tak. To mě vždycky dovede vytočit.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:30

letfenixa nestraš s nemocemi

Lukášek je myslím takový hloubavý typ, věřím, že bude ve škole spokojený.

Offline Karja
44952 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:35

rasaNori Ty jo, u nás ve školce je chlap, co chodí furt na ty školkový akce, aktivně se zapojuje a tuhle z něj na rodičáku vypadlo za kolik a kde a jakou značku před 2 lety objednavali jednu pomůcku do školky. Ty vole, ty vole. Myslím, že ho miluju.

K tématu. Můj muž bývá dost doma, ale to není záruka, no prostě se necháme překvapit. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:47

rasaNori My jsme si na tohle zavedli sdílenej google kalendář, dost to pomohlo!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:55

A mám dotaz - nepoužívali jste někdo náhodou takový ty magnety, jako co dítě v ten daný den čeká?

My to teď máme pro malého imo trochu nepřehledné, do skupiny má chodit v pátek, pondělí a úterý, takže to ani nejsou třeba dva dny za sebou. Přitom všude čtu, jak je pro děti důležitý řád a možnost se v něm orientovat (a pro ty v NRP obzvlášť), tak mě napadlo, jestli by tohle trochu nepomohlo.

On už nám docela rozumí, ale má ještě hodně malou slovní zásobu, tak se ani nemůže zeptat. Já se teda snažím předjímat, ale ne vždycky to vycítím a asi se taky vždycky netrefím. Třeba "děti" u něj znamená jít na hřiště, kde jsou děti, být ve školce, kde jsou děti, pak informace, že jsou sousedovic děti na trampolíně, ale taky to může znamenat, že chce pustit cocomeloon, kde jsou taky děti.

Offline Kokoska
35192 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:01

Zina u nas se to pozna podle doprovodnych jevu. Kdyz rika Houpyhoupy a ukazuje ke dverim nebo rovnou nese boty, jde se na hriste. Kdyz se sape na me, chce houpat na kline a rikat Houpy houpy, kocky snedly kroupy atd., nejlip tak 15x za sebou.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:04

Pinot Noir myslím že Ríšovi trochu závidím, všechny ty rozvoje soft skills a kritického myšlení bych potřebovala i pro sebe. O angličtině ani nemluvím.

Vypadá to fakt skvěle. Občas napiš, moc mě to zajímá. 

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:05

KarjaUž jsem to psala. Byla jsem přísnější v tom, co kdy a kde dcera jí, že musí akceptovat i tátu a nejen mámu.

Jitka77 Proboha! Já přece nedělám z emocí bubaky! Hned na začátku jsem psala, že nejsem nijak silné protektivní a rozhodně považuji za důležité, aby děti měly i negativní zkušenosti a zažívaly i určitou míru frustrace. O tom, že by dítě nemělo plakat tu nikdo nepsal. Napsala jsem, že plačící dceru bych ve školce nepředala, protože by to celou situaci zhoršilo. A taky jsem několikrát napsala, že chápu, že u někoho to funguje a vyhovuje takový přístup. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:05

Zina on to ví, ty termíny, jen prostě práce je prednejsi. Občas zaskakuje moje máma, tchyni ani nepoptavam radši.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:20
Reakce na notna:

. Napsala jsem, že plačící dceru bych ve školce nepředala, protože by to celou situaci zhoršilo. . 

​Tohle bude jádro pudla. Každý zná svoje dítě nejlíp. "Plačící" může znamenat u každého úplně něco jiného. U tvé dcerky by takové předání znamenalo zhoršení situace, u dětí mnohé z nás, jak to tak čtu, to znamená rychlé (a možná jediné možné) vyřešení situace (a s klidným svědomím můžu třeba u Ríši už dnes říct, že bez jakýchkoliv následků). Myslím, že tohle je důvod, proč se tu v téhle diskuzi pořád nějak míjíme - každý vycházíme ze zkušenosti s tím svým dítětem.

A i tu padlo, že se někdo rozhodl to odložit právě proto, že tohle není pro jeho dítě to pravé. 

Zkus si představit, že jsou i jiné děti, jiné povahy, které vyžadují jiná řešení. 

Vím, že píšeš "někomu to vyhovuje", ale v tom cítím, že tím míříš na rodiče. Někdy je to dobré řešení ale i pro to dítě.

Offline Pinot Noir
30065 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:23

žluťásek úplně nejvíc bych takovou školu potřebovala já! Dokonce bych ani úkoly nestrkala do lavice!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:35
Reakce na Pinot Noir:

letfenixa nestraš s nemocemi

​No nas ma stale horucky. Aj ked ma stale mrzi, ze nesiel do skoly, dobre tak. Hned prvy tyzden by sa tam ani neukazal.

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:39

Karja no presne! Cloveka to sklicuje, ale v realu to je skvela sluzba i pro deti. Ma tam totiz ty same kamarady, po kterych porad prahne a neotravuje ho tam braska. Jdou ven, vydovadi se. Syn mi sam rika, ze na skole ho bavi hlavne druzina. Tak mi prijde ujete brat si home office, aby tam nemusel, nebo to jinak hrotit. Jako je jasne, ze se cely stastny nasackuje radeji na cele odpoledne k tomu kamaradovi domu, kdyz mu to je nabidnuto, ale je kolem toho hrozne komunikace, denne tak 4 telefonaty, spousta zmatku, a ja nakonec pospicham domu vic, nez kdyby byl v te druzine, aby nebyl na te navsteve tak dlouho. Mame to ted tak denne a je to strasne nesikovne a imho zbytecne. Protoze vim, ze maminka toho kamarada to taky nema jednoduche. Ale kdyz se me zepta, jestli by k nim po skole syn nechtel misto druziny, tak jasne ze by chtel. 

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:44

Pinot Noir Jenže já tu debatu začala příspěvkem, kde jsem  se vyjádřila, že bych tady nečekala ten přístup předání plačícího dítěte, protože jsem měla pocit, když tu čtu, že se upřednostňuje přístup s menší mírou frustrace dítěte než třeba bych dělala já. Že najednou v tom předání ve školce se to otočilo. 

Já tu psala od začátku , že to může vyhovovat dětem i rodičům. O dceři jsem psala až později v reakci na jiný příspěvek. Už to končím, to bude nejlepší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:53

Zina já se už několik let chystám to vyrobit Syn loni taky chodil jen některé dny, ale on už mluvil výborně. Většinou jsme si to přes den řekli, co bude zítra, pak ještě večer třeba připravili věci a ráno se obvykle ptal po odchodu bráchy, co má dneska on. Ten rozvrh by asi mohl pomoci, ale stejně si nejsem jistá, jak to dalece to může takhle malé dítě chápat. Přijde mi, že třeba koncept víkendů pochytil starší až někdy mezi čtvrtým a pátým rokem.

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:56

Pinot Noir no je to takove dvojsecne. Ta druha mama je moje kamaradka, je vazne moc hodna a mozna ani neceka, ze se budem nejak revansovat. Ale je to cele takove krkolomne. Budu propagovat playdates v drutine:))

Offline Jitka77
1960 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 22:58

notna Promiň, to nebylo na tebe, vůbec. Píšu hodně obecně, nemyslela jsem jmenovitě na nikoho tady - jen jsem se tak zamyslela, proč je to vlastně taková meta, aby se nebrečelo? Já jsem neuronila jedinou slzu ani během asi tří let v psychoterapii a nemám pocit, že by to něčemu pomohlo nebo že by to byla zásluha. Ani razítko do žákajdy jsem nedostala! Trvalo mi strašně dlouho naučit se to prostě pustit. Emoce na veřejnosti nezvládám doteď. Já ty prcky vlastně obdivuju. (Nedělám si srandu, já jsem prostě takové letadlo ve většině skupin a napadlo mě nabídnout tady jiný pohled.)

Offline Gatita
8707 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 23:03

Pinot Noir a vi Risa, ze se muze ucitelu zeptat, kdyz si neni jisty, co ma delat? I kdyz v te prvni tride asi clovek ani nevi, ze nevi, ze ma neco delat Ta skola zni dobre. Bude asi narocna, i s ohledem na ty odpoledni bloky. Ale zas ti odpadne obihani anglictin, hudbek a cviceni, bude to all inclusive:)) to je znacka ideal. My to mame takove lopotne, sice konec ve 12, ale pak resime nejake presuny.