Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9544 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:23
Reakce na Potrefenáhusa:

notna a v čem třeba vidis to ustupovani? Mne třeba přijde logicky se ten malejm dětem prizpusobit, ale teda taky jsou chvíle, který jsem si myslela, ze budu řešit min na sílu 

​Tak je to jen můj dojem, uvědomuju si, že může být zkreslený. Ale třeba vím, že mě tu zarazilo několikrát, že děti nejsou zvyklé být ani jen s tátou.  nebo s jídlem si myslím, že je to tu taky hodně liberální, kdy, jak a co dítě jí, si může vybrat. A teda fakt zdůrazňuji, že to není kritika. Jen mi k tomu hodně respektujícímu přístupu najednou nechat plačící ve školce vůbec nesedí. Prostě jsem tenhle příštup tady vůbec nečekala. 

A souhlasím, že malej dětem je potřeba se přizpůsobit. To určitě. Však jsme půl roku skoro výhradně nosili, chovali a odložit dceru bdělou nebylo možný. Píšu o dětech starších, tak okolo té školky, kdy už si musí na nějakou míru frustrace zvykat. proto nekritizuji. Jen píšu o tom rozporu v přístupu, který mě překvapil.

Offline Tak Betty
6208 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:23

Pinot Noir je moc šikovnej.

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:31
Reakce na Potrefenáhusa:

notna no ale lde to má to tříletý dite natrenovat? Naše třeba zvládá hlídání oběma babickama, ale to je asi tak všechno, co jsme schopny mu "dopřát" a zařídit 

​Tak to je přece fajn, že zvládne nějaký druh odloučení. to mám na mysli.

Online Pinot Noir
30064 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:38

notna ani natrénované odloučení často nepomůže, stačí změnit školku, jak vidíš. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:38

Pinot Noir Paráda

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:40

Maly dítě je institucionalizovany od roku a 9 měsíců, a stejně ráno brečí a maminko nechoď pryč. Do tří vteřin kdy se za ní zavřou dveře třídy, je zázračne ticho. Vždy ji řeknu že ji mám ráda, ale že malé děti jsou prostě ve skolce, zatímco rodiče povětšinou pracuji...taky tomu prodlužování úplně neholduju, občas je potřeba něco probrat s učitelkou, a tam právě nastává ten zasek...

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:41

Pinot Noir to je skvělý, kéž by to brzký příchod vyřešil i v další dny.

Garfie holčička je celá ty!!!

notna mně je to odtrhávání řvoucího dítěte taky proti srsti, ale samozřejmě chápu, že to někdy jinak nejde. My jsme měli štěstí v neštěstí s kovidem, že jsem pracovala z domova, i tatínek a mohli jsme si syna nechávat doma. První rok tam skoro nechodil, pak už si nějak zvyknul, i když slzy občas byly. 

Offline Tabea
8303 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:42

Pinot Noir super progres! Ještě že jste ranní ptáčata a budete moct chodit do školky hned na otvíračku.
Držím palce!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:45

Pinot Noir uf! to je skvela zprava, doufam ze se bude darit i dalsi dny!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:55

notna nase skolka je extra vstricna, ucitele empaticky a jako z prirucek o moderni vychove a hodne doporucujou pristup rozloucit se a odejit a neprodluzovat agonii. Ne utikat tajne, ale vysvetlit, rozloucit se a jit. S tim, ze ditete se ujme ucitel/ucitelka a utesuje ho. A jeste je moznost mavat do okna. Chodej tam deti od 2 let a fakt by rodice nikdy neodesli, kdyby se melo cekat, nez se rozhodne samo dite:D samozrejme se pak nabizi otazka, jestli ma takovy dite co delat ve skolce, jenze kdyz clovek musi do prace, tak fakt neni zbyti. 

Online Pinot Noir
30064 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 10:55

Tabea myslím, že to už nebude možná ani potřeba, upřímně, na toto jsem si musela nastavit budík a Viktor se nestihl vytento..., takže je ve školce s plínkou. Regres možná nastane, ale u něj je zásadní překonat prvotní odpor.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:02

Pinot Noir ježiš, mňa to normálne dojalo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:04

notna jak to chceš trénovat? Moje děti u babiček spaly od 18m, přes den je hlídaly od narození,... Ale ani nástup do DS na pár hodin dopoledne ani oak ta školka ve čtyřech letech (u jednoho) se bez slz neobešla. Někdo to prostě potřebuje takhle prožít. Ale je pláč a pláč.

Offline Catherinne
10895 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:07
Online Pinot Noir
30064 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:09

Garfie to je ale hezká prvňačka! Vypadá tak rozumně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:12

711990 mně přijde zásadní, jak se při předávání chovají ty učitelky. To, co popisuješ, je super. Pokud bych měla dítě, které by se mně vyloženě drželo jako klíště, doma se začalo, já nevím, počůrávat a budit strachy, určitě bych se snažila ho do školky nedávat. Ale určitou míru frustrace to odloučení holt přináší, vždyť i dospělý je z loučení kolikrát smutný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:16

Pinot Noir boží! Jen tak dál. 

Moje děti se včera nevytento ráno ani jeden. Oni jsou ale rozhodnutí to vydržet, takže po příchodu domů šli ihned obaJeště, že máme dva záchody. Ale hlavní zpráva z pondělí byla, že ve školce nejsou větráky ani na záchodě ani v kuchyňce, kam se za účelem průzkumu tohoto mladší pokusil infiltrovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:17

Pinot Noir vypadá na těch fotkách tak soustředěně

Online Pinot Noir
30064 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:17

Evaeva obhlídnul terén!

Offline notna
9544 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 11:27
Reakce na Evaeva:

notna jak to chceš trénovat? Moje děti u babiček spaly od 18m, přes den je hlídaly od narození,... Ale ani nástup do DS na pár hodin dopoledne ani oak ta školka ve čtyřech letech (u jednoho) se bez slz neobešla. Někdo to prostě potřebuje takhle prožít. Ale je pláč a pláč.

​tohle mi přijde právě super, že to dítě si zvyká postupně na nějaké odloučení . A jak píšeš, u jednoho syna to proběhlo bez slz. To je přeci fajn. Někdy to nejvyjde. Ale primárně to zkoušet postupně si zvyknout mi přijde lepší a ne najednou s pláčem. Ale už jsem psala, že chápu, že některým rodičům i dětem může vyhovovat jinak než mě. Mě udivil ten rozpor v respektujícím příštupu v jiných věcech a v tomhle být pro autoritativní rychlý proces. A nepíšu, že je to tak špatně.

711990 Tak s rychlým loučením taky souhlasím. Vysvětlit, rozloučit a jít. Já bych teda ani nemávala do okna, abych se po rozloučení už nepřipomínala. Ale ne první den, do neznámého prostředí a k cizím lidem.